Jeśli robisz krótkie odcinki i samochód często chodzi na zimno, to prawdopodobnym jest, że ECU stwierdzi konieczność wcześniejszej wymiany oleju.
Charakterystyka mojej jazdy przedstawia sie nastepujaco:
codzienny dojazd do pracy 2*20km; do tego średnio 1-2*na tydzień wyjazd za miasto czyli np. po 200km.
Kilka razy w roku wyjazd typu 2*300-500 km.
To chyba nic szczególnego ;-)
Przy tym oleju to sie nie upieram, bo to nie problem go wymienić. Zwróciłem jednak uwage że w tym roku kontrolka zapaliła się "wcześniej" niż uprzednio (jezdze wozem już prawie 4 lata) i przy wyraźnie mniejszym przebiegu, bo za taki uważam różnice na poziomie 30%

pozdro,m
-----------------------------------------------------------------------------------------------------
mam camry 2.4 z 2002 r. zagazowaną. Instalacja Stag 4, z lubryfikacją, pod "opieką" gościa certyfikowanego przez producenta. Przejechane na gazie 20k km.
Działa idealnie, spalaniem nie będę się chwalił, bo skrzynia manualna, a ja jeżdżę oszczędnie i jeszcze kogoś wpędzę w kompleksy 
Skoro już sie "pochwaliłem" tym swoim BRC, to ogólnie rzecz biorąc na czym polega różnica w odniesieniu do Stag, o którym piszesz?
No i co z tym spalaniem, powiedziało się A, to i chyba B trzeba ;-)
pozdro,m
Scaliłem. Używaj, proszę, opcji "modyfikuj". M