Autor Wątek: Żaróweczki do podświetlenia panelu klimatyzacji Camry 2005 ?!!  (Przeczytany 4336 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline on356wawa

• Toyot Leżący
  • *
witam,
mam kilka pytań  :w związku z tym że przepaliło mi się kilka żaróweczek takich małych z oprawką  ( 0.84 W )w panelu klimatyzacji zacząłem ich szukać , ale  nigdzie  ich nie  można dokupić, zadzwoniłem do serwisu ,i dowiedziałem się że od ręki nie ma , można zamówić  i 1 sztuka  kosztuje 13 PLN !! ( ja potrzebuje 5 sztuk ).
czy ktoś wie ,gdzieś coś takiego można dokupić poza serwisem ?

http://www.toyodiy.com/parts/p_U_200505_TOYOTA_CAMRY_MCV30L-AEAGKA_8715.html

I mam jeszcze jedno pytanie  : mój samochód to wersja amerykańska , i wyświetlacz klimy pokazuje temperaturę w stopniach Fahrenheita , znalazłem taki sam wyświetlacz -panel klimatyzacji od wersji europejskiej , czy po wymianie tego panela na europejski, temperatura będzie wyświetlana w Celsjuszach , czy  nadal w F ? czy za to odpowiedzialny jest komputer i tylko jego wymiana  może to zmienić , i to samo tyczy się tego panela z zegarkiem i termometrem ??

Robsajson

• Gość
Odp: Żaróweczki do podświetlenia panelu klimatyzacji Camry 2005 ?!!
« Odpowiedź #1 dnia: 03 Lipca 2012, 01:57:02 »
takich Ci trzeba:

Szukaj ich we wszystkich sklepach motoryzacyjnych.
Nie sugeruj się kolorem.

Offline on356wawa

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #2 dnia: 03 Lipca 2012, 02:16:42 »
szukałem  :) , szukałem  właśnie w sklepach motoryzacyjnych  ale takich małych jak ja potrzebuje  to nigdzie  nie mają , wszędzie są takie większe 1.2-1.4 W ,
szukam właśnie takich  jak na tych fotkach, a kolor to one  mają  biały , a na  nich założone są takie zielone gumowe  kapturki , i wtedy świecą na zielone  :) jakie to proste :) 
chyba muszę poszukać raczej w sklepach ....... z elektroniką............??
« Ostatnia zmiana: 03 Lipca 2012, 02:35:05 wysłana przez on356wawa »

Offline marcin

• Moderator
  • Toyot Spamer
    • 3vz.pl
« Odpowiedź #3 dnia: 03 Lipca 2012, 04:33:10 »
Na Twoim miejscu kupiłbym w ASO.

5x13 to raptem 65zł. Gdyby auto było warte 1000zł, to może zrozumiałbym takie pseudooszczędności, ale nie w przypadku siedmioletniego auta, którego (chyba) nie wygrałeś na loterii.

Jak policzysz ile się naszukasz, nadzwonisz, najeździć za tym, a potem jeszcze ile się nakombinujesz, żeby je wymienić, to może się okazać, że wyjdzie drożej, niż w ASO  :cheesy:
3VZ.pl

Offline TeRmiT

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #4 dnia: 03 Lipca 2012, 07:39:00 »
W sklepach motoryzacyjnych takich dupsów nie znajdziesz, jak chcesz kupić to poszukaj jedynie dobrego elektronicznego sklepu, tam mają większość z takich rzeczy (wbrew pozorom nie stosowanych tylko w samochodach :P)

Offline on356wawa

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #5 dnia: 03 Lipca 2012, 09:51:54 »
ok, może  i masz racje , podjadę dziś do sklepu elektronicznego jeśli ich nie dostanę , to pojadę do serwisu i zamówię.
ale interesuje mnie bardzo odpowiedź na moje pytanie dotyczące wymiany tego panelu.

Robsajson

• Gość
« Odpowiedź #6 dnia: 03 Lipca 2012, 11:34:31 »
Na Wawrze(Wawer) jest jakiś sklep z takimi rzeczami.Kapturkami barwiącymi itp.
Co do konkretnego miejsca zapytaj się kolegi Linoch-a.

Offline marcin

• Moderator
  • Toyot Spamer
    • 3vz.pl
« Odpowiedź #7 dnia: 03 Lipca 2012, 12:03:37 »
ale interesuje mnie bardzo odpowiedź na moje pytanie dotyczące wymiany tego panelu.

Nie robiłem tego nigdy, ale może to być sposób. Popatrz w EPC na numery części - jeśli się pokrywają, tzn. że steruje tym co innego, ale jeśli są inne, to ma szansę powodzenia. W najgorszym wypadku coś spalisz - elektryka w wersjach zza wody najczęściej pokrywa się co do pinu ( w zakresie tych samych roczników ), ale są też wyjątki i nieraz już się dymiło z bezpiecznika, bo ktoś "myślał, że będzie pasować"  :cheesy:
3VZ.pl

Offline on356wawa

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #8 dnia: 03 Lipca 2012, 16:10:33 »
KUPIONE  :) !
po 4 PLN w sklepie z częściami elektronicznymi.

Robsajson

• Gość
« Odpowiedź #9 dnia: 03 Lipca 2012, 16:16:49 »
No i po pierwszym problemie  :good:

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl