a tak sobie przypomniałem...
Kiedys walczyłem z serwisem w piasecznie z krzywa kierownicą w yarisku, Dopiero interwencja u szefa serwisu Toyota Polska przyniosła rezultaty. Serwis tak długo sprowadzał specjalistyczne urządzenie do zbadania usterki, że sobie w końcu darowałem.
Wkleiłem taki mailing, który przetaczał sięw tym czasie
-----Original Message-----
From: Anna_Ksiezak@toyota.pl [mailto:Anna_Ksiezak@toyota.pl]
Sent: Tuesday, August 06, 2002 12:23 PM
To:
Cc: 010service/DEALERS/TOYOTA/PL@toyota.pl
Subject: RE: Zapytanie serwisowe
Szanowny Panie
Jeżeli wykrzywienie kierownicy spowodowane jest złą geometrią zawieszenia, nie możemy usunąć tej usterki w ramach gwarancji, ponieważ "usuwanie" polegać będzie na regulacji geoimetrii zawieszenia. Jeśli natomiast usterka ta związana jest z nieprawidłowym montażem, wadą materiałową bądź jakąkolwiek inną przyczyną powstałą z winy producenta, wówczas jako gwarant usuniemy usterkębezpłatnie.
Pani Magdalena Dębińska będzie sięz Panem kontaktować w tej sprawie.
Z pozdrowieniami
Anna Księżak
Toyota Motor Poland Co., Ltd.
e-mail ksiezak@toyota.pl
To: <Anna_Ksiezak@toyota.pl>
cc:
Subject: RE: Zapytanie serwisowe
2002-08-06 12:04
A czy poprawianie nieprawidłowego wykrzywienia kierownicy zalicza siędo grupy "standardowe czynności obsługowe i eksploatacyjne"?
-----Original Message-----
From: Anna_Ksiezak@toyota.pl [mailto:Anna_Ksiezak@toyota.pl]
Sent: Tuesday, August 06, 2002 11:54 AM
To:
Subject: Re: Zapytanie serwisowe
Szanowny Panie
W odpowiedzi na Pana e-mail uprzejmie informuję, że zgodnie z warunkami gwarancji, wszelkie standardowe czynności obsługowe i eksploatacyjne, w tym sprawdzenie i regulacja geometrii zawieszenia, wyważanie kół, itp. nie są objęte gwarancją.
Ponadto każdy nowy samochód przed wydaniem Klientowi objęty jest szczegółowym testom i przechodzi tzw. przegląd zerowy, którego zadaniam jest wykluczenie tego typu problemów.
Mam nadzieję, że powyższe informacje rozwieją wszelkie Pana wątpliwości.
Z wyrazami szacunku
Anna Księżak
Toyota Motor Poland Co., Ltd.
e-mail ksiezak@toyota.pl
To: <kiezak@toyota.pl>
cc:
Subject: Zapytanie
serwisowe
2002-08-06 10:50
Dzień dobry,
W dniu wczorajszym oddałem do przeglądu samochód marki Toyota Yaris. Stwierdzono, że kierownica nie jest prawidłowo ustawiona względem deski rozdzielczej - jest delikatnie odchylona w lewą stronę.
Wg serwisu spowodowane może to być uderzeniem, czy wjechaniem w dziuręna drodze. Serwis zgadza sięze mną że w takim przypadku powinna ulec zmianie czy poważnym odchyleniom od normy zbieżność kół. Serwis Toyota Chodzeń w Piasecznie sprawdził jeden z czterech elementów - które kontroluje sięw przypadku badania czy zbieżność kół jest prawidłowa
- i stwierdził że zbieżność jest prawidłowa w 100%.( ze względu na niedziałającą aparaturę- nie udało sięsprawdzić trzech pozostałych
elementów.)
Kupując samochód w salonie zauważyłem tą nieprawidłowość, ale po zapewnieniu przez sprzedawcę, że może mi sięwydaje, że w Yarisie może to tak wyglądać - bo jest futurystyczna deska rozdzielcza itp. Przez rok czasu nie zwracałem na to uwagi - ale kiedy serwis w dniu wczorajszym zdiagnozował to jako wadę - chciałbym aby została ona usunięta.
Jestem w stanie wykonać pełną diagnozęw innym serwisie Toyoty u innego dealera. Chciałbym mieć jednak zapewnienie od Państwa, że jeżeli ta nieprawidłowość
jest wadą montażu zwrócą mi Państwo koszty diagnozy i naprawią usterkęw ramach gwarancji. Jeżeli okaże się, że jest to usterka powstała z mojej winy jestem gotowy pokryć koszty. Czy istnieje taka możliwość?
Liczęna szybką odpowiedź,
Pozdrawiam,
[/b]