Autor Wątek: Czarna Lista {Stacje}  (Przeczytany 245440 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Iceman

• Gość
Odp: Czarna Lista {Stacje}
« Odpowiedź #60 dnia: 28 Lipca 2004, 08:55:30 »
Cytat: Jackal
Iceman
Pankuba ma też swoją starą Rollę(bodajże teśc tym jeździ), taki model jak Twój.

Sugerujesz ze pisał to na podstawie doświadczeń ze swoją starą corollką ? Co i tak nie zmienia faktu ze moja ma niewiele juz wspólnego z orginałem. Ale nie o tym chciałem, nie wiem jak wy ale ja dużo jeżdze samochodem po naszym pieknym kraju i trzymanie sie jednej stacji ma sens w mieście. Natomiast na trasie ruletka to nie jest, jeszcze nie zdażyło mi sie zebym zalał jakiegoś badziewia na BP czy Shellu czego nie moge powiedzieć o Orlenie a w szczegulności tym mieszczącym sie na A2.

Tak czy siak z mojej strony EOT. Róbcie i lejcie gdzie chcecie.  

PS.
Kolega też nie widział różnicy i tankował koło mnie na Geancie w myśl zasady nie ma róznicy po co przepłacać. A teraz Focus stoi w serwisie bo sie wtryski rozjechały.

Jackal

• Gość
« Odpowiedź #61 dnia: 28 Lipca 2004, 09:44:25 »
KOlega na przyszłość niech słucha co sie mówi i podaje w prasie i internecie. Stacja pod Geantem kilka razy już była opisana jako nieuczciwa, ostatnio widziałem to nawet w tv.

Oakhallow

• Gość
« Odpowiedź #62 dnia: 28 Lipca 2004, 10:01:33 »
Co do stacji Orlenu przy trasach, to np przy katowickiej (przynajmniej na odcinku wawa - czestochowa) to byly glownie stacje prywatne; potem przeszly na zasadzie franszyzy pod Petrochemie, a teraz niektore laskawie otrzymuja znak Orlenu. Ale mentalnosc pozostala.

Trzymanie sie w trasach 1-2 marek ma jeszze jedna zalate: punkty, punkty, punkty....

Jacek

Jackal

• Gość
« Odpowiedź #63 dnia: 28 Lipca 2004, 10:19:41 »
Zależy jakie trasy pokonujesz, niektórych sieci stacji nie uświadczysz w wielu regionach, a jeśli są, to są pojedyncze i strasznie drogie. Niektóre koncerny od razu otwarcie deklarowały, że na wschód od Wisły nie mają interesu (Aral).

Karty i punkty, hmmm....
Tankowałem jakiś czas temu na Statoilu Supremę, kiedy panienka w kasie koniecznie chciała mi wcisnąć ich kartę. Być może miała taki przykaż, że każdemy bez karty wciskać kartę- nie proponowac, tylko właśnie wciskać na siłę:( Moze miała od tego premię, bo naprawdęwkładała w to serce ;-)

Źle trafiła, najpierw powiedziałem jej, że przypadkowo tu tankuję, nigdy nie wrócęna ich stacje i czy jeszcze chce mi tękartęwcisnąć. Trochęsięzdziwiła i ... dalej mi wciska. Po 2 minutach słownego pojedynku, pomyślałem co mi tam, niech będzie, może komuś oddam. Niestety panienka nie dała mi karty, tylko ... zgrabnie wyjęła formularz i zaczęła mnie z marszu przepytywać : imię, nazwisko, adres ...

Przy dacie urodzenia coś mnie tknęło i pytam po co im takie dane. Ona na to, że jak będęmiał urodziny to dostanęprezent  :shock:  ::szczena:: Jeszcze nie słyszałem o czymś takim, a przynajmniej nie na stacjach w Polsce.
Odmówiłem oczywiście podania daty, a ona na to że nie dostanękarty!! Też mi problem, wcale nie chciałem karty!!!
Nieco zbita z tropu ponarzekała, że zmarnowała na mnie jeden formularz, a ja nie chcęich karty. Dopilnowałem żeby porwała i wyrzuciła ten formularz i ... więcej tam nie pojechałem.

Co za dużo, to ... i świnia nie zje :( :(  :evil:

PS
Mam kartęOrlenu Vitay, przez ponad rok nie zdobyłem nawet punktów na T-shirt z ich logo. Koleżanka od 2 lat zbiera na BP punkty na ekspres do kawy z dwiema filiżankami (Philips), a taki sam stoi w sklepie za 100 zł, które z łatwością można zaoszczędzić przez krótszy czas, tankując na tańszych firmowych stacjach.

pankuba

• Gość
« Odpowiedź #64 dnia: 28 Lipca 2004, 12:08:47 »
Cytuj (zaznaczone)
Znaczek na stacji ma ogromne znaczenie bo to świadczy o marce i nigdzie na świecie zadna marka nie pozwoli sobie zeby jakiś ajent bebłał jej paliwo bo straci klijentów

Na zachodzie żadna stacja nie pozwoli sobie na błebłanie nawet marki Super Marche. Bo inaczej kary i odszkodowania by ją zjadły.

U nas wiadomo nie tankuje sięna stacjach HGW (u Rycha itp), tu znaczek ma o tyle znaczenie, że jakiś znany powinien być.

Cytuj (zaznaczone)
Sugerujesz ze pisał to na podstawie doświadczeń ze swoją starą corollką ?

Najpierw tankowałem tam Poldka (60k) potem Rolkę, taką jak twoja tylko 1,4 (80k), potem aktualną (30k).

Cytuj (zaznaczone)
jeszcze nie zdażyło mi sie zebym zalał jakiegoś badziewia na BP czy Shellu czego nie moge powiedzieć o Orlenie a w szczegulności tym mieszczącym sie na A2.

i życzęci żeby ci siędalej nie zdarzyło, trafiłeś na badziewie w Orlenie przy A2 i dobrze że o tym mówisz, więcej tam nie tankujemy.

Jeżdżąc po Polsce jakoś nie jestem w stanie sie przekonać, że znaczek (jakikolwiek) jest mi w stanie dać 100% gwarancji. Z kolei jeżdząc na zachodzie jestem w 100% przekonany że tankujędobre paliwo.

Dlatego dyskusja typu tylko BP czy tylko Orlen jest IMHO bez sensu i przypomina wiele innych podobnych. Taki sam produkt, tej samej jakości i ceny nie różni sięniczym od innych (po za nazwą i ew. tzw. designem). A w praniu wychodzi często że robione są w tej samej fabryce i przez tych samych ludzi.

HOWG

Jackal

• Gość
« Odpowiedź #65 dnia: 28 Lipca 2004, 12:16:31 »
NIe wiem dlaczego tak wysoko oceniacie BP. Tankujętam dość często i nie zauważyłem specjalnie żeby paliwo róźniło sięod Orlenu, na którym z kolei przestałem tankować.

Nie wiem czy słyszeliście, że ConocoPhillips chce wykupić Orlen. Dla niewtajemniczonych do ConocoPHillips należą stacje Jet i ... 25% akcji ruskiego Łukoilu.

Bisua

• Gość
« Odpowiedź #66 dnia: 28 Lipca 2004, 19:05:10 »
wiesz Jackal ja musze przyznac ze tankuje na bp jestem zadowolony choć power gas na shellu jest lepszy i póki mam gaz to staram sie jeździć na shella
a co do kart to nie trzeba np na bp wypełniać zadnego głupiego formularza a juz na shellu niestety trzeba :( ale to nic gdyz tak jak piszecie dostac cos ztamtąd to wielka sztuka albo wiele kilometrów przejechanych  :mrgreen:

Jackal

• Gość
« Odpowiedź #67 dnia: 29 Lipca 2004, 10:22:26 »
Karty są dobre dla firm i taksiarzy :-)

Gosiek

• Gość
« Odpowiedź #68 dnia: 29 Lipca 2004, 10:25:07 »
Karty są dobre dla firm i taksiarzy :-)

Nie zgodzęsię- brat notorycznie wymienia punkty Shell na czyste płyty CD - i zawsze kilka złotych w kieszeni zostaje :anarty  :anarty  :anarty

A jeśli chodzi o jakość paliwa to testowałam kilka stacji ostatnio i po ropie z Orlenu i Statoilu moje autko mocno sięzamuliło :evil:  :evil:
Teraz tankujęw większości na Shell (w różnych miejscach) i śmiga albo opcjonalnie na BP i tez nie mam zastrzeżeń.

Jackal

• Gość
« Odpowiedź #69 dnia: 29 Lipca 2004, 10:50:41 »
Tylko ze Shell ma słąbą sieć stacji :-( W Białymstoku ma tylko jedną, co innego Wrocław - same Shelle ;-)

Gosiek
zamiast wymieniać punkty na CD, lepiej kupić za kilkadziesiąt groszy CD w sklepie, przy różnicy cen na stacjach w mieście (nawet do 30 groszy), jedną płytkęmasz już za 3 litry :-) Ale oczywiście każdy niech robi jak mu pasuje.

pankuba

• Gość
« Odpowiedź #70 dnia: 29 Lipca 2004, 10:55:44 »
Tu to ja też sięnie zgodzęJackal mam kartęi zbieram pkty i właśnie zamierzam je wymienić na paliwo  :D

Wychodzęz założenia, że i tak tankujęi tak (głównie w jednym miejscu) więc skoro tak to jak raz do roku chcą mi dać 60 PLN na paliwo to czemu nie  :?:  :mrgreen:

Jackal

• Gość
« Odpowiedź #71 dnia: 29 Lipca 2004, 11:00:26 »
Jeśli tankujesz stale w jednym miejscu, to dlaczego nie. Ja tak nie mam.

Gosiek

• Gość
« Odpowiedź #72 dnia: 29 Lipca 2004, 11:11:10 »
Tylko ze Shell ma słąbą sieć stacji :-( W Białymstoku ma tylko jedną, co innego Wrocław - same Shelle ;-)

Gosiek
zamiast wymieniać punkty na CD, lepiej kupić za kilkadziesiąt groszy CD w sklepie, przy różnicy cen na stacjach w mieście (nawet do 30 groszy), jedną płytkęmasz już za 3 litry :-) Ale oczywiście każdy niech robi jak mu pasuje.

Ale tankować i tak musisz bo na powietrzu nie pojedziesz więc jeśli dodatkowo dają ci do paliwa "płytkę" to już masz zysk....

Oakhallow

• Gość
« Odpowiedź #73 dnia: 29 Lipca 2004, 13:40:38 »
Jackal, ja od Shella zawsze dostawalem karte na imieniny i caly czas dostaje. Niiby nic, a cieszy.
Za to z BP wymienilem sobie punkty na fajny 12 osobwy komplet kuchenny.
Przyznaje, ze wszystkie programy punktowe to wielka podpucha, ale naczelna zasada to nie przeliczac wartosci punktow na pieniadze. To czysty nonsens. Inaczej wychodzi ze badziewny breloczek z zetonem do wozka jest wart 120 pln. Czy to oznacza ze tylko dlatego ze w sklepie dostane za 2-3 zl to mam go nie wziac? W sklepie musze wydac te 2-3 zl z mojej krawicy a na stacji i tak juz zaplacilem za paliwo.
Ale przyznaje ze ma to sens jak sie stale tankuje na jednej stacji. Ja mam obok siebie Statoil i BP oraz Orlen. Ostatni omijam chociaz zupelnie nie wiem czemu bo caly korpus dyplomatyczny z saskiej kepy sie tam tankuje, ale czy oni zwracaja uwage na jakosc, skoro nie za swoje jezdza.... Wlasciwie to mam karty wsztskich stacji i nawet jak nie ma w trasie mojej to stratny nie jestem, a poi 2-3 latach jakis gadzet bedzie.
Szary Kowalski moze zapomniec jednak o nagrodach typu odtwarzacz dvd czy inne takie. Gdzies liczono ile punktow moze uzbierac zwykly czlowiek w sieciach komorkowych i na stacjach. Wyszlo, ze nawet korzystajac w pelni ze wszystkich promocji i programow partnerskich nie uzbiera w danym programie na DVD, co najwyzej na parasol.

Jacek

Jackal

• Gość
« Odpowiedź #74 dnia: 29 Lipca 2004, 14:14:59 »
Masz karty wszystkich sieci ??? To siędopiero nazywa przywiązanie do marki :D

A jak tankujesz na Neste to nawet niema z kim pogadać, o kartach nie mówiąc ;-)

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl