Autor Wątek: Czarna Lista {Stacje}  (Przeczytany 245436 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

lifeson

• Gość
Odp: Czarna Lista {Stacje}
« Odpowiedź #195 dnia: 10 Maja 2005, 13:49:18 »
Cytat: Croom
raczej nie, pogoda podobna ale czy ja wiem mozna gdybac ze wiaterek byl 5km/h wiekszy i w zwiazku z tym ze jechalem pod wiatr itp. mozna gdybac....

pozdr.

no wlasnie :)
pzdr!

gonia77

• Gość
« Odpowiedź #196 dnia: 11 Maja 2005, 21:42:41 »
w sumie tak czytam i czytam ... i moze ktos mi odpowie. Zatankowałam wczoraj w Nowej Soli Vpower racing bo był w promocji (95=99) - wg mnie (ale moze sie oszukuję:wink: auto wypaliło na trasie Zielona Góra - Tarn. Góry znacznie mniej). Jednak z tego co piszecie - nie ma sensu lanie do rolki 98 czy 99 skoro jest zaprojektowana na 95 ? Tzn - nie ma różnicy?

Offline Croom

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #197 dnia: 12 Maja 2005, 12:30:25 »
i tak najlepsze jst BP Ultimate czuc ze jest lepsze ale cena mnie odstrasza....
Pozdrawiam serdecznie
Piotr Dziektarz
www.zmienolej.pl

adi

• Gość
« Odpowiedź #198 dnia: 13 Maja 2005, 10:31:17 »
ja tam biore benzyne na oznych stacjach i prawde mowiac nie spotkalem jeszce takiej zebym byl zadowolony i czul jakas roznice.... :roll:

Topax

• Gość
« Odpowiedź #199 dnia: 14 Maja 2005, 13:17:21 »
Cytat: adi
ja tam biore benzyne na oznych stacjach i prawde mowiac nie spotkalem jeszce takiej zebym byl zadowolony i czul jakas roznice.... :roll:

POdobne zresztą były wyniki testu w AutoŚwiecie (jakos na pocz. maja) Róznica w osiagach n ie psuje humoru.Ale ja dziś rano zalałem do pełna Vpower 95 na "moim" Shell'u w Słupnie (4,14 PLN/litr; E95 - 3,94 PLN/litr) i od razu poczułem różnicę... mówcie co chcecie ale wiele od paliwka zależy.A jak sie jeździ sporo to i niewielkie różnice czuć.
Pozdrawiam!

Offline Sober

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #200 dnia: 15 Maja 2005, 20:38:51 »
Akurat raz zalałem z ciekawości Vpower 95 i nie zauważyłem żadnej różnicy, wręcz miałem wrażenie że autko bardizej ospale reaguje na pedał gazu. Zwykle jeżdzęna Pb98 z Arge. Cena w tej chwili 3.99 :D
Seat Leon Cupra :D

gonia77

• Gość
« Odpowiedź #201 dnia: 15 Maja 2005, 22:16:22 »
Ja wracając ostatnio z Zielonej Góry - zalałam gdzieś w okolicach Nowej Soli V power racing (zazdroszczę Ci E9 - ja tam byłam tylko przejazdem), bo była promocja v power 95 było w tej samej cenie co racing i... być może to złudzenie, ale wydawało mi się, że jest o niebo lepsza niż np. 98 na BP, którą zawsze tankuję :-DD

Woytek

• Gość
« Odpowiedź #202 dnia: 16 Maja 2005, 12:42:30 »
dla oszczędzających.... wczoraj wieczorem widziłem na pradze ( blisko ronda żaba) na stacji shell v-power 95 i V-power 99+ w tej samej cenie 4,19zł - ostatnio tankowałem 99+ po 4,39 ale teraz gdy zwykła 95 na stacjach kosstuje ok 4zł to dodać 19gr za 99+ chyba sięopłaca (zwłaszzca ze na tym paliwku schodze ze spalaniem z 9 do 8,5 a nawet 8,2 l na 100

Offline Croom

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #203 dnia: 16 Maja 2005, 12:56:21 »
przypuszczam ze promocji paliwowych bedzie teraz bez liku, podobno ORLEN został z bardzo duzym zapasem paliwa zimowego jeszcze...
Pozdrawiam serdecznie
Piotr Dziektarz
www.zmienolej.pl

Pimpek

• Gość
« Odpowiedź #204 dnia: 19 Maja 2005, 16:22:25 »
To jest tak.
Jak nalejesz kiepską bajurę, to będzie źle.
Jak zalecaną, to będzie dobrze.
Jak lepszą (98 lub VPower - gadanie, że zwiększa moc i moment - mity), to na pewno nie zaszkodzi.

Poprostu, jeśli Cięstać, to lej 98. Ona zawsze jest lepszej jakości, a autko sięna pewno nie obrazi :) bo czasem to można ruską naftęzalać a nie 95...

Ja do swojej Starletki raz na 2 miesiące tankuje do pełna 98... tak dla zdrówka silnika :)

Offline Croom

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #205 dnia: 21 Maja 2005, 14:37:24 »
Zatankowałem ostatnio na Statoil 2 raz z rzedu PB95 i po kilku dniach jazdy ( pewnie ponad pół baku zurzyłem) nagle zacząłem slyszec stukanie (spalanie stukowe) jakby zaworów czy moze cos osiadło , cos sie wytrąciło po kilku dniach w baku , jeszcze kilka dni temu nic nie slyszalem   :bojjjjjjjjjj  ??
Pozdrawiam serdecznie
Piotr Dziektarz
www.zmienolej.pl

Offline glowix

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #206 dnia: 22 Maja 2005, 13:39:51 »
O spalaniu bylo juz wiele razy. Ale przeszukalem archiwa i znalazłem tylko kilka szczątkowych informacji...

Pytanie: które paliwa na naszym rynku są przywożone z zagranicy?

Dawno dawno temu Neste chwaliło się, że przyworzą swoje paliwko ze skandynawii. Teraz juz od dluzszego czasu maja z Lotosu (taka informacja jest na ich stronie) :(

Cała nadzieja w paliwach vi- sup- ulti- itp. itd.

Czy ktoś wie i jest tego pewien, że któreś z nich przyjeżdża z daleka? i skąd? Dla czystości wątku darujmy sobie gdybania - tylko pewne informacje :)
Głowix

Offline glowix

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #207 dnia: 22 Maja 2005, 13:54:02 »
Dorzucęjeszcze podwątek: nie ma informacji na forum na temat stacji ESSO... Jezeli ktos wie co oni tam leja i czy maja jakis "extra" paliwo prosze o informacje.
Głowix

Offline Croom

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #208 dnia: 22 Maja 2005, 15:19:02 »
W polsce jestesmy niestyt skazani tylko na rafinerie gdanska i petrochemie :-(
Pozdrawiam serdecznie
Piotr Dziektarz
www.zmienolej.pl

dEF

• Gość
« Odpowiedź #209 dnia: 23 Maja 2005, 10:30:58 »
Cytat: gonia77
w sumie tak czytam i czytam ... i moze ktos mi odpowie. Zatankowałam wczoraj w Nowej Soli Vpower racing bo był w promocji (95=99) - wg mnie (ale moze sie oszukujęWink auto wypaliło na trasie Zielona Góra - Tarn. Góry znacznie mniej). Jednak z tego co piszecie - nie ma sensu lanie do rolki 98 czy 99 skoro jest zaprojektowana na 95 ? Tzn - nie ma różnicy?

Nie ma roznicy w mocy. Jest mniejsze prawdopodobienstwo wystapienia spalania stukowego.

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl