Autor Wątek: Czarna Lista {Stacje}  (Przeczytany 245424 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

YOTA

• Gość
Odp: Czarna Lista {Stacje}
« Odpowiedź #45 dnia: 26 Lipca 2004, 06:34:43 »
JACKAL
 Ja nie mam pretensji do Ciebie . Chodziło mi tylko oto ,że to porozumienie paliwowe  to tylko mydlenie oczu kierowcą  i chwyt marketingowy.  Bo w interesie chodzi oto: "WYŁUDZÊ , OSZUKAM , OCYGANIÊ , ZAROBIÊ " :abadgrin

Jackal

• Gość
« Odpowiedź #46 dnia: 26 Lipca 2004, 11:03:43 »
Byś może, ale gdzieś tankować trzeba, prawda?

YOTA

• Gość
« Odpowiedź #47 dnia: 27 Lipca 2004, 06:21:52 »
Niestety tankować musimy płacić i płakać :sadman

CarinaGTI

• Gość
« Odpowiedź #48 dnia: 27 Lipca 2004, 10:19:32 »
zrobiłem amły eksperymencik, do małego baniaczka zalałem 2litry paliwa PB95 ze słynnej stacji Petrobudy, kolor ok po wlaniu, po 3 dniach leżakowania w garażu lub po jednym dniu na słoneczku (robiłem dwa testy) okazało sięze kolor był lekko pomarańczowy, chyba więcej nie musze pisać co to znaczy...

Jackal

• Gość
« Odpowiedź #49 dnia: 27 Lipca 2004, 10:23:54 »
Cytuj (zaznaczone)
kolor był lekko pomarańczowy, chyba więcej nie musze pisać co to znaczy...

Napisz, napisz !!!

CarinaGTI

• Gość
« Odpowiedź #50 dnia: 27 Lipca 2004, 10:26:59 »
Cytat: Jackal
Cytuj (zaznaczone)
kolor był lekko pomarańczowy, chyba więcej nie musze pisać co to znaczy...

Napisz, napisz !!!

napisze delikatnie bo mnie jeszcze do sądu podadzą
czyżby chrzczone??

Jackal

• Gość
« Odpowiedź #51 dnia: 27 Lipca 2004, 11:48:55 »
To wiadomo, tylko czym?

Oakhallow

• Gość
« Odpowiedź #52 dnia: 27 Lipca 2004, 12:15:48 »
No wiec wrocilem. Na wyjazd zatankowalem supreme - ledwo dojechalem do Wroclawia!!
We Wroclawiu, tuz przy zjezdzie z autostrady, zatankowalem na BP 98 i byla super, spalanie 5,0 w jezdzie po gorach. Dotankowalem tez tam w drodze powrotnej, ale na trasie juz gorzej bylo. Yaris chyba nie nadaje sie do dluzszej jazdy powyzej 150 km/h. Efekt - spalanie znowu powyze 7,0. Teraz zatankowalem zwykle 95 na BP i zobaczymy ile mi wyjdzie po miescie.
Najpierw myslalem ze ta suprema, przez to, ze taka ekologiczna to moze mniej "kaloryczna" jest, ale w trasie sie nie potwierdzilo - to chyba ja mam za ciezka noge.

Jacek

Jackal

• Gość
« Odpowiedź #53 dnia: 27 Lipca 2004, 12:23:44 »
Waga nogi ma zdecydowane znaczenie podczas spalania na trasie. Sam sobie odpowiedz czy chcesz mieć przyjemność z jazdy i niezły czas, czy emerycką ekonomiczną jazdę.

CarinaGTI

• Gość
« Odpowiedź #54 dnia: 27 Lipca 2004, 13:59:20 »
Cytat: Jackal
To wiadomo, tylko czym?

czyzby rozpuszczalnik?? hmmm powinno mieć ciut inny kolor niż pomarańczowo-czerwony
czerwony kojarzy mi sięjednoznacznie z opałem, ale benzyna z lekką domieszką opału?? cholera wie, nie wiem nie ejstem specjalistą i laboratorium nie mam

pankuba

• Gość
« Odpowiedź #55 dnia: 27 Lipca 2004, 15:35:02 »
Cytat: Iceman
Chcecie przykład leje paliwo na stacji Orlenu. Odwieszam pistolet i co widze ze suma do zapłacenia w momeńcie odwieszenia zmieniła sie raptem o 5 groszy. Ciekawe ile osób tak zrobili do tej pory. Koleny przykład na paliwie z Orlenu nie moge zejść w mieście poniżej 10/100 na paiwie z BP 7,6/100. A najciekawsze z tego jest to ze jak nalałem paliwa pod niemiecką granicą na jakiejś stacji to na trasie spalił mi 5,25/100.

Pisałem juz w różnych wątkach to napiszęjeszcze i tu. Nie liczy sięobrazek na stacji tylko jej ajent/właściciel. Ja taknujęgłównie na jednej stacji (akurat ze znaczkiem Orlenu) od lat i zero problemów. Teraz moja furka pali dokładnie tyle ile twoja na paliwie z BP.

Co więcej nie odczułem żadnych różnic (komfort jazdy/spalanie) pomiędzy takowaniem na mojej stacji a różnymi w Niemczech czy Francji.

Poniewaz u mnie jest nie ustająca promocja 95=98 to lejęzawsze 98, chyba że muszęsięzatankować gdzieś gdzie nie ma promocji i w tedy odczuwam delikatną rónicęw kulturze pracy silnika (wkrecanie sie na wyzsze obroty).

Podsumowując ważne jest znaleźć sobie dobrą stację(i nie przyglądać sięspecjalnie znaczkowi bo to nie ma specjalnego znaczenia). No a w trasie - rosyjska ruletka  :?

Iceman

• Gość
« Odpowiedź #56 dnia: 27 Lipca 2004, 15:47:08 »
Cytat: pankuba

Pisałem juz w różnych wątkach to napiszęjeszcze i tu. Nie liczy sięobrazek na stacji tylko jej ajent/właściciel. Ja taknujęgłównie na jednej stacji (akurat ze znaczkiem Orlenu) od lat i zero problemów. Teraz moja furka pali dokładnie tyle ile twoja na paliwie z BP.

Chciałem tylko zauważyć ze moja fura ma przejechane 210 tyś i do tego pogrzebany silnik a twoja ile bo coś mi sie wydaje ze sporo mniej wiec porównanie kiepskie jak słowo daje.

Cytuj (zaznaczone)

Co więcej nie odczułem żadnych różnic (komfort jazdy/spalanie) pomiędzy takowaniem na mojej stacji a różnymi w Niemczech czy Francji.

Poniewaz u mnie jest nie ustająca promocja 95=98 to lejęzawsze 98, chyba że muszęsięzatankować gdzieś gdzie nie ma promocji i w tedy odczuwam delikatną rónicęw kulturze pracy silnika (wkrecanie sie na wyzsze obroty).

Podsumowując ważne jest znaleźć sobie dobrą stację(i nie przyglądać sięspecjalnie znaczkowi bo to nie ma specjalnego znaczenia). No a w trasie - rosyjska ruletka  :?

Znaczek na stacji ma ogromne znaczenie bo to świadczy o marce i nigdzie na świecie zadna marka nie pozwoli sobie zeby jakiś ajent bebłał jej paliwo bo straci klijentów, a orlenowi to wisi bo ma najwiecej stacji w polsce wiec i tak wyjdzie na swoje.

Jackal

• Gość
« Odpowiedź #57 dnia: 27 Lipca 2004, 15:58:18 »
Iceman
Pankuba ma też swoją starą Rollę(bodajże teśc tym jeździ), taki model jak Twój.

Oakhallow

• Gość
« Odpowiedź #58 dnia: 27 Lipca 2004, 16:15:30 »
Zupelnie zgadzam sie z przedmowca. Tylko jedna sprawdzona stacja moze uchornic od klopotow.

Jacek

Bisua

• Gość
« Odpowiedź #59 dnia: 27 Lipca 2004, 20:14:39 »
Cytuj (zaznaczone)
Zupelnie zgadzam sie z przedmowca. Tylko jedna sprawdzona stacja moze uchornic od klopotow.

dokładnie najważniejsza jest obsługa stacji :) zeby nie robili machlojek a nie logo firmy choć na pewno pewne koncerny bardziej sie starają zeby wszystkie ich stacje były ok

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl