Witam, mam poważny problem, i męczę się z tym już parę dni.
Dane Camry w podpisie.
Zaczęło się od wymiany uszczelek, najpierw od pokryw zaworów, tył i przód, operacja udała się i pojechaliśmy z żoną na zakupy. Zauważyłem że jest słaby akumulator, który rozładował się wcześniej bo zostawiłem radio włączone na noc.
Następnego dnia podkusiło mnie bym wymienił silikon od miski olejowej (dwa elementy).
Męczyłem Marcina i operację zakończyłem, ale ....
Wsiadam, nie wiem czemu nie odpaliłem, wziąłem na D i puściłem hamulec

To zapoczątkowało serię nieszczęść....
- Padł automat w rozruszniku, znajomy zajmuje się profesjonalną regeneracją więc po 24 godzinach rozrusznik jak nowy dosłownie.
- Nie można zmienić biegu, cały czas na P, poczytałem trochę i znalazłem niebieski guzik przy drążku zmiany biegów do odblokowania, wciskam, sprawdzam i można zmienić bieg

Ucieszony chcę odpalić i kolejna załamka, blokada wróciła, w ogóle nie zakręcił rozrusznikiem i aku momentalnie wyładowany, wymienię aku ale nie mam drugiego samochodu więc nie mam nawet jak podjechać do sklepu.
Teraz aku jest pod prostownikiem.
Check Engine kiedyś zapalał mi się tylko jak jeździłem na gazie, teraz po całej nocy odłączonego aku Check pali się cały czas.
Czy może on palić się z powodu że jest za słabe napięcie na aku ?
Mam gniazdo do podłączenia czytnika kodów, da radę bez niego odczytać ? Jeżeli nie to jaki kupić ?
Proszę o jakiekolwiek wskazówki bo jestem załamany, tydzień bez samochodu