Autor Wątek: Skrzynia biegów- problem z szybkim wrzucaniem 2  (Przeczytany 12909 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline sadam

• Toyot Chodzacy
Odp: Skrzynia biegów- problem z szybkim wrzucaniem 2
« Odpowiedź #15 dnia: 08 Sierpnia 2012, 00:06:17 »
czwórka zwyczajnie przychacza jak sie chce ekspresowo ja wbić.olej musze wymienic bo nie wiem czy kiedykolwiek było coś robione, a auto już prawie 100tys km ma.
a jak u was z głośnoscia przekładni?bo u mnie na 3-4 biegu zwyczajnie ja słychać.nie łożyska, nic nie huczy, tylko jest taki charakterystyczny odgłos pracy

Offline davidoff

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #16 dnia: 08 Sierpnia 2012, 00:23:18 »
nic takiego nie słyszę u siebie :embarassed: zaczynam bać się o Twoją skrzynię sadam, zrób coś z tym lepiej. Może osławiony Amsoil pomoże?
We wtorek jadę na zmianę zamachu i przy okazji wyjmowania skrzyni zmienię korek spustowy na taki z magnesem. Ten w misce coś tam zebrał opiłków, może Ty też zainwestuj?

Offline sadam

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #17 dnia: 08 Sierpnia 2012, 13:48:01 »
mi ta skrzynia takie odgłosy wydaje odkad mam auto.jezdziłem nawet specjalnie do goscia co w ASO pracuje kilka ładnych lat i mówi, że nic nadzwyczajnego nie słyszy i, że tak ma być, bop to nie łożyska które kiedys w 1.3 robili na gwarancji.modele z Japan sa wolne od tego problemu podobno.zwyczajnie i sie wydaje, że olej musze wymienić.może jest go tam za mało, stad takie odgłosy.
za dwa tygodnie urlopik, wiec pewnie sie tym zajme.
ile tam litrów tej oliwy wchodzi i jakie parametry ma miec?

bac sie nie ma co, najwyżej zrobie hybryde z 5 biegiem od 1.3 o ile sie tak da :p

Offline adii

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #18 dnia: 08 Sierpnia 2012, 14:32:41 »
olej 75w90 GL4 wchodzi 1,9L
taka chybryda by była super roboty z wymiana 5 biegu niema dużo jak już jest ściągnięta skrzynia

Offline davidoff

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #19 dnia: 08 Sierpnia 2012, 15:07:12 »
nie da się :-( sam byłem podjarany na temat :-P
My mamy po prostu poprawioną skrzynię z 1,3- dłuższa 1 (dla lepszego startu z powodu większej mocy), taka sama 2, krótsze 3 i 4 i taka sama 5. Główne mamy ~4,3, tam jest 4,05. Więc hybryda dla poprawy osiągów ma sens jedynie dla posiadaczy silnika 1,3 :thumbdown:

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl