Autor Wątek: Przy jakim przebiegu macie zamiar sprzedawać Aurisa  (Przeczytany 5944 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

droko

• Gość
Przy jakim przebiegu macie zamiar sprzedawać Aurisa
« dnia: 14 Sierpnia 2012, 17:15:08 »
Witam mam pytanie ile nakręciliście w swoich Aurisach przebiegu i przy jakim zamierzacie rozejrzeć się za czymś nowszym? Ma ktoś ponad 200 tyś przejechane? Jakieś problemy po tym przebiegu?

tom

• Gość
Odp: Przy jakim przebiegu macie zamiar sprzedawać Aurisa
« Odpowiedź #1 dnia: 14 Sierpnia 2012, 17:51:09 »
Ja zamierzam sprzedawać przy przebiegu 45-50 tysięcy, to jest po zakonczeniu gwarancji, a ze robie ok 15-17tys rocznie to tak wyjdzie.

Offline Jarod84

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #2 dnia: 14 Sierpnia 2012, 17:51:50 »
Ja bym już najchętniej zmienił ale musze jeszcze nazbierać duuużo :P

Wiem jedno jak nie wygram w totka to nie sprzedam tego auta na allegro, tak po protsu z ogłoszenia. Pójdzie dla dziewczyny do rodziny czy gdzieś, ale to pewnie za parę lat.

kierownik aXe

• Gość
« Odpowiedź #3 dnia: 14 Sierpnia 2012, 17:54:54 »
Ja tam dopiero kupiłem z przebiegiem 125 000km i pojeździ jeszcze parę dobrych lat  :roll:

Offline dominikalp

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #4 dnia: 16 Sierpnia 2012, 14:06:48 »
Yarisem dobiłem do 170 000km. Pojeździł bym jeszcze, ale pojawiła się okazja na Aurisa. Po za tym na dłuższych trasach i wakacyjnych wyjazdach Yarisowi doskwierał mały silnik, średnie fotele i mały bagażnik. Aurisowi jak na razie nic nie brakuje. Jest optymalny jeśli chodzi o wielkość, osiągi i koszty. Obecnie ma prawie 80 000km. Zmienię jeśli pojawi się kolejna okazja. Jeśli nie, pewnie do co najmniej 150 000km zostanie u mnie. Zobaczymy jak się będzie trzymał. Aczkolwiek ostatnio po głowie zaczęło chodzić Verso więc kto wie :)
« Ostatnia zmiana: 16 Sierpnia 2012, 14:09:27 wysłana przez dominikalp »
Auris II TS HSD 2018. Wcześniej: Auris I FL 1.6 2011, Auris I 1.6 2007, Yaris 1.0 2002

Offline arkmart

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #5 dnia: 16 Sierpnia 2012, 14:19:10 »
... Aczkolwiek ostatnio po głowie zaczęło chodzić Verso więc kto wie :)...

Mnie z kolei chodzą po głowie SUV-y (faworyt to RAV-4, ale nie ma niestety "godnego" diesla  :| ) i jeśli będę zmieniał to tylko na auto z napędem 4x4. Przewiduję maksymalny przebieg mojego Aurisa w momencie sprzedaży na jakieś 110tys. km. Obecnie ma 68, rocznie robię niecałe 20tys, jak dobrze pójdzie to max. za dwa lata zmiana, więc tak mniej więcej wyjdzie. No chyba, że wcześniej się jakaś "okazja" trafi :-)
"With Oden on our side..."

Offline dominikalp

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #6 dnia: 17 Sierpnia 2012, 11:55:25 »
Mnie z kolei chodzą po głowie SUV-y (faworyt to RAV-4, ale nie ma niestety "godnego" diesla  :| ) i jeśli będę zmieniał to tylko na auto z napędem 4x4. Przewiduję maksymalny przebieg mojego Aurisa w momencie sprzedaży na jakieś 110tys. km. Obecnie ma 68, rocznie robię niecałe 20tys, jak dobrze pójdzie to max. za dwa lata zmiana, więc tak mniej więcej wyjdzie. No chyba, że wcześniej się jakaś "okazja" trafi :-)
Z ciekawości dla czego SUV? Ze względu na dojazd w trudniejsze miejsce? Przyczepę? Zimę? Wyższe = bezpieczniejsze auto?
Pracowałem w firmie używającej samochody 4x4 (Nisany Patrole, Land Rovery SIII Discovery, Suzuki Vitary Samurai). Takie auto jest wygodne ze względów, które przedstawiłem jako pretendujące do zakupu, wyżej. Ale poza tym to skarbonka straszliwa. Cięższe, bardziej miękkie zawieszenie. Ewentualnie cos a'la Volvo XC70. Czyli lekko podniesione kombi z 4x4.
Auris II TS HSD 2018. Wcześniej: Auris I FL 1.6 2011, Auris I 1.6 2007, Yaris 1.0 2002

Offline arkmart

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #7 dnia: 17 Sierpnia 2012, 14:45:13 »
Z ciekawości dla czego SUV? ...

Może to zabrzmi głupio, ale po prostu bardzo mi się taki typ samochodu podoba. A 4x4 dlatego, że często jestem na nartach w górach. W tym roku roku przy -30 stopniach i drogach oblodzonych że hej, Aurisek dostał nieźle w d..., choć przyznam, że radę dał :-) Oczywiście zdaję sobie sprawę z wyższych kosztow utrzymania (gdyby nie to, już bym takim jeździł <diabel>), ale nie będzie to też żaden z tzw "dużych" SUV-ów, jedynie jakiś "lekki" (może nawet taki crossover w stylu Qashqai'a - ale 4x4). Jeśli chodzi o "podwyższane czteronapędowe kombi" to biorę w zasadzie pod uwagę jedynie Octavię Scout (sporo Skód w rodzinie, sam też miałem, uważam za b.dobre auta). Jeśli się jakaś fajna RAV-4 nie trafi, to w zasadzie biorę pod uwagę tylko Grand Vitarę, Qashqaia,  Outlandera (ale tylko jeśli wujek w końcu zdecyduje się swojego sprzedać :-) ) i .... Dustera (ku rozpaczy znajomych i żony, która mówi "jeździsz Toyotą a za Daciami się będziesz oglądał?"  :cheesy: ) - miałem okazję jeździć najbogatszą wersją i albo nie jestem zbyt wymagający, albo to całkiem przyzwoite auto <diabel> No ale to jest forum Toyoty, więc już kończę ten OT :cool:

Offline marcin

• Junior Administrator
  • Toyot Spamer
    • 3vz.pl
« Odpowiedź #8 dnia: 17 Sierpnia 2012, 14:51:19 »
Przy zakupie przede wszystkim rozejrzyj się za autem, które ma prawdziwe 4x4, a nie dołączane, napędopodobne wynalazki.
3VZ.pl

Offline arkmart

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #9 dnia: 17 Sierpnia 2012, 14:59:15 »
Przy zakupie przede wszystkim rozejrzyj się za autem, które ma prawdziwe 4x4, a nie dołączane, napędopodobne wynalazki.

Co radzisz? z tych co wymieniłem, załączany tryb stałego napędu 4x4 ma Duster, Qashqai (bo to to samo w zasadzie, choć trudno w to uwierzyc) i Grand Vitara. Musiałbym zajrzeć, jak już będzie tak daleko, do Outlandera wujkowego, bo nie pamiętam. RAV-ka ma chyba tylko ten "zabawkowy", dołączany...

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl