Z ciekawości dla czego SUV? ...
Może to zabrzmi głupio, ale po prostu bardzo mi się taki typ samochodu podoba. A 4x4 dlatego, że często jestem na nartach w górach. W tym roku roku przy -30 stopniach i drogach oblodzonych że hej, Aurisek dostał nieźle w d..., choć przyznam, że radę dał

Oczywiście zdaję sobie sprawę z wyższych kosztow utrzymania (gdyby nie to, już bym takim jeździł

), ale nie będzie to też żaden z tzw "dużych" SUV-ów, jedynie jakiś "lekki" (może nawet taki crossover w stylu Qashqai'a - ale 4x4). Jeśli chodzi o "podwyższane czteronapędowe kombi" to biorę w zasadzie pod uwagę jedynie Octavię Scout (sporo Skód w rodzinie, sam też miałem, uważam za b.dobre auta). Jeśli się jakaś fajna RAV-4 nie trafi, to w zasadzie biorę pod uwagę tylko Grand Vitarę, Qashqaia, Outlandera (ale tylko jeśli wujek w końcu zdecyduje się swojego sprzedać

) i .... Dustera (ku rozpaczy znajomych i żony, która mówi "jeździsz Toyotą a za Daciami się będziesz oglądał?"

) - miałem okazję jeździć najbogatszą wersją i albo nie jestem zbyt wymagający, albo to całkiem przyzwoite auto

No ale to jest forum Toyoty, więc już kończę ten OT