Mój Aurisek jest po flotowy, przebieg w momencie zakupu to 154000 km, serwisowany od początku do końca.
Przed zakupem pojechaliśmy nim do serwisu toyoty na sprawdzenie historii i stanu technicznego.
Toyotka ma aktualnie 174000 km i nie zaobserwowałem jakiś negatywnych zjawisk.
Spalanie jest symboliczne. Dynamika powiedzmy że wystarczająca. Nie jest to samochód do szaleństw ale do codziennej jazdy w zupełności wystarcza.
- na co zwrócić uwagę przy toyocie pomijając co sie sprawdza rutynowo w każdym aucie i czego sie wystrzegać, - czy przebieg rzędu 120 tys km dyskwalifikuje aurisa - czy ważne jest miejsce produkcji i czy wogle istnieją rożne bo np przy hondzie jest swindon czy tez japonia itp - dwumasa i filtr cząstek stalych czy występują i czy są z tym problemy, - korozja czy występuje i gdzie zajrzeć, - jakie problemy z silnikiem 1.4 wystepuja bo czytałem ze z pierwszych lat produkcji maja problemy z poborem oleju
Moim zdaniem przebieg na poziomie 120000 km to żaden problem dla tego silnika,
Nie wiem czy miejsce produkcji ma znaczenie - jest JP z wyprodukowanymi w anglii nie miałem styczności
Nie zaobserwowałem ubytków oleju przy zwykłej codziennej jeździe, na pewno ubytek może wystąpić gdy ma się ciężką nogę i gdzniecie się ile fabryka dała ale te zjawisko wystąpi wtedy we wszystkich silnikach.
jak już kolega wcześniej napisał dwu masa i filtr nie występuje.
korozja ?? Raczej tylko w wypadku kiepskich napraw blacharskich.
Najważniejsze żeby zweryfikować historię serwisową, czy było auto regularnie i terminowo serwisowane i czy miało wypadkową przeszłość.
Nie kiedy miało ostatni serwis tylko czy było serwisowane bez przerwy.
Każdy serwis toyoty powinien wydać ci wydruk co, kiedy i przy jakim przebiegu wykonane.