Hej,
Od niedawna jestem wlascicielem blekitnej carinki :D w wersji liftback. Chcialbym zalozyc trzecie swiatlo stopu, ale za bardzo nie wiem, w ktorym miejscu byloby najwygodniej sie podpiac pod zasilanie stopow. Myslalem, zeby pociagnac kabel od lewego tylnego reflektora, ale po jego odkreceniu okazalo sie, ze wiazka kabli jest wyprowadzona z nadwozia przez taki gumowy korek i nie mozna przepchnac tamtedy nowych kabli.
Patrzylem w ksiazce do Carinki, ze niby opcjonalnie wystepowala trzecia wiazka na stop, z osobnym bezpiecznikiem i mozliwoscia samodzielnego podpiecia trzeciego stopu, ale nie wiem gdzie jej szukac (jesli jest). Ponadto nie wiem, czy nie wystepowala ona tylko w wersji kombi.
To moje pierwsze auto, wiec nie mam za bardzo doswiadczenia w rozbieraniu tapicerki

Ale jak podpowiecie, gdzie i jak sie do tego zabrac to czemu nie

Inna sprawa, to gdzie z waszych doswiadczen najwygodniej zamontowac taki 3 stop w liftbacku (pod wzgledem ciagniecia kabli i ograniczania widocznosci)? Myslalem, coby przyczepic swiatlo do podsufitki zaraz przy gornej krawedzi tylnej szyby i pociagnac kabel jakos pod tapicerka - tylko nie wiem dokad

Czy az do skrzynki bezpiecznikow pod maska - jesli tak, to jak sie do tego zabrac.
Dzieki za wszelkie rady i pomoc,
Pozdrowka,
bernard