Autor Wątek: Jak podlaczyc trzecie swiatlo stopu w liftbacku?  (Przeczytany 2166 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

bernard

• Gość
Jak podlaczyc trzecie swiatlo stopu w liftbacku?
« dnia: 09 Lutego 2005, 16:22:51 »
Hej,

Od niedawna jestem wlascicielem blekitnej carinki :D w wersji liftback. Chcialbym zalozyc trzecie swiatlo stopu, ale za bardzo nie wiem, w ktorym miejscu byloby najwygodniej sie podpiac pod zasilanie stopow. Myslalem, zeby pociagnac kabel od lewego tylnego reflektora, ale po jego odkreceniu okazalo sie, ze wiazka kabli jest wyprowadzona z nadwozia przez taki gumowy korek i nie mozna przepchnac tamtedy nowych kabli.  

Patrzylem w ksiazce do Carinki, ze niby opcjonalnie wystepowala trzecia wiazka na stop, z osobnym bezpiecznikiem i mozliwoscia samodzielnego podpiecia trzeciego stopu, ale nie wiem gdzie jej szukac (jesli jest). Ponadto nie wiem, czy nie wystepowala ona tylko w wersji kombi.

To moje pierwsze auto, wiec nie  mam za bardzo doswiadczenia w rozbieraniu tapicerki :) Ale jak podpowiecie, gdzie i jak sie do tego zabrac to czemu nie ;)

Inna sprawa, to gdzie z waszych doswiadczen najwygodniej zamontowac taki 3 stop w liftbacku (pod wzgledem ciagniecia kabli i ograniczania widocznosci)? Myslalem, coby przyczepic swiatlo do podsufitki zaraz przy gornej krawedzi tylnej szyby i pociagnac kabel jakos pod tapicerka - tylko nie wiem dokad :) Czy az do skrzynki bezpiecznikow pod maska - jesli tak, to jak sie do tego zabrac.

Dzieki za wszelkie rady i pomoc,
Pozdrowka,
bernard

serwisSJ

• Gość
« Odpowiedź #1 dnia: 09 Lutego 2005, 16:46:32 »
Najłatwiej - zdejm tylko plastikowa nakładke na progu tylnych lewych drzwi - odchyl dywanik i tam jest wiązka. Trzeba tylko znaleźć przewód stopu. Ciągniesz jeden przewód bo mase możesz podpiąć bezposrednio przy lampie do nadwozia. Prościej sie chyba nie da:)

bernard

• Gość
« Odpowiedź #2 dnia: 09 Lutego 2005, 18:50:53 »
Cytat: serwisSJ
Najłatwiej - zdejm tylko plastikowa nakładke na progu tylnych lewych drzwi - odchyl dywanik i tam jest wiązka. Trzeba tylko znaleźć przewód stopu.

Moze to zabrzmi glupio, ale jak znalezc ten wlasciwy? Chyba nie musze przecinac wszystkich :?  ?

Dzieki za pomoc,
pozdrawiam,
Bernard

serwisSJ

• Gość
« Odpowiedź #3 dnia: 10 Lutego 2005, 08:33:58 »
albo sprawdz jaki kolor wchodzi do żarówki stopu albo probówka i sprawdzaj:)

bernard

• Gość
« Odpowiedź #4 dnia: 10 Lutego 2005, 09:17:12 »
Cytat: serwisSJ
albo sprawdz jaki kolor wchodzi do żarówki stopu albo probówka i sprawdzaj:)

Dzieki, powalcze,

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl