Autor Wątek: Poszukuję instrukcji obsługi do Priusa 04-09 PL  (Przeczytany 14919 razy)

Offline Priusman

• Toyot Chodzacy
Odp: Poszukuję instrukcji obsługi do Priusa 04-09 PL
« Odpowiedź #15 dnia: 25 Kwietnia 2013, 19:57:55 »
A poza tym, skoro nikt nie czerpie z tego korzyści materialnej, a jedynie chce pomóc drugiej osobie, to w ogóle nie powinno byc z tym problemu.

Offline Priusman

• Toyot Chodzacy
Odp: Poszukuj� instrukcji obs�ugi do Priusa 04-09 PL
« Odpowiedź #16 dnia: 25 Kwietnia 2013, 20:14:44 »
Priusman czy m�g�by� napisa� kilka s��w odno�nie spalania w Twoim aucie???

Aaach - widać to w mojej stopce ;) Cienko. Ale to chyba tylko moja wina. Cierpię na syndrom "ciężkiej stopy" i trudno mi sie odzwyczaić  :cool: Trening podobno czyni mistrza, a więc mam nadzieję sie pochwalic niedługo lepszymi rezultatami.
Cały czas próbuję zejść poniżej 5/100. Pewnie dałbym radę, ale naraziłbym sie na tłum gniewnych kierowców trąbiących na mnie i siedzących mi na zderzaku. Zwłaszcza w Trójmieście, gdzie podobnie jak w Warszawie ludkowie mocno cisną do przodu, nie zważając na to, że za chwile i tak będą hamować na światłach  :grin:  Ostatnio zszedłem do 5.2 - wyjazd do Warszawy, więc - trasa i miasto i znowu trasa.
Na codzień jeżdżę po mieście (co Prius lubi), ale są długie przerwy pomiędzy moimi wyjazdami. Jest chłodno, więc za każdym razem przy starcie odpala się silnik spalinowy, aby podgrzać zespół hybrydowy. Gdybym jeździł na okrągło (he he, jak taki autobus np), to pewnie spalanie byłoby mniejsze.
Ale i tak mam fajnie. Moje Mitsubishi Space Star zimą potrafi w mieście wyżłopac do 11 l/100, latem ok. 9.5, a więc mam o połowe mniejsze zużycie niż przedtem :)
Poza tym Prius to nie tylko kwestia ekonomii jazdy. Cały ten komfort prowadzenia, cisza w kabinie - jak juz wspominałem poprzednio - każda jazda to frajda.

Offline Filu

• Toyot Spamer
    • Studio fotografii reklamowej, druk wielkoformatowy
« Odpowiedź #17 dnia: 25 Kwietnia 2013, 21:08:03 »
Nie chodzi o czerpanie korzyści materialnych tylko o fakt, że materiały te są objęte prawami autorskimi :-P
Ja tylko mówię  :grin:

Cytat z drugiej strony PDF'a

Cytuj (zaznaczone)
© 2004 TOYOTA MOTOR CORPORATION

Wszelkie prawa zastrzeżone. Zawarte tu materiały nie mogą być w całości ani
w części reprodukowane lub kopiowane bez pisemnej zgody Toyota Motor Corporation.
« Ostatnia zmiana: 25 Kwietnia 2013, 21:10:34 wysłana przez Filu »

www.FotoSzopa.pl

Offline Priusman

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #18 dnia: 25 Kwietnia 2013, 22:20:21 »
dooobrze już dooobrze - kto chciał to sobie już ściągnął i można zmoderować  :-P

Offline kkriss

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #19 dnia: 26 Kwietnia 2013, 07:20:25 »
ok, już nikt nie powinien móc wejść.
Jakby ktoś coś chciał to pisać PM.

Offline Radut

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #20 dnia: 31 Marca 2019, 11:44:19 »
Pytanie dodatkowe, czy jest nowsza instrukcja do Priusa 2 po lifcie czy tylko ta jedna?

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl