Jak siępozbyś rys?
1. Na te mało widoczne wystarczy pasta lekkościerna... jakiej marki? może być najtańsza (dobre są czeskie bo tanie i dobre

- naprawde dobre), należy delikatnie polerowac kolistymi ruchami jest to czasochłonne ale efekt jest naprawde zadowalający (na niektóre rysy poświęciłem kilka godzin)
2. Rysy dość głębokie, ale jeszcze nie do blachy - należy kupić wodny papier ścierny (ja uzywam 1000 i 2000) i tu sięzaczynają schody... rysy schodzą ładnie ale... przy kolorach niemetalicznych lakier blednie a przy metalikach traci połysk,matowieje całą operacjęnależy wykonać BARDZO ostrożnie a potem wszystko nawoskować (wosk jaki kto lubi) aby doprowadzić lakier znów do połysku woskowałem robione elementy około 20 razy!!! Mozolna praca ale efekt naprawde super

3. Rysy do gołej blachy - kupić mały flakonik lakieru w aso (w książeczce serwisowej znajdzie sięnumer lakieru) zestaw składa sięz lakieru, chyba podkładu i ''szczoteczki'' do usuwania rdzy. Rysęoczyścić, lakier nałożyć GRUBO (może niektórzy pomyślą że głupoty piszęale to sięsprawdza), poczekać aż wyschnie

, papierem wodnym zetrzeń to odpowiedniego poziomu i wypolerować
Wszystkie sposoby wypróbowałem i działają
Ważne jest aby sięnie bać (wszystko da siępoprawić) i być bardzo ostrożnym, źle wychodzi przez pośpiech