Autor Wątek: Montaż radia z nawigacją.  (Przeczytany 26061 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline wanraf89

• Toyot Pełzający
  • **
Montaż radia z nawigacją.
« dnia: 21 Września 2012, 01:40:37 »
Mam oryginalna navi model B9006 wyciagnieta z toyoty corolli kolor grafit (antracyt) i teraz moje pytanie czy bedzie owa nawigacja pasowala do toyoty auris przed faceliftingiem? Pozdrawiam

Offline Damian91

• Global Moderator
  • Toyot Zmotoryzowany
Odp: Montaż radia z nawigacją.
« Odpowiedź #1 dnia: 21 Września 2012, 01:57:19 »

Offline wanraf89

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #2 dnia: 21 Września 2012, 02:52:02 »
Taka    http://allegro.pl/nawigacja-toyota-auris-b9030-bluetooth-kamera-e15-i2630697448.html     tyle ze oznaczenie to b9006 i jest z toyoty corolli

tom

• Gość
« Odpowiedź #3 dnia: 21 Września 2012, 07:38:02 »
ta na zdjeciu co wyslales z aukcji to nie b9030 tylko b9005 i tak b9006 bedzie pasowac z corolli.

Offline wanraf89

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #4 dnia: 21 Września 2012, 19:47:16 »
Ok super dzieki za info:)

crisss

• Gość
« Odpowiedź #5 dnia: 22 Września 2012, 15:48:14 »
Witam.
Od miesiąca jestem posiadaczem nowiutkeigo aurisa w wersji sprint. Auto wziąłem  bo akurat było w salonie. W aucie jest normalne radio ze sterowaniem w kierownicy i portem usb/aux w schowku, teraz jednam mam zamysł posiadania radia z nawigacją...i w związku z tym mam parę pytań:
-którą nawigację wybrać (w gre wchodzi oryginalny sprzęt toyoty)
-czy po wymianie radia nie stracę gwarancji ?
-czy montaż jest możliwy ? jak wtedy jest z tym sterowaniem w kierownicy (na kierownicy mam przyciski od pogłaśniania i przełączania kanałów, w autach z nawigacją chyba jest więcej przycisków ? Czy w związku z tym muszę wymieniać też kierwonice czy moge pozostac przy obecnej ? mi to tylko zależy na możliwości przełączania kanałów i pogłaśnianiu)
-czy samodzielny montaż jest możliwy ? nie trzeba nic programować komputerem ? bo to, że trzeba ciągnąć antene to wiem

a i może ktoś wie ile taka przyjemność montażu kosztuje w aso ?

tom

• Gość
« Odpowiedź #6 dnia: 22 Września 2012, 20:06:54 »
kupuj nawigację b9030 np taka jak tu (nie sugeruj sie zdjeciem bo jest ono innej navi) - jest najlepsza z oemowych bo nie wymaga ramki czyli masz nawigację idealnie dopasowaną do deski rozdzielczej (zaraz wrzuce Ci fotke jak to u mnie wyglada).

http://allegro.pl/nawigacja-toyota-auris-b9030-bluetooth-kamera-e15-i2630697448.html

ta nawigacja ma tez wbudowany bluetooth do przesylania muzyki przez bt z telefonu do navi i ma wbudowany zestaw glosnomowiacy.

do aktywacji zestawu musisz kupic mikrofon (bez niego bedzie on dzialal ale nikt CIe nie uslyszy). mikrofon do tej navi kosztuje 900zł w ASO ale mozesz kupic mikrofon od tns510 w aso za 250zł i tez dziala na 100% - sprawdzone organoleptycznie

sterowanie w kierownicy bedzie dzialac. jedyny mankament przy tej kierownicy ktora masz to ze nie bedziesz mogl wybierac glosowo numerow telefonu i odbierac przyciskiem przy kierownicy tylko klikajac w zielona sluchawke na monitorze nawigacji. Jak Ci to nie przeszkadza to nie musisz zmieniac kierownicy. jak przeszkadza to musisz kupic kierownice z wersji prestige.

co do AUX - po zamontowaniu nawigacji bedzie dzialal tylko AUX na jacka, ten na usb bedzie tylko podawał napiecie np do iphone ładując go, natomiast nie bedzie powodował połączenia teleofnu z navi

co do montazu, jak masz zestaw z anteną to nie wymaga on zadnych przerobek, wystarczy wpiac wtyczki, antene zamontowac za nawiewem poprowadzic do navi kabel od czujnika wstecznego biegu i predkosci i wszystko bedzie działać. dla wprawnego montera montaz to max 30 minut.

koszt montazu wyzszy niz 100zł za montaż w ASO to wyzysk - bo są ASO w polsce ktore za taka cene to zrobią - chociaz np toyota chodzen zawoła za to z 600zł.

nie stracisz gwarancji na nic jak zamontujesz w ASO - nie bedziesz mial tylko gwarancji na nawigacje od toyoty, natomiast dostaniesz rok gwarancji na montaz wykonany przez aso

bawiac sie w montaz navi warto od razu zamontowac kamerę cofania, bo  i tak ją potem będziesz chciał wiec po co dwa razy sie w to bawic :) montaz kamery max 150-200zł w ASO
« Ostatnia zmiana: 22 Września 2012, 20:10:04 wysłana przez tom »

tom

• Gość
« Odpowiedź #7 dnia: 22 Września 2012, 20:17:45 »
obiecane foto (jak chcesz wiecej pisz na pw)

i nie daj sie zwiesc tym dla ktorych najlepsze są urządzenia z automapą albo do szyb. te do szyb są wiesniackie wg mnie, a te z automapą w miejsce fabrycznego radia po prostu tandetne i chinskie. oryginalna navi ma na prawdę bardzo bardzo dokladne mapy

Offline SZYMON14

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #8 dnia: 06 Października 2012, 14:41:13 »
Mam parę pytań:
1. Czy nawigacja z aurisa 2008 podejdzie do aurisa 2010? :)
2. Ile auris miał odcieni plastików tunela środkowego? Ja mam ten ciemny grafit ale kojarzę też bardziej wpadający w srebro.
3. Jak podpiąć czujnik prędkości do nawigacji (ew. rezygnacja z usługi ASO i montaż na własną rękę)?

Czy poniżej przedstawione elementy to ten sam kolor - mi się już mieni w oczach  <zalamka>

Yaris 1.3 2005 r., Auris 1.6 2010 r., Auris 1.3 2012 r.

Offline kingcin

• Moderator
  • Toyot Chodzacy
    • Auris
« Odpowiedź #9 dnia: 06 Października 2012, 15:24:33 »
były 2 kolory srebrny w wersjach bogatszych z automatyczna klimą i szary wersjach z manualem

procedura podpięcia czujnika prędkości taka sama jak http://forum.toyotaklub.org.pl/index.php/topic,27066.0.html

Auris E15 1.6 '07 SOL + w rodzinie: Avensis T27  Wagon '12 1.8 Executive,  Yaris P1 FL '03 1.0 Luna

Offline SZYMON14

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #10 dnia: 06 Października 2012, 15:45:32 »
Dzięki - bardzo mi pomogłeś.

Yaris 1.3 2005 r., Auris 1.6 2010 r., Auris 1.3 2012 r.

Offline BENEK77

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #11 dnia: 19 Lutego 2013, 14:24:56 »
TOM. Mam pytanie ,jaką kamerę zastosowałeś w B9005 ?

Offline mariles

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #12 dnia: 20 Lutego 2013, 22:17:24 »
Przeczytaj moje wpisy w tym wątku. http://forum.toyotaklub.org.pl/index.php/topic,27822.75.html
Powodzenia.

Offline BENEK77

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #13 dnia: 21 Lutego 2013, 10:26:33 »
Ok.
Temat kamery załatwiony.Dzięki
A gdzie można kupić wtyczkę 24 pin.
ASO Kraków,(niedostępna)
Mowa o B9005

Offline mariles

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #14 dnia: 21 Lutego 2013, 10:32:11 »
A Ty masz już tą nawigację w samochodzie,czy dopiero planujesz ją podłączyć?

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl