ja mam doświadczenie ;p
próbowałem kiedyś przymierzyć, jest inny zaczep na szybie i bez większego motania się nie da :\ no chyba ze jakieś podpiłowanie uchwytu klej itp. bo wsunąć się w uchwyt od zwykłego lusterka nie da.
odpuściłem ...
po raz kolejny nie zgadzam sie z przedmówca z calym szacunkiem do niego, ale bredzi.
robilismy taka akcje ze znajomym w jego corolli. godzina i po robocie. kroki:
1. kupujesz na allegro lusterko z rozbitka foto
2. robisz objazd miasta (najlepiej na 18stkach, nie przestac wrocic na 20stkach - ale to pominmy) po firmach co zajmuja sie wymianami szyb i szukasz takiego kawałka metalu jaki jest w szybie w aurisie/corolli czy innym gdzie jest standardowo takie lusterko - w przypadku mojego kolegi udalo sie za pierwszym podejsciem - firmy od szyb kolekcjonują takie (KOSZT. 0zł)
3. Jak juz masz to gówienko, to jedziesz do toyoty zeby sprawdzili czy masz instalację pod lusterko, jak tak to super, jak nie to tez super
4. wracasz do firmy np nordglass i prosisz ich o demontaz uchwytu od tego gownianego lusterka - są szkoly zeby podgrzewac szybe - nie polecam, pękają - koles bierze cienką linkę metalową i wszystko zchodzi, potem resztki kleju jakims tam sprayem zmywa. po odtluszczeniu szyby naklada klej i przykleja ten metalowy uchwyt od lusterka fotochrom (czas trwania roboty do godziny, koszt w nordglass 50zł)
5. jak masz instalacje to wpinasz wtyczke i po wszystkim, jak nie jedziesz do toyoty i prosisz o podpiecie zasilania do lusterka ze swiatelek na podsufitce - ma to jedna wade, tam napiecie jest caly czas podawane i zeby nie rozladowac akumulatora po zakonczeniu jazdy musisz pamietac o wylaczeniu lusterka guzikiem na przodzie lusterka z napisem auto - koszt takiej zabawy max 30-50zł, jakbys chcial ciagnac instalacje tak jak jest w oryginale nie zamkniesz sie w 200zł, a to nie ma sensu
6. jezdzisz i smiejesz sie z tych ktorzy chcieli to zrobic a mysleli ze sie nie da