Autor Wątek: Dzienne montaż + wyłączenie automatu w ASO  (Przeczytany 50626 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline mgenek

• Moderator
  • Toyot Chodzacy
Odp: Dzinne montaż + wyłączenie automatu w ASO
« Odpowiedź #30 dnia: 09 Stycznia 2013, 12:01:07 »
Ale nam, fabrycznie światła mijania zapalają się automatycznie bez przygasania zegarów. Tzn. Sanchopan już to wyłączył ale ja jeszcze tak mam. Żeby zegary przygasły to trzeba manetkę przekrecic.

* wytaptane tapatalkiem.

pzdr.
Michał

Offline Horus

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #31 dnia: 09 Stycznia 2013, 12:19:11 »
Ale nam, fabrycznie światła mijania zapalają się automatycznie bez przygasania zegarów. Tzn. Sanchopan już to wyłączył ale ja jeszcze tak mam. Żeby zegary przygasły to trzeba manetkę przekrecic.

* wytaptane tapatalkiem.

Właśnie :good:
A poza tym w trybie nocnym jest możliwość regulacji natężenia - może być ledwo-ledwo, a może jasno jak w dzień.

Offline Horus

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #32 dnia: 06 Grudnia 2013, 08:40:38 »
Widziałem wczoraj nówkę sztukę Verso - wersja co najmniej Sol Plus, bo m.in. z czujnikami zmierzchu. I padłem z wrażenia, bo... :cry: :laugh:
Jako dzienne miała podłączone chyba p.mgłowe przednie świecące ledwo-ledwo - możliwe, że na tym module Quasara. No, chyba że to były dzienne żarówkowe świecące z podobną mocą, co ledy choinkowe montowane przez niektórych kierowców. <zalamka>
Takie nowe drogie auto i takie jaja robić... :thumbdown:

Offline brandol

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #33 dnia: 06 Grudnia 2013, 20:34:05 »
najnowsze verso maja ledy...
Poza tym w najnowszej verso nie ma wersji sol plus. W wersji Active faktycznie nie ma led ale tej wersji chyba nikt w Polsce nie kupił wiec jaką wersje widziałeś ?

Wysłane z mojego Nexus 4
« Ostatnia zmiana: 06 Grudnia 2013, 20:47:06 wysłana przez brandol »

Offline Horus

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #34 dnia: 06 Grudnia 2013, 23:52:53 »
Sorki, chodziło o nówkę sztukę z ostatnich sztuk modelu przed liftingiem - ups, moja wina. :cheesy:
Napisałem, że nówka, bo rejestracja dość świeża - jakaś ostatnia sztuka "magazynowa" chyba była.
Zapomniałem, że my już mamy stare modele.  :oops: <diabel>

Offline brandol

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #35 dnia: 07 Grudnia 2013, 14:39:29 »
Sorki, chodziło o nówkę sztukę z ostatnich sztuk modelu przed liftingiem - ups, moja wina. :cheesy:
Napisałem, że nówka, bo rejestracja dość świeża - jakaś ostatnia sztuka "magazynowa" chyba była.
Zapomniałem, że my już mamy stare modele.  :oops: <diabel>
Musiała się komuś w magazynie schować :-) była niewidoczna bo nie miała led'ów :-)

Wysłane z mojego Nexus 4

Offline buckswizz

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #36 dnia: 22 Stycznia 2015, 12:21:28 »
Sanchopan pytanie mam co do wymiarów lamp jakie zamontowałeś. Teraz te philipsy nazywają się Philips DAYLIGHT 4, a czy w to miejsce podejdą również daylight 9 :

http://allegro.pl/philips-drl-9-led-swiatla-dzienne-daylight-sklep-i4966510445.html

jak i 5 led :

http://allegro.pl/philips-5-drl-swiatla-dzienne-warszawa-montaz-i4990936097.html

czy one różnią się tylko ilością diod a wymiary są takie same i można kupowac każdy rodzaj ?

Offline Horus

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #37 dnia: 22 Stycznia 2015, 12:39:42 »
W to miejsce wchodzą tylko Daylight4 albo inne, NIE dłuższe (nie wiem jakie wymiary ma 9-tka, ale nie może być dłuższa). I w tym miejscu to jedyne rozwiązanie, bo zastosowanie dłuższych implikowałoby montaż poziomo, a z kolei montaż poziomy byłby nielegalny.

Offline buckswizz

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #38 dnia: 22 Stycznia 2015, 12:48:01 »
jak tak czytam po opisach to zarówno 4, 5 i 9 mają 125 mm długości, wiec wydaje się , że wszystkie mają takie same wymiary :embarassed:

Offline Horus

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #39 dnia: 22 Stycznia 2015, 12:53:58 »
Wbrew pozorom Daylight4 świecą bardzo mocno - ale jakbym miał wybór to też brałbym te mocniejsze. Inna sprawa, że LED LEDowi nierówny i na ten przykład LED-halogen GU10 mam jeden z 30LED i świeci jak ok. 30W tradycyjny, a w drugim Osrama mam tylko 10 LED i świeci... prawie 2x mocniej niż ten "liczniejszy".
Ja bym obejrzał 2 rzeczy w tych Philipsach: jakie lampy w sensie wymiarów i... jaki moduł - bo i tak jak nie ma dodatkowego plusa, to do Verso trzeba potem wymienić w Philipsie na odpowiedni (jak pisałem, nie ma z tym problemów).

Offline buckswizz

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #40 dnia: 22 Stycznia 2015, 12:59:31 »
ale które sa mocniejsze ? 5 czy 9 ? sorry za infantylne pytania , ale temat dla mnie do zgłebienia

np. tu widać troszkę wiecej :

http://olx.pl/oferta/philips-daylight-9-drl-swiatla-do-jazdy-dziennej-led-homologacja-rl00-CID5-ID8CpEL.html#2b3c5aa729

Offline Horus

• Toyot Zmotoryzowany
Odp: Dzienne montaż + wyłączenie automatu w ASO
« Odpowiedź #41 dnia: 22 Stycznia 2015, 14:56:46 »
Nie wiem które będą mocniejsze - z LEDami nigdy nic nie wiadomo. Według opisu dużo mocniejsze powinny być 9-tki, dodatkowo widzę, że moduł z wyjściem na plus, więc brałbym 9-tki, ale... JAK WEJDĄ, zmieszczą się.

Offline mechu

• Toyot Spamer
    • Meszyński Car Audio
« Odpowiedź #42 dnia: 22 Stycznia 2015, 22:58:44 »
4 i 9 sa w tej samej obudowie.
5 sa dluzsze.
9 nie sa mocniejsze od 4 - maja jedynie szerszy kat swiecenia (mozna je montowac pod katem do 40st od osi pojazdu)

Offline Horus

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #43 dnia: 22 Stycznia 2015, 23:33:55 »
Kąt widać na zdjęciach (inne odbłyśniki) - ale to że nie są mocniejsze, to znaczy... słabsze ledy mają (bo 9 a nie 4)?  :shock:

Offline mechu

• Toyot Spamer
    • Meszyński Car Audio
« Odpowiedź #44 dnia: 23 Stycznia 2015, 08:49:57 »
Chodzi o to ze jasnosc strumienia na wprost aut jest taka sama dla 9 i 4.

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl