Autor Wątek: Sprzęglo ślizga  (Przeczytany 2264 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline michael

• Toyot Leżący
  • *
Sprzęglo ślizga
« dnia: 09 Stycznia 2013, 13:57:35 »
Witam,

Kilka dni temu zaczelo mi slizgac sprzeglo na rozgrzanym silniku, obroty podskakuja na 3,4,5 biegu bez zwiekszania predkosci.
Bylem juz raz w ASO, przejechali sie i nie zauwazyli zadnych nieprawidlowosci; moze dlatego ze nie bylo rozgrzane.

Dodam ze palenie gumy, jazda na polsprzegle, trzymanie na sprzegle itp nie moze byc przyczyna, wiem jak sie obchodzic ze sprzeglem zeby go nie spalic.
Przebieg to niecale 40k, objawy sie mocno nasilaja jak sie przejedzie kilkadziesiat km.

Mieliscie jakies doswiadczenia w tym temacie? Trudno mi uwierzyc w naturalne zuzycie z tak malym przebiegiem

pozdr
m

Robsajson

• Gość
Odp: Sprzęglo ślizga
« Odpowiedź #1 dnia: 09 Stycznia 2013, 13:59:37 »
Może olej cieknie z wału i leje się na tarcze.
Nagrzej porządnie silnik i wtedy pojedź do ASO.

aurisek

• Gość
Odp: Sprzęglo ślizga
« Odpowiedź #2 dnia: 09 Stycznia 2013, 15:14:43 »
Witam,

Kilka dni temu zaczelo mi slizgac sprzeglo na rozgrzanym silniku, obroty podskakuja na 3,4,5 biegu bez zwiekszania predkosci.
Bylem juz raz w ASO, przejechali sie i nie zauwazyli zadnych nieprawidlowosci; moze dlatego ze nie bylo rozgrzane.

Dodam ze palenie gumy, jazda na polsprzegle, trzymanie na sprzegle itp nie moze byc przyczyna, wiem jak sie obchodzic ze sprzeglem zeby go nie spalic.
Przebieg to niecale 40k, objawy sie mocno nasilaja jak sie przejedzie kilkadziesiat km.

Mieliscie jakies doswiadczenia w tym temacie? Trudno mi uwierzyc w naturalne zuzycie z tak malym przebiegiem

pozdr
m

masz chyba gwarancję, żądaj wymiany sprzegla, nagraj filmik obrazujący usterkę i pokaż w ASO

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl