Autor Wątek: Czy warto Good year ultra grip 7+ za 300zł ?  (Przeczytany 7763 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Robsajson

• Gość
Odp: Czy warto Good year ultra grip 7+ za 300zł ?
« Odpowiedź #15 dnia: 23 Stycznia 2013, 23:21:21 »
Kiedy kupiłem Carinę, stała ona na 3 miesięcznych, nowych oponach Barum.
Bardzo szybko je sprzedałem bo były beznadziejne.
Nawet po zaaplikowaniu im ciśnienia 2,5 wyglądały jak by miały niedobór powietrza.
Od kumpla wziąłem koreańskie opony hung coś tam i popękały z boku przy pierwszej zimowej zabawie na śniegu.
Kupiłem trzy letnie Fuldy i było ok.

Offline AGILESS

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #16 dnia: 24 Stycznia 2013, 00:41:00 »

Bieżniki to wg mnie na nasze fury (Camry) to chyba nienajlepszy wybór (ogólnikowo mówiąc) - może i budżetowo tak...ale jakim kosztem (?)

Nie bardzo Cię zrozumiałem. Na oponach bieżnikowanych jeździ masa samochodów, od ciężarówek, przez terenowe na osobówkach kończąc. Każdy ma wolny wybór, wie ile ma na koncie lub w portfelu i wie na ile go stać. Również nie twierdzę, że bieżnikowane opony są super i w ogóle... ale skoro padają tu ceny rzędu 250-400 za używki, to sorry Panowie, ale ja wolę wydać 520 z transportem za komplet bieżnikowanych z 9mm bieżnikiem i gwarancją na 2 lata. Nawet jeśli opony posłużą mi przez dwa lata (zedrą się), to wychodzi 260 na rok, czyli dla mnie ok. i po dwóch latach kupuję następne itd. O jakiej gwarancji mówimy w przypadku opon używanych, rozruchowej? Jak mam to czytać? Zakładam, że ma dać zamontować się na felgę i jeśli sprzedawca napisał, że nie mają dziur, to takie są.
Kupiłem opony bieżnikowane i przyznaję się tu wszystkim bez bicia  :laugh: , były problemy z wyważeniem. Dzwoniłem do producenta i bezproblemowo wymienią jeśli problem będzie w oponach, ale to na wiosnę, nie pali się. Powiem Wam, że sporo się zastanawiałem nad zakupem bo zawsze się coś tam usłyszy to tu, to tam, stwierdziłem, że przekonam się na własnej skórze. Jak na razie nie żałuję i tak jak obiecałem, podsumowanie sezonu zimowego w wykonaniu bieżnikowanych oponek będzie w moim wątku.
Żeby było jasne, nie piszemy o oponach letnich  :grin:

Rob , co to znaczy beznadziejne? Barum mają świetne opinie jeśli chodzi o trakcję, ludzie narzekają tylko na hałas. Wyglądały na balony, bo może na jakieś wąskie fele były naciągnięte?
« Ostatnia zmiana: 24 Stycznia 2013, 00:45:05 wysłana przez AGILESS »

Offline vojtek_r1

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #17 dnia: 24 Stycznia 2013, 08:01:18 »
Z własnej autopsji...jeździłem na markgumach (Camry), targumach (Cressida), globgumach (omega b), i z każdym kompletem nowych zawsze coś nie tak, poroku czasu w "mar" i "tar" na bokach miałem bomble...przez co przy ok 80 w górę miałem bicia na kierownicy.

Stąd jakoś się nie przekonuję do tych opon.

Wolę dołożyć do twoich ~500zł trochę i mieć używki ale jakiejś marki znanej - jak na razie nie wtopiłem jeszcze na tym, jeśli jednak kiedyś się to kiedyś zdarzy...wrócę do bieżników (może wtedy będą jeszcze lepsze)  :good:

Taki los mnie spotkał i do takich gum się ustosunkowałem - nie bijcie mnie.

Robsajson

• Gość
« Odpowiedź #18 dnia: 24 Stycznia 2013, 09:06:31 »
AGILESS, miałem je założone na standardowe felgi z Cariny.
Miały rozmiar 175/65 albo 75 już nie pamiętam.
Wisiały tak, że górny napis Barum  dotykał gleby pomimo, że koła były dobrze napompowane.

Offline piotr1989pl

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #19 dnia: 25 Stycznia 2013, 03:43:13 »
Właśnie wróciłem z trasy....micheliny alpine a2 świetnie się sprawują niebo a ziemia teraz ;) fakt że daty produkcji tych opon wahają się pomiędzy 2004-05 ale naprawdę dają radę auto w końcu hamuje bez użycia abs, i przyspiesza bez rzucania itp, u mnie pod blokiem tragedia zaspy pod górkę itp i żwawo idą bieżnik faktycznie 5,5-6 także za 340zł jestem zadowolony a na przyszły sezon pomyślę zgodnie z radami Marcina o nowych 205tkach :)

Offline marcin

• Moderator
  • Toyot Spamer
    • 3vz.pl
« Odpowiedź #20 dnia: 25 Stycznia 2013, 10:41:04 »
A2 są bardzo fajne na śnieg, ani A3, ani A4 nie mają już takiej przyczepności.
3VZ.pl

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl