Autor Wątek: Yaris TS Turbo  (Przeczytany 22553 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline ledziu

• Toyot Zmotoryzowany
Yaris TS Turbo
« dnia: 23 Marca 2013, 13:37:56 »
Witam.

Jest to mój pierwszy post, jeżeli nie tam gdzie potrzeba to proszę o przeniesienie.

Interesuje się zakupem Yarisa 04r TTE Turbo. poniżej wklejam link. Moje pytanie dotyczy konkretnie tego auta czy ktoś je oglądał lub coś o nim wie?
Jestem "zaniepokojony" małym przebiegiem, i ceną która może być niska z powodu kiepskiego stanu technicznego.
http://otomoto.pl/toyota-yaris-1-5-turbo-sport-150-km-sol-kli-C28302554.html

Offline Basler

• Toyot Pełzający
  • **
Yaris TS Turbo
« Odpowiedź #1 dnia: 23 Marca 2013, 13:47:36 »
Za tyle to nie wiem czy zwyklego poliftowego tsa mozna kupic w porzadnym stanie. Ja bym nawet nie patrzyl na ten samochod :cheesy:
Srebrna Strzała!

Offline ledziu

• Toyot Zmotoryzowany
Odp: Yaris TS Turbo
« Odpowiedź #2 dnia: 23 Marca 2013, 14:08:23 »
Za tyle to nie wiem czy zwyklego poliftowego tsa mozna kupic w porzadnym stanie. Ja bym nawet nie patrzyl na ten samochod :cheesy:

No właśnie, albo ma najechane 300tyś. albo była składana z kilku. Rozmawiałem z kolesiem to jest na tyle pewny że może umawiać się w dowolnej ASO Toyota na przegląd tylko znając życie to też jakaś ściemka.

Offline pwl

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #3 dnia: 23 Marca 2013, 14:42:00 »
Przewertuj forum, widziałem, ale nie pamiętam gdzie zdjęcia prawdopodobnie tej stuki po niezłym dzwonie. Samo zdjęcie pod maską pokazuje pewne odstępstwa od oryginału ;) Specem nie jestem, opieram się na tym co inni napisali o tym aucie  :cheesy:

Offline silver

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #4 dnia: 23 Marca 2013, 14:46:55 »
Z tyłu klapa też kiepsko spasowana... :thumbdown:

Barciech

• Gość
« Odpowiedź #5 dnia: 23 Marca 2013, 15:10:17 »
to auto wisi już z rok czasu na allegro, na pewno nie jeden już ją oglądał  :thumbdown:

Offline TeRmiT

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #6 dnia: 23 Marca 2013, 15:14:21 »
Dokładnie to autko pojawiało się już kilka razy u nas na forum, również w stanie "otwartym", więc coś z nim musi być bardzo nie tak że szuka kupca lub kolejny naiwny który go kupił próbuje teraz z nim uciec :)

btw. za sam opis bym gościa zje...ł, cholernie nie czytelne aż odechciewa się nim interesować
« Ostatnia zmiana: 23 Marca 2013, 15:16:27 wysłana przez TeRmiT »

Offline mirko

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #7 dnia: 23 Marca 2013, 15:17:43 »
bity był 3 lata temu z przodu i ok roku w tylny lewy róg uszkodzony był bok, klapa, zderzak
sprzedawany był jako uszkodzony na allegro
Pod maską spawany układ do IC, pogięta rozpórka brak dużej chłodnicy, wymieniany lub malowany pas przedni, lampa prawa zamiennik brak dolotu do puszki z filtrem powietrza i pewnie dużo innych rzeczy
znajdz różnice

Na zdjęciu dobra sztuka.
« Ostatnia zmiana: 23 Marca 2013, 15:19:15 wysłana przez mirko »

Offline Filu

• Toyot Spamer
    • Studio fotografii reklamowej, druk wielkoformatowy
« Odpowiedź #8 dnia: 23 Marca 2013, 15:53:34 »
Dokładnie. To już trzeci raz jak pojawia się u nas temat z wątpliwościami co do tego konkretnego yarka.
I z tego co mi sie wydaje, to sprzedaje go znowu inna osoba  :embarassed:

www.FotoSzopa.pl

mobicar

• Gość
« Odpowiedź #9 dnia: 23 Marca 2013, 17:09:05 »
bo za szybki za wściekły jest :cheesy:

Offline ledziu

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #10 dnia: 23 Marca 2013, 19:16:00 »
To mnie ostudziliście, zacząłem troszku szperać i dopatrzyłem się że ma inną puszkę filtra powietrza, inny zbiornik wyrównawczy, połamaną osłonę ICka, inny przewód od ICka. Niby takie nic ale jednak oznacza ze przód był walnięty i to dosyć mocno skoro obudowa ICka poleciała(bo widać ją odciśnięta na rozpórce) Zwróciłem też uwagę na kierę która wyglada na zmęczoną a przbieg tylko 82tyś.km.
Nie jestem jakoś bardzo strachliwy ale jak zaczął bym szukać jakiś detali dedykowanych tylko do tego auta to mógłbym się zdenerwować. W sumie też chodzi o koszty bo doprowadzenie turbo śmiecia do kultury mogłoby kosztować kupę kasy. Uwielbiam turbinki ale czuje że sobie odpuszczę a żonie coś trzeba będzie innego wymyśleć.

To w sumie dzięki za pomoc :good:, aż sam sobie się dziwie że dałem się wkręcić. Zadziałała wyjątkowość auta i przyjaźń do JDMów. No to nie będzie yariska turbo :-(

mobicar

• Gość
« Odpowiedź #11 dnia: 23 Marca 2013, 19:31:54 »
colta poszukaj

Offline ledziu

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #12 dnia: 23 Marca 2013, 20:29:19 »
colta poszukaj
Tak trzeba będzie zrobić.

Offline wojtasbbi

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #13 dnia: 23 Marca 2013, 21:03:42 »
To mnie ostudziliście, zacząłem troszku szperać i dopatrzyłem się że ma inną puszkę filtra powietrza, inny zbiornik wyrównawczy, połamaną osłonę ICka, inny przewód od ICka. Niby takie nic ale jednak oznacza ze przód był walnięty i to dosyć mocno skoro obudowa ICka poleciała(bo widać ją odciśnięta na rozpórce) Zwróciłem też uwagę na kierę która wyglada na zmęczoną a przbieg tylko 82tyś.km.
Nie jestem jakoś bardzo strachliwy ale jak zaczął bym szukać jakiś detali dedykowanych tylko do tego auta to mógłbym się zdenerwować. W sumie też chodzi o koszty bo doprowadzenie turbo śmiecia do kultury mogłoby kosztować kupę kasy. Uwielbiam turbinki ale czuje że sobie odpuszczę a żonie coś trzeba będzie innego wymyśleć.
To w sumie dzięki za pomoc :good:, aż sam sobie się dziwie że dałem się wkręcić. Zadziałała wyjątkowość auta i przyjaźń do JDMów. No to nie będzie yariska turbo :-(

myślisz że tylko Ty myslałeś o tym ts turbo? sczerze to w życiu nie spotkamy tej wersji. Jak się trafi na zachodzie to za cholernie cięzkie pieniądze a nie za ten bezcen. tyle to ja za swojego polifta dałem

Boże co za opis.... aż we łbie się kręci

"niskie zużycie paliwa i czyste spaliny." - HAHAHAHHAHAHHAHAH RZECZYWIŚCIE EKONOMICZNY!!

« Ostatnia zmiana: 23 Marca 2013, 21:05:53 wysłana przez wojtasbbi »
Made In Japan

Offline ledziu

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #14 dnia: 23 Marca 2013, 21:13:35 »

myślisz że tylko Ty myslałeś o tym ts turbo? sczerze to w życiu nie spotkamy tej wersji. Jak się trafi na zachodzie to za cholernie cięzkie pieniądze a nie za ten bezcen. tyle to ja za swojego polifta dałem

Boże co za opis.... aż we łbie się kręci

"niskie zużycie paliwa i czyste spaliny." - HAHAHAHHAHAHHAHAH RZECZYWIŚCIE EKONOMICZNY!!

W związku z tym że mam świadomość ile kosztuje dołożenie turbo to sam śmieje się z siebie.

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl