Autor Wątek: Jak wyjac zaslepke z miejsca na radio?  (Przeczytany 11033 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Brick

• Gość
Jak wyjac zaslepke z miejsca na radio?
« dnia: 22 Lutego 2005, 18:38:26 »
Witam
Napiszcie mi jak wyjac ta czarna zaslepke ,tak abym mogl wlozyc swoje radio...nie moge sobie  poradzic...

CoOljaCk

• Gość
« Odpowiedź #1 dnia: 22 Lutego 2005, 19:10:33 »
bardzo prosto:
1.sciagasz kurki od ogrzewania (łapiesz i ciagniesz do siebie), odkecasz srubki ktore tam znajdziesz
2. na wysokosci tych srobek lapiesz ten fragment konsoli i ciagniesz smielo do siebie
3. potem odpinasz mechnizmy od ogrzewania i konsola idzie do gory
4 na wysokosci gdzie ciagnales konsole sa po obu stronach czatrne srobki - odkrecasz je ale uwazaj zeby Ci nie spadly bo bedziesz musial sciagac plastik pod ktorym sa ukryte koszti od airbagu.
5.wyciagasz popielniczke i masz tam dwie srubki - odkrecasz je i tez pamietasz zeby Ci nie uciekly
6. ciagniesz ten caly fragment konsoli z radiem do siebie, wyciagsz kostke z zapalniczki i reka wyponasz kostki z seryjnego radia (nie zapomnij o ontenie)
7 potem jak masz dolna czesc konsoli w reku to kieszen ma po obu stronach po dwie srobki., odkrecasz je i polka Ci wypada
8. przykrecasz radio tymi srobkami od kieszeni. ew. bedziesz musial sciagnac ramke z radia bo prawdopodobnie CI nie wejdzie z ramka(przynajmniej moj pionek nie wszedl).

pkt 1 i 3 chyba mozna pominac ale ja zawsze to robilem

jak cos przeoczylem to niech mnie ktos poprawi

Offline Red_Point

• Toyot Spamer
    • www.RedPoint.ilto.pl > ZAPRASZAM > Yaris, Yaris FL, Avensis ...
« Odpowiedź #2 dnia: 22 Lutego 2005, 19:32:23 »
co moze wydawac sie dziwne - ze fabryczne radyjko yarisa to rowniez typowe 1 DIN - ja bylem zaskoczony!:D
a jak chcesz jeszcze dokladniej to musisz przeszukac forum, bo pamietamjka dawalem link do www gdize bylo to opisane dokladnie, wlacznei ze zdjeciami i z pozaznaczanymi srubkami gdzie i jak!)
ale CoOljaCk bardzo dobrze to opisal........

a tak ladnie bedzie to wszystko wygladalo!:D

Niech prąd bedzie z Wami !!!

" ... objazd miasta na 18"stkach. Nie przestać! Wrócić na 20"stkach ... " Tede

Brick

• Gość
« Odpowiedź #3 dnia: 22 Lutego 2005, 20:18:31 »
Przed chwila udalo mi sie wszystko zrobic. Radio jest juz zamontowane. Wielkie dzieki za instrukcje.

Nie moglem go tylko podlaczyc ,bo tam sa zupelnie inne kostki i az 3... Jaka przejsciowke kupic zeby pasowalo? Moje radio ma identyczne wejsciu na kosc na te na zdjeciu.

Offline Red_Point

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #4 dnia: 22 Lutego 2005, 20:29:45 »
tzw kostak ISO jest wymagana - jesli kupowales nowe radio to powinna byc w zestawie.........
taki kabelek jak po prawo na foto.......

a tu widac jak to wyglada 'w radyjku'!! potem juz tylko podpinasz orginalne ksci i gotowew!!

hja proponuje jeszcze podlaczyc sobei odrazu illuminancje - jelsi w radju jets taka opcja.... tzn sciemnianie go po zapaleniu swiatelek - bo inaczej nie zle daja takie radyjka po oczach - niestety bedziesz musial pociac troszke kostke!;)

Brick

• Gość
« Odpowiedź #5 dnia: 22 Lutego 2005, 20:32:03 »
hm...mam identyczna przejsciowke(nawet radio tez JVC),ale te kosci od yarisa nie pasuja pod te dwa duze wejscia...na fotce  z radyjkiem yarisa widac na oko ze sa inne,co z tym zrobic?

Offline Red_Point

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #6 dnia: 22 Lutego 2005, 21:11:47 »
aaa jzu sobie przyponialem!:D
sorrki za male zamieszanie............ - ale to juz ktores z kolei radyjko w tym aucie - a przy montazu pierwszego zapomnialem ze konieczne byly przejsciowki z kabelkow Yarisa na ISO!
niestety jakie to ci dokladnie nie powiem - ja poprostu podjechalem do skelpu z CA powiedizalem o co chodzi i dostalem odpowiednie.......

Brick

• Gość
« Odpowiedź #7 dnia: 22 Lutego 2005, 21:12:02 »
http://img01.allegro.pl/photos/oryginal/42/4248/424823/42482310

potrzebuje taka przejsciowke tak?

Mam nadzieje ze gdzies w Warszawie dostane...moze w Toyocie beda mieli ,czy raczej jest dostepne w kazdym CA?

mugger

• Gość
« Odpowiedź #8 dnia: 22 Lutego 2005, 21:17:47 »
Red_Point fajne radyjko  :D  tylko gdzie tam z tyłu zmieściłeś te wszystkie końcówki :)  
nie ma jak swoje radyjo w yarq  :aslyer

Offline Red_Point

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #9 dnia: 22 Lutego 2005, 22:21:10 »
Brick, no to wlasnie to!!
dostaniesz to w kazdym, ale to doslownie kazdym CA - bo to podstawa w takim sklepie!!

mugger, miejsca tam z tylu to jest full!:)
kostki sa poprzerabian ebo zasilanie jest odzielne itd
po za tym za radyjkime leza jeszcze pozwijane przewody RCA - bo kupilem 5cio metrowki!:)
miejsca to tam jest bez liku!:D

mugger

• Gość
« Odpowiedź #10 dnia: 22 Lutego 2005, 22:41:38 »
a ja musiałem upychać  :D  może dlatego że kostki były mojego patentu :D

Brick

• Gość
« Odpowiedź #11 dnia: 23 Lutego 2005, 16:51:39 »
Witam
Dzieki wszystkim za porady ,radyjko gra pieknie. Mam tylko jeden problem... Moj model to JVC SH99r ,ktorego panel mozna ustawiac w roznych pozycjach.,tak samo jest przy wyjeciu plyty-odjezdza lekko do gory. Niestety teraz przeszkadza mu wystajacy kawalek plastiku pod guzikami odtwarzacza kasetowego-orginalnego. Co zrobic aby zeby radyko troche bardziej wystawalo? Sa jakies patenty czy musze zmianiac radio? :(

Offline Red_Point

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #12 dnia: 23 Lutego 2005, 17:26:08 »
no u mnie w radyjku nic na szczescie nie opiera sie przy wyjmowaniu CD itd.......
a radyjko jka montowales to przylega juz od wewnetrznej strony idealnie do tego plastiku orginalnego??
bo jesli tak to nic juz na to napewno nie poradzisz!:(

jak widac troche na fotce u mnie radyjko jest na maxa do tego plastiku, a mozna je zamontowac tak zeby bylo troceh glebiej - moze tak je zainstalowales??

Brick

• Gość
« Odpowiedź #13 dnia: 23 Lutego 2005, 17:30:40 »
hm..sam juz nie wiem .W kieszeni  orginalnej byly z kazdej striny dwa wejscia na sruby,aby przykrecic radio ,przykrecilem je i juz. Jezeli je troche bardziej wysune to juz nie bedzie chyba jak go zamontowac ,bo otwory nie beda pasowaly ?

Moje radio ma chyb ataki sam mechanizm jak Twoje,wiec  juz totalnie nic nie wiem...

Offline Red_Point

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #14 dnia: 23 Lutego 2005, 17:44:22 »
no ajk ja swoj emontowalem to przymierzylem je - przysunolem maksymalnie do orginalnego plastiku i wtedy otwory w radyjku pokrywaly sie idealnie z otworami w 'ramce' - tej w orginalnym plastiku.......

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl