Autor Wątek: [5S] Obrócona panewka - co robić ?  (Przeczytany 13027 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline marcin

• Moderator
  • Toyot Spamer
    • 3vz.pl
Odp: Obrócona panewka
« Odpowiedź #15 dnia: 06 Maja 2013, 12:07:18 »
Pani wybaczy, ale ilość bredni, które nagromadziły się w jednym poście jest ciężka do ogarnięcia ludzkim umysłem  :wallbash:

Co znaczy "zrewidowaliśmy z mechanikiem" ? Na jakiej podstawie ktoś coś takiego stwierdził ?

Jeśli silnik jest po generalce, to zalewanie go czym innym, niż syntetyk jest zbrodnią, chyba, że była to "generalka po polsku", czyli wał przetarty papierem ściernym, na to panewki, a cała reszta nieruszana i potem lament świętokrzyski, że ciśnienie oleju znika, a silnik miesiąc po "generalce" znów się zatarł. W ogóle raczył ktoś zmierzyć rzeczone ciśnienie po odpaleniu ?

Co oznacza "poduszki silnika są do dokręcenia jak się silnik ułoży" ? Samochód się stawia na kołach, silnik odpala, gasi, dokręca wszystkie poduchy i po zabawie.

Co mają wspólnego nowe kable z niedziałającym gazem ?

Jeśli auto dłużej stało, to mogły tarcze pordzewieć i po kilku hamowaniach powinno wszystko wrócić do normy.

Po tym wszystkim nasuwa mi się tylko jedna myśl: kowal powinien podkuwać konie.
3VZ.pl

Offline MAREK100

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #16 dnia: 06 Maja 2013, 12:18:50 »
 Dobry mechanik wart jest tyle złota ile sam waży.Często mechanicy nieudacznicy, powodują dodatkowe szkody i koszta.Nic już więcej nie mówię, bo słów szkoda.

Offline milkiwaj

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #17 dnia: 06 Maja 2013, 12:33:50 »
silnik nie był remontowany tylko wymieniony

w "nowym" zostały wymienione uszczelki, rozrząd i wszystkie możliwe paski, osprzęt jest z mojego starego silnika

niestety po rozgrzaniu silnika słychać klekotanie, olej staje się za rzadki, nie wiem czym był zalany ten "nowy" silnik, sprzedawca też nie wiedział, ja się na tym nie znam... po 500km mamy zmienić na półsyntetyk

jedyna rzecz jaka uległa zmianie pomiędzy faktem działa na gazie [lepiej niż na benzynie po zmianie silnika] a nie działa była wymiana filtra powietrza i kabli

auto w sumie stało 2 tygodnie od momentu działania hamulców :(, po staniu zimą u blacharzy bębny lekko przyrdzewiały i trochę pohałasowały, ale szybko przestały
... jeśli eksperyment działa, to znaczy, że coś musiało pójść nie tak...

miraz

• Gość
« Odpowiedź #18 dnia: 01 Czerwca 2013, 23:12:31 »
W Camry obrocona panewka ?

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl