Autor Wątek: [IIIgen] Problem z klimatyzacją  (Przeczytany 7533 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline marcin

• Moderator
  • Toyot Spamer
    • 3vz.pl
Odp: Problem z klimatyzacją
« Odpowiedź #15 dnia: 07 Kwietnia 2013, 02:13:29 »
Obojętne jaki gaz, byle napełniający znał jego fizykę - nie każdy gaz rozpręża się tak samo, i stąd właśnie problemy z "napełniaczami", że coś komuś nie działa, a innemu coś rozerwało przypadkiem. Sprężarki też się zacierają przez nieodpowiedni olej, a nie przez "zły" gaz, jak twierdzą "fachowcy".

U mnie jest jakiś gaz, którego nazwa brzmi dla mnie jak broń masowego rażenia, ale człowiek, który to napełniał ma doktorat z czarnej magii i +100pkt do szacunku na dzielni, dzięki czemu układ działa nieprzerwanie trzeci rok z niezmienną wydajnością, a gaz użyty do napełnienia jest w pełni ekologiczny.

3VZ.pl

Offline caffeini

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #16 dnia: 11 Kwietnia 2013, 21:27:55 »
A więc.Sprawa wygląda następująco. Parownik jest dziurawy i tu jest pies pogrzebany. Jutro zamowie oczywiście używkę gdyż nowy to koszt ok 750 zl. I Pan fachowiec zrobi montage i nabije i czekam na upalne dni. Taki jest plan działania a jak wyjdzie to zobaczymy. Mam nadzieje że ta używka zda egzamin.
Przemek

Offline MAREK100

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #17 dnia: 11 Kwietnia 2013, 23:06:43 »
Jak jest sprawna to dlaczego ma nie zdać.Lato ma być upalne,więc sprawna klima to duża ulga,szczególnie w mieście.

Offline sienio

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #18 dnia: 26 Kwietnia 2013, 09:30:55 »
Witam.
Zakupiłem następny egzemplarz Camry(v6 wersja EU rok 1991)  i oczywiście jest problem. Nie działa klima. nie słychac nawet przekaznika. Poprzedni właściciel zarzekał się że działa i napełniał ja w maju 2012.Czynnik R12!!
Wiec dlaczego nie działa?
Jestem zielony w tym temacie wiec licze na pomoc.

OFF:
Przemek, szczęsciarzu, zawinąłes camracza Marcina za Swidnika jak sądzę. W dodatku z moimi kołami, wrrr...
Jak jej nie będziesz jej chciał to odkupię w cenie zakupu minus inflacja   :cool:

A co do klimy, to daj proszę namiar na tego swojego magika, przypuszczam że też będę w potrzebie.
« Ostatnia zmiana: 26 Kwietnia 2013, 09:47:10 wysłana przez sienio »

Offline caffeini

• Toyot Leżący
  • *
Odp: [IIIgen] Problem z klimatyzacją
« Odpowiedź #19 dnia: 08 Maja 2013, 23:18:42 »
Hej. Tak Camrak od Marcina z Franciszkowa a fachowiec od klimy jest na ulicy Wapiennej w Lublinie.
Przemek

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl