Zakaldajac, ze ktos to raczej bedzie robil przy wymianie sprzegla to zaookraglajac:
1. Sprzeglo exedy 500zl>(ze strony exedy24.pl)
2. Odelzenie zamachu 270zl > (razem z zamachem)
3. 5ty bieg (kompletny, nie tylko zebatki z przesuwkami)600zl > podobno stan idelny > w serwisie za same nowe zebatki 1500zl, sam sprawdzalem.
4. Lozysko (tylko jedno to z tylu ktore pada, wymienione profilaktycznie) > 150zl
5. Olej oryginalny toyotowski > 120zl.
6. Uszczelniacz wysprzeglika > gratis
7. Robocizna (zdjecie skrzyni, jej przeglad, wyczyszczenie, wymiana lozyska, uszczelniacza, oleju, sprzegla, zamachu) > 600zl
RAZEM 2240zl nie liczac dojazdow. Adi mi napisal, ze "duzo nie wyszlo", dla mnie naprawde sporo ale uwazam, ze w moim przypadku warto.. ja obwodnica wrocka jezdze prawie codziennie.
I tak uwazam, ze najwiecej poswiecilem tutaj czasu na weryfikacje mojego pomyslu, czy bedzie to wszystko dzialac. Nie mam duzego pojecia o mechanice > caly czas sie ucze. Najwiecej informacji uzyskalem od goscia CrankyOldMan ze stanow ktory podal mi nawet numery zebatek chociaz sam jak podkreslal nie byl pewien, ze podejda. Pozatym to i tak nie bylo wszystko.
5th Gear:
33036-20060
33036-12120
5th Driven Gear:
33428-12060
33428-12100
UWAGA jest jeden minus calej operacji. Otoz slychac bardzo delikatny dzwiek o wysokim tonie wlasnie na 5tym biegu ale tylko jak cisne gaz na maksa. Moze za jakis czas cos sie "dotrze"? Watpie, ale nadzieje zawsze warto miec