Autor Wątek: Rdza na podwoziu u sześciolatka  (Przeczytany 4642 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

zapoznonafilm

• Gość
Rdza na podwoziu u sześciolatka
« dnia: 13 Czerwca 2013, 14:10:48 »

Witam wszystkich, jestem obecnie na kupnie toyoty corolla verso i wczoraj miałem okazję obejrzeć model z końcowki roku 2006,  sprowadzony z niemiec, jeden wlasciciel, przebieg 130tys.

Wszystko cacy oprócz rdzy na wydechu i kole rezerwowym.
Czy jest to normalne u sześciolatka i nie powinienem się przejmować? Czy dyskwalifikuje to samochód? Chciałbym nim pojeździć przynajmniej 5 lat, nie chcę żeby za dwa lata całe podwozie rdzewiało.

Dodatkowo są dwie duże przykręcone osłony, które przykrywają większość podwozia - czy to normalne, czy sprzedawca chciał coś ukryć? Mogłem poprosić o odkręcenie osłon żeby się przyjrzeć - mój błąd. Dodam, że silnik był myty.

Bardzo proszę o wskazówki - nie mam doswiadczenia w kupowaniu uzywanych samochodow, a samochód bardzo mi się podoba i chętnie dołączyłbym do zacnego grona forumowiczów.

Offline Damian91

• Global Moderator
  • Toyot Zmotoryzowany
Odp: Rdza na podwoziu u sześciolatka
« Odpowiedź #1 dnia: 14 Czerwca 2013, 11:03:46 »
Rdza rdzy nierówna - był to rdzawy nalot czy taka ruda, że zaraz będzie dodatkowy otwór wydechowy? :P
Jaki silnik ?

Też miałem CV z tego roku w domu i tłumik końcowy nie był zardzewiały  :roll: Aczkolwiek nie dyskwalifikowałbym chyba auta przez to..

Rdza na kole dojazdowym ( koło rezerwowe - pierwszy raz słyszę taką nazwę ' zapasu ' :D ) może świadczyć o tym, że stała tam np. woda.

Auto przytargane z zachodu, krajowe? Miał jakąś książkę/faktury?

Co do osłon - takie były...? ;)

http://allegro.pl/corolla-verso-04-09-oslona-oslony-silnik-komplet-i3303811638.html

Offline marcin

• Junior Administrator
  • Toyot Spamer
    • 3vz.pl
« Odpowiedź #2 dnia: 14 Czerwca 2013, 21:10:06 »
Oglądałem ostatnio fabrycznie nowe Subary na parkingu i już miały nalot na wydechach.

To jest to nowe połączenie ekologii z niezawodnością - samochód ulega biodegradacji zanim zdąży się zepsuć :laugh:
3VZ.pl

Offline George

• Toyot Pełzający
  • **
    • Strona rodzinna
« Odpowiedź #3 dnia: 14 Czerwca 2013, 21:33:22 »
To jest to nowe połączenie ekologii z niezawodnością - samochód ulega biodegradacji zanim zdąży się zepsuć :laugh:

Marcin, to przechodzi do annałów światowej mtoryzacji  :cheesy:

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl