Autor Wątek: Kupno Corollki dla syna  (Przeczytany 1611 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Tomek254

• Gość
Kupno Corollki dla syna
« dnia: 13 Lipca 2013, 20:30:46 »
Witam Drogich Forumowiczy

Tak jak w temacie poszukuję Toyoty Corolli dla syna najlepiej w wersji hatchback bądź liftback serię E11
Na co powinienem zwrócić uwagę przy zakupie rolki?
Jaki jest najmniej awaryjny motor?

Dziękuję za odpowiedzi i Pozdrawiam

Offline Damian91

• Global Moderator
  • Toyot Zmotoryzowany
Odp: Kupno Corollki dla syna
« Odpowiedź #1 dnia: 14 Lipca 2013, 01:56:24 »
Przede wszystkim wszelkie oznaki korozji.. Niestety, w E11 to już zaczyna być norma. Nadkola, wszelkie ranty, najlepiej też wjechać na kanał i sprawdzić jak spód.
Uszczelki przednich lamp - z tym jest masakra - deformacje, wypadanie itd. Przy jeździe zwróćcie uwagę czy wszystkie biegi wchodzą płynnie.
Zwróć uwagę na VIN - zaczynający się od JT mówi, że auto wyprodukowano w Japonii - teoretycznie lepsze wykonanie i materiały ;)

E11 ma być przed liftingiem czy po ? Jaka kwota na zakup ? Jeśli auto przedliftowe to 1.4 4EFE. Zmień od razu rozrząd, oleje, filtry i powinno banglać. Silniki nie do zdarcia. Powinno mu na początek (bo wnioskuje, że pierwsze auto?) wystarczyć :)

Kup  hatchbacka - bardziej młodzieżowe auto niż liftback :)

W razie pytań do co do konkretnych egzemplarzy - wrzucaj linki.

zabolotny72

• Gość
Odp: Kupno Corollki dla syna
« Odpowiedź #2 dnia: 14 Lipca 2013, 14:09:41 »
A ile chcesz wydać na tą rolkę? Ja mam w miarę igiełkę napisz na priv powysyłam Tobie zdjęcia to pooglądasz:)!
Ja mam hatchback wersja G6  1.6 z 6 biegową skrzynią. Sprowadzona z niemiec. rocznik 1999. W Razie pytań pisz na PW:)
« Ostatnia zmiana: 14 Lipca 2013, 14:19:02 wysłana przez zabolotny72 »

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl