Autor Wątek: Uchwyty na napoje  (Przeczytany 30221 razy)

Offline inzKulozik

• Toyot Leżący
  • *
Uchwyty na napoje
« dnia: 25 Lipca 2013, 09:01:51 »
Witam,
Mam taką przypadłość w swoim Aurisie
http://www.youtube.com/watch?v=0uCiu7EdeGw#ws
najgłupsze jest to, że przez 5 lat, użyłem może raz jednego z tych uchwytów :D Bodaj po 2 lub 3 przeglądzie w ASO odkryłem, że jest problem z uchwytem z prawej strony, ale olałem temat z zamiarem zrobienia z tym porządku przy następnej wizycie (i tak zapomniałem). Uchwyt z lewej nabawił się tej przypadłości prawdopodobnie po 4 przeglądzie. Teraz niedawno jechałem na 5 przegląd z obiema półkami już w takim stanie jak po prawej, ale raz, że nic nie zrobili, a dwa że dowiedziałem się, iż takie dwa uchwyty to koszt z 500zł i w ogóle to się samo psuje...  :wallbash: po dwóch tygodniach jazdy po mieście, coś się "wysypało" w środku z uchwytu po prawej i chodzi jak na filmiku. Czy ktoś przerabiał już ten temat? Da się to jakoś samemu naprawić?

Offline ToyotaZeranToyotaMarki

• Toyot Leżący
  • *
    • TOYOTA MARKI / TOYOTA ŻERAŃ
Odp: Uchwyty na napoje
« Odpowiedź #1 dnia: 25 Lipca 2013, 09:54:48 »
Niestety w środku obrywa się jeden element i trzeba wymienić cały uchwyt.
Na aukcjach internetowych można znaleźć taki element używany w niższej cenie.
Zapraszamy do skorzystania z naszych usług www.toyotamarki.com.pl oraz zadawania pytań

POSIADAMY SZEROKI WYBÓR SAMOCHODÓW UŻYWANYCH

https://www.facebook.com/ToyotaMarkiToyotaZeran
https://www.facebook.com/LexusZeran

Offline paba

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #2 dnia: 25 Lipca 2013, 10:16:12 »
taki uchwyt to powinniście jako firma od ręki wymieniać, a nie jako dział marketingu chodzić po forach rekomendując panów szrociarzy w promocji
TIIDA '09

Offline pancio11

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #3 dnia: 25 Lipca 2013, 10:22:24 »
Dokładnie tak, niektóre rzeczy w tych Aurisach  to jakieś nieporozumienie jest.....
Where Wishes Fly......

Offline Swoop

• Administrator
  • Toyot Spamer
« Odpowiedź #4 dnia: 25 Lipca 2013, 10:37:40 »
i podstawowe pytanie, czy chcąc wymienić te uchwyty trzeba zdejmować całą deskę, czy można to zrobić bez tej operacji?

Offline Damian91

• Global Moderator
  • Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #5 dnia: 25 Lipca 2013, 10:44:59 »
Cytuj (zaznaczone)
well the only way to release the cupholder is to remove the entire top of the dashboard. It took the dealer about one and a half hours at least to replace it

http://www.toyotaownersclub.com/forums/topic/113015-how-to-remove-the-cupholder/

Offline robbie

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #6 dnia: 25 Lipca 2013, 11:23:25 »
Mam dokladnie ten sam problem. Prawy sie juz rozlecial, a lewy halasuje jakby za chwile mial sie rozpasc. Z tego co czytalem w necie to trzeba rozbierac cala deske. Moze i skusilbym sie na naprawe w ASO (niestety juz po gwarancji), ale skad wiem ze za chwile nie bedzie tak samo... No i ten koszt...Szkoda, bo sam pomysl niezly ale wykonanie - wiadomo.
"Take it easy driving; the life you save may be mine." James Dean

Offline paba

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #7 dnia: 25 Lipca 2013, 11:27:26 »
Toyota Żerań Marki powinna zaproponować następnym razem darmowe podklejenie kropelką
TIIDA '09

Offline pancio11

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #8 dnia: 25 Lipca 2013, 11:32:03 »
Ogólnie z tym wykonaniem to jakaś porażka - mi już poodlatywały tylne plastikowe zaślepki pod fotelami (osłony prowadnic), plastikowe "przyciski" w tylnej kanapie do składania foteli też się ledwo trzymają, odleciała plastikowa zaślepka śruby z wycieraczki na szybie, prawy uchwyt też hałasuje, jak trochę mocniej pociągnę za przycisk do otwierania szyb (we wszystkich drzwiach) to cały plastik podnoszę, środkowy tunel pod lewarkiem sakramencko trzeszczy itp itd.... Mam prawie 98.000 km, ja przejechałem ok 50tyś km i ogólnie wykończenie się sypie. Za tą kasę nie polecam nikomu wersji przed liftem, totalna porażka. Co Toyota zrobiła po wcześniejszej Corolli to tego nie rozumiem  :czerwona:  ...................
Where Wishes Fly......

Offline tomery

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #9 dnia: 25 Lipca 2013, 17:10:45 »
taki uchwyt to powinniście jako firma od ręki wymieniać, a nie jako dział marketingu chodzić po forach rekomendując panów szrociarzy w promocji

I za takie poczucie humoru cię paba lubię  :good:   :laugh:   :beer:

Offline pancio11

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #10 dnia: 27 Lipca 2013, 16:43:13 »
No i wykrakaliście, prawy uchwyt sie skonczyl. Nie chowa sie juz. Teraz trzeba kupic nowy, pytanie czy nie lepszy jest ten z wersji po FL?
Where Wishes Fly......

Offline robbie

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #11 dnia: 29 Lipca 2013, 13:08:08 »
Pancio, te plastiki na sruby wycieraczek mozna latwo zgubic - wystarczy mycie na bezdotyku i chwila nieuwagi. Na szczescie kosztuja grosze w ASO i mozna je latwo przymocowac - troche silikonu i bedzie OK. W kazdym razie u mnie to dziala. A co do uchwytu, to czy po FL bedzie pasowac do wersji sprzed? Moze ktos sie orientuje.
"Take it easy driving; the life you save may be mine." James Dean

Offline pancio11

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #12 dnia: 29 Lipca 2013, 13:42:20 »
Jeszcze dziś "skończyła" mi się (nie wiem jak to się nazywa) osłonka przeciw słoneczna przed głową, wyskoczył jakiś plastik u góry i poodklejał się materiał naokoło lusterka. Już nie odegnę tej osłonki na max i nie schowam jej. A wczoraj zrobiłem zdjęcie licznika - 100.000 km przejechane.
Where Wishes Fly......

Offline pancio11

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #13 dnia: 30 Lipca 2013, 10:20:19 »
Dla potomnych o kosztach z ASO :
 "słonecznik" (osłona przeciwsłoneczna) - 282 zł brutto detal szt.
   uchwyt na napoje – 317 zł brutto detal szt.
Where Wishes Fly......

Offline paba

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #14 dnia: 30 Lipca 2013, 11:04:38 »
Toyota Auris opcja jazda z uchwytem na napoje - za każde rozpoczęte 1000 km dodatkowo 3,17 zł
Toyota Auris opcja jazda z osłoną przeciwsłoneczną promocja, jedyne 2,82 zł również za każde rozpoczęte 1000 km

komfort jazdy z w/w skomplikowanymi udogodnieniami rodem z XXI wieku bezcenny
TIIDA '09

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl