Autor Wątek: Uchwyty na napoje  (Przeczytany 30217 razy)

Offline inzKulozik

• Toyot Leżący
  • *
Odp: Uchwyty na napoje
« Odpowiedź #45 dnia: 22 Sierpnia 2013, 23:24:10 »
W temacie klimy i jej wpływu na uchwyty, to ja osobiście zdawałem się w tej kwestii zawsze na ASO, co roku przy przeglądzie. Dokładnie nie pamiętam, ale problemy z uchwytami stwierdzałem zawsze jakoś po wizycie w ASO. Wydawało mi się to z początku dziwne, żeby mi to ASO "psuło", ale teraz jak czytam to chyba na to wygląda. Ciężko założyć, że mamy do czynienia z elementem, który się sam psuje. Trzeba go albo używać. Albo czyścic klimę. Pierwszego nie robiłem, a drugie zlecałem ASO. No cóż, nie używam, a od rozpoczęcia wątku trochę minęło więc już mnie te półki mniej irytują jak na nie patrze :-) Zresztą, ta z lewej przestała się wysuwać, a prawą musiałem zaklinować kawałkiem tekturki, bo się zaczęła telepać na trasie... nie wiem, może na innych forach, użytkownicy innych marek, chcieliby mieć takie problemy jak my? 

Offline mariles

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #46 dnia: 03 Września 2013, 20:23:15 »
Ja naprawiałem kiedyś ten uchwyt po stronie pasożyta.Trochę się nagimnastykowałem ale nie zdejmowałem całej deski.Odkręciłem to od spodu.Doszedłem do wniosku,że można to próbować naprawić bez demontowania czegokolwiek tylko należy wyjąć ten wsuwany element uchwytu.Mechanizm działania jest taki sam jak zwykłego długopisu.Jeżeli nie poginęły części to nie powinno być problemu.Najlepiej jednak zakupić działającą używkę i dobrze się jej przyjrzeć jak ona działa.Wyjąć ten wsuwany element można wkładając od góry twardą plastikową kartę między obudowę i tą ruchomą szufladę.Jest tam zaczep,który normalnie uniemożliwia wyjęcie szyflady.Myślę,że watro spróbować.Serwisy chyba też tak robią.A czytając tutaj na forum,że awarie uchwytu zauważano po wizycie w serwisie mam przeczucie,że nie jest to przypadek tylko podmienianie uchwytów.Jeżeli ktoś to sprawnie zrobi to może mu to zająć dosłownie parę minut.Powodzenia.

Offline robbie

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #47 dnia: 09 Września 2013, 13:01:25 »
Dzieki za podsuniecie pomyslu - sprobuje to zrobic u siebie w wolnej chwili i dam znac czy operacja sie powiodla.
"Take it easy driving; the life you save may be mine." James Dean

Offline Swoop

• Administrator
  • Toyot Spamer
« Odpowiedź #48 dnia: 16 Września 2013, 07:38:49 »
Dziś w ASO powiedzieli mi, że uchwyty na napoje można wymienić bez zdejmowania deski. Koszt to ok 320 zł za szt.

Offline robbie

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #49 dnia: 17 Września 2013, 15:05:51 »
No prosze - a gdzie masz to swoje ASO? U mnie (Czestochowa) powiedzieli ze rozbierac trzeba...  :o

Offline Swoop

• Administrator
  • Toyot Spamer
« Odpowiedź #50 dnia: 17 Września 2013, 15:11:43 »
No prosze - a gdzie masz to swoje ASO?

Ełk

Offline robbie

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #51 dnia: 17 Września 2013, 15:13:09 »
Dzieki - skonfrontuje to przy okazji - zobaczymy co powiedza...

Offline mihu100

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #52 dnia: 12 Stycznia 2014, 21:54:32 »
Witam,

Czy ktoś z forumowiczów miał kiedykolwiek problem z wysówanym cupholderem. Mianowicie nie wysówa się samoczynnie po naciśnięciu jakby coś go blokowało. Może jakieś pomysły?

Offline BiKej

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #53 dnia: 12 Stycznia 2014, 22:04:03 »
opcja szukaj? był już temat o tym
Toyota Auris Hybrid 2014,
Toyota Auris 1.6 124 KM Premium 2008
wcześniej Ford Mondeo MK3 2.0 TDCI 130 KM, Daewoo Nubira II 2.0 CDX, wiele samochodów flotowych

Offline Darek Toyota

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #54 dnia: 12 Stycznia 2014, 22:07:09 »
Każdy użytkownik Aurisa miał lub będzie miał z tym problem.Coś tam pęka i albo się sam otwiera albo sie wcale nie otwiera. Jest też możliwość że był zalany coca-colą i ma pozaklejany mechanizm.

Offline Swoop

• Administrator
  • Toyot Spamer
« Odpowiedź #55 dnia: 12 Stycznia 2014, 22:15:48 »
może być też tak, że "odkręciła" się sprężyna w środku i nie ma siły wypchnąć ... tak czy tak, bez wyjęcia nic nie zrobisz

Offline Lukas.23

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #56 dnia: 26 Stycznia 2014, 21:04:27 »
jeżdżę aurisem 2 (rok prod. listopad 2010) i ten problem nadal jest nie naprawiony. W nowych Aurisach uchwyty nadal się psują. Ja używałem ich dość intensywnie bo mam na teraz 221 tys km  :-)

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl