Autor Wątek: Auris Touring HYBRID  (Przeczytany 121509 razy)

Offline SZYMON14

• Toyot Spamer
Odp: Auris Touring HYBRID
« Odpowiedź #30 dnia: 23 Sierpnia 2013, 09:06:23 »
Nie wiem jak w hybrydzie ale w zwykłym aurisie koszt gwarancji dodatkowej powala.

Yaris 1.3 2005 r., Auris 1.6 2010 r., Auris 1.3 2012 r.

Offline BiKej

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #31 dnia: 23 Sierpnia 2013, 10:38:54 »
Nie wiem jak w hybrydzie ale w zwykłym aurisie koszt gwarancji dodatkowej powala.

ale jeśli to jest koszt do 3 tys zł to bym wziął - przy cenie nowego auta nie jest to (procentowo) dużo, a jak coś walnie po normalnej gwarancji, to koszty będą takie same, albo większe
Toyota Auris Hybrid 2014,
Toyota Auris 1.6 124 KM Premium 2008
wcześniej Ford Mondeo MK3 2.0 TDCI 130 KM, Daewoo Nubira II 2.0 CDX, wiele samochodów flotowych

Offline bober0

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #32 dnia: 23 Sierpnia 2013, 23:22:15 »
ale jeśli to jest koszt do 3 tys zł to bym wziął - przy cenie nowego auta nie jest to (procentowo) dużo, a jak coś walnie po normalnej gwarancji, to koszty będą takie same, albo większe

co by Ci musiało walnąć żeby było droższe niż 3000? jaka jest szansa że to się stanie w srednio 4 letnim aucie?

Offline BiKej

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #33 dnia: 26 Sierpnia 2013, 08:08:52 »
co by Ci musiało walnąć żeby było droższe niż 3000? jaka jest szansa że to się stanie w srednio 4 letnim aucie?

a poczytaj troszkę forum, to się dowiesz co..
możliwości jest wiele, np http://forum.toyotaklub.org.pl/index.php/topic,31400.msg440385.html#new

Do admina - prośba o połączenie - nie widzę opcji "edytuj"

no i oczywiście jakby nie daj boże coś się stało z baterią - to jesteś w bardzo głębokiej... i 3000 ci na to nie wystarczy..
można jeszcze troszkę wymieniać, ale po co?

scalone posty
« Ostatnia zmiana: 12 Września 2013, 00:34:45 wysłana przez Filu »
Toyota Auris Hybrid 2014,
Toyota Auris 1.6 124 KM Premium 2008
wcześniej Ford Mondeo MK3 2.0 TDCI 130 KM, Daewoo Nubira II 2.0 CDX, wiele samochodów flotowych

Offline Filu

• Toyot Spamer
    • Studio fotografii reklamowej, druk wielkoformatowy
« Odpowiedź #34 dnia: 27 Sierpnia 2013, 18:37:37 »
Do admina - prośba o połączenie - nie widzę opcji "edytuj"

Możliwość edycji postu masz przez godzinę od jego napisania. Scaliłem.
« Ostatnia zmiana: 12 Września 2013, 00:35:02 wysłana przez Filu »

www.FotoSzopa.pl

Offline dkc

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #35 dnia: 31 Sierpnia 2013, 22:40:04 »
Panowie od piątku testuję Verso i Aurisa Hybryde. Handlowiec wyczuł że zdecydować sie jest nam niezmiernie ciężko i zaproponował tak wspaniałe rozwiązanie. Obydwa samochody mamy udostępnione do poniedziałku i testujemy, testujemy ..... Dla mnie ale chyba też i dla żony po drugim dniu zajdy skłaniamy się do Aurisa dlaczego: wspaniale się prowadzi, naprawdę mega niskie spalanie, ostro mu wciskam wogóle nie myślę o eko jeździe i po drugim dniu  średnia 5,1 NIEŹLE. Do tego piękne zawieszenie idealnie spasowane, skrzynia bomba, nagłośnienie JBL, wielki szklany dach, sportowe skórzane fotele itd  (najwyższa możliwa wersja :) ) Frajda mega z jazdy. Minusy Aurisa to troche za mocne wspomaganie, przy agresywnej jeździe troche za miekkie, no i miejsce z tyłu MAŁO, choć siedziałem ostatnio w Hondzie Acord i o dziwo tak samo mało miejsca. Bagażni mega wielki.... No ale jest też Verso które na prawdę też prowadzi sie idealnie tu zdecydowanie lepsza widoczność, siedzi sie wysoko, tylna kanapa super, dużo miejsca itd. Bardzo dobry samochód, Minusy: jak na taki duży samochód to mały bagażnik 440 lit., spalanie, po dwóch dniach, troche miasto wiekszosc trasa 8,4, uważam że dużo. A i ciekawa sprawa Auris katalogowo 11,2 sek 100km Verso 10,4 a wierzcie mi dałbym sie reke uciac że Auris bije na głowę V. Przyspiesza na prawde super. Odczucie na poziomie 10 sek 100km albo i lepiej. Jak już zdecydujemy co kupic dam znać a tak na marginesie miał ktoś z Was okazje jeździć Mazdą CX5? bo to też jakaś alternatywa :)  i jeszcze jedno Auris ma piękne skóry ale zawsze broniłem się przed skórami nei bardzo mie się to podoba napiszcie jak taka skóra wygląda np po 5/10 latach czasami wsiadam do aut ze skjórzanymi fotelami i masakra popękane itd źle to wygląda  pozdrawiam

Offline hais3333

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #36 dnia: 01 Września 2013, 09:15:31 »
Ja mam skórę w aurisie z przed liftu. Auto z 2008 roku, 160 tys km, jak na razie to tylko na przednich fotelach jest delikatne przetarcie na środku siedzisku w miejscu łączenia dwóch elementów- wytarte miejsce ma może wymiary 10x0,5 cm. Tylna kanapa jest bez szwanku ale to zapewne dlatego, że sporadycznie ktoś tam siedzi. Zastanawiam się tylko czy w nowym aurisie będzie taka sama skóra jak ja mam ale obstawiam ze nie.
A Ty chcesz siedzenia w pełnej skórze czy pół na pół?

Offline Damian91

• Global Moderator
  • Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #37 dnia: 01 Września 2013, 11:37:06 »
Jeśli zadbasz o skórę i będziesz ją konserwował co jakiś czas to nie będzie problemu  :-)

Offline dkc

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #38 dnia: 01 Września 2013, 12:06:09 »
Pełna skóra. jasna dziurkowana na siedziskach wygląda na prawdę pożądnie.... Dzisiaj jeszcze test z dwoma fotelikami na tylnej kanapie, zobaczymy czy da sie tak podróżować

Offline Horus

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #39 dnia: 02 Września 2013, 23:20:47 »
To są dwa zupełnie inne auta.
Jeśli Verso prowadzi Ci się "tak samo dobrze jak Auris", to... nie pojeździłeś odpowiednio  :cheesy: Bo Auris prowadzi się wyraźnie lepiej niż Verso z kilku powodów: jest niższy, mniejsza masa i parę innych.
Z drugiej strony auto praktyczniejsze to Verso i ma... większy bagażnik, mimo że mniejszy na papierze.
Albo ma być auto do przyjemności z jazdy Auris, albo praktyczniejsze Verso. I tyle.
Ja jeździłem i Aurisem i Avenem i Verso. Potem kupiłem Avena, sprzedałem, zastanawiałem się nad Aurisem (starym Dynamic) i... kupiłem Verso z "dziadkową" skrzynią CVT :) Wygoda i praktyczność :)
Z drugiej strony, jak to mówią, nawet w najlepszym aucie: CO Z TEGO, ŻE KONI KUPA, jak kierowca.... ..pa.  :cheesy:

Offline dkc

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #40 dnia: 03 Września 2013, 12:45:56 »
pojezdziłem pojeździłem. Dobrze Verso jak na mini vana i bardzo dobrze Aurisem jak na kombi. Ale ja zdecydowanie preferuję jazde nizszym samochodem i wolę czuć lepiej samochód móc mocniej wejść w zakręt itd. Masz rację że Auris to wieksza przyjemnośc z jazdy... ja nie jestem przyzwyczajony do wysokich samochodów, ale Verso jak na Minivana na prawdę daje rade... Teraz mamy jeszcze jeden problem bo pojawiła się promocja w Toyota na Verso z rabatem 15 tys (wersja z automatem) a automat jest nam bardziej na rękę. Napisz prosze właśnie jak oceniasz Verso z automatem, czy teraz też zdecydowałbyś się na automat czy manual? Auris wybrałbym bez zastanowienia gdyby nie to miejsce z tyłu żona 175 cm wzrostu z tyłu dwa foteliki i robi sie masakra, i tak jak piszesz wybrać piękne prowadzenie, nowszą technologie itd czy PRAKTYCZNE auto choc z tą praktyką nie tak do końca bo poza miejscem z tyłu wysokim siedzeniem, niezaleznymi tylnymi fotelami to wiecej nie bardzo mogę dostrzec. Bagażnik na pewno mniejszy niż w Auris 440 litrów (wer 7 osób). Auris 530 litrów PLUS podwójna podłoga to kolejne 20-30 litrów plus możliwość montowania rolety wyżej to kolejne 50 litrów plus możliwosć odgrodzenia siatką przestrz. bagażowej czyli pakowanie po dach. No i nie wrzucę do Verso koła zapasowego tylko zestaw naprawczy a co zrobię jak pojdzie opona np na wakacjach zagranica ? Więc nie ma złotego środka.

Offline Horus

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #41 dnia: 03 Września 2013, 13:32:42 »
Eee tam... - do starego Aurisa nawet 3 foteliki wchodziły, nie wiem jak do nowego. :cheesy:
Ale generalnie nie ma co ukrywać, Verso go bije pod względem przestronności NAWET bagażnikiem, wbrew pozorom.
Automat jest rewelacja :good:
...ale pojeździj nim, bo niektórzy nie umieją, to jest bezstopniowy automat: jak się nauczysz, to rewelacja, ale jak się zrazisz, to i wołami Cię nie zaciągną do takowego. Skuterem Kolega jeździł? Bo zasada działania skrzyni - identyczna :)
Do Verso WRZUCISZ koło zapasowe, nawet w wersji 7-osobowej, tylko musi to być dojazdówk, choć wnęka jest na pełne. :)

Offline dkc

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #42 dnia: 03 Września 2013, 14:24:58 »
pisze o Auris Kombi Hybrid NA PEWNO MA WIEKSZY BAGAŻNIK 530 LITRÓW plus podwojna podłoga itd itd

AurisBeast

• Gość
« Odpowiedź #43 dnia: 03 Września 2013, 14:46:52 »
Ja mam 185cm i ustawiając sobie pod siebie siedzenie kierowcy za mną siedzi moja żona podobnego wzrostu do Twojej  dkc i nie ma problemu z brakiem miejsca. Co więcej ja mogę iść do tyłu i również nie narzekam na niewygodną i ciasną jazdę. Mam poprzedni model Aurisa. Może te nowe mają mniej miejsca w kabinie, choć czytałem że pasażerowie z tyłu dostali dodatkowo wzgl. mojej wersji kilka cm gratis. No chyba że myślisz o tym że przed kolanami chcesz mieć jeszcze 20cm wolenej przestrzeni do siedzenia kierowcy. To chyba żaden kompakt tego nie przeskoczy.

Offline paul_krakow

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #44 dnia: 03 Września 2013, 14:55:45 »
nowy model ma zdecydowanie mniej miejsca z przodu i z tyłu, powiem szczerze że nie dowierzałem i zacząłem mierzyć metrem odległości i niestety to sie potwierdziło ;-(
poprzednia wersja Aurisa biła na głowę inne marki pod względem miejsca w środku ;-)

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl