Autor Wątek: Auris Touring HYBRID  (Przeczytany 121520 razy)

Offline pancio123

• Toyot Leżący
  • *
Odp: Auris Touring HYBRID
« Odpowiedź #120 dnia: 24 Października 2013, 22:53:29 »
Pytałem się w serwisie na bazie jakiej firmy są oleje Toyoty,ale tu nie dostałem odpowiedzi - pewnie jest to Castrol...

w zeszłym tygodniu Sprzedawcy byli na szkoleniu które organizował Castrol, czy to zbieg okoliczności?

Offline Horus

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #121 dnia: 24 Października 2013, 23:33:49 »
A jakie to ma znaczenie...? :) Bosch robi klocki dla Toyoty (wiele modeli), ale na rynku aftermarketowym robi całkiem inne niby te same klocki.
Proszę się nie obrażać za pytanie - ale co ma homoseksualista do pedofila - bo widzę obrazek w każdym poście? :|  Znam wielu gejów, porządni ludzie, w sumie jak hetero. A w preferencje seksualne nie wnikam, nie moja sprawa - ale żaden nie skrzywdził nigdy dziecka, niektórzy je nawet mają, ludzie jak inni.
Jakieś kompleksy czy co?
To już nie te czasy, że mówili, że to choroba i że trzeba leczyć - przecież oni sobie tego nie wybierali.
Po prostu patrząc przez pryzmat osób, które znam - i to od wielu, wielu lat - zrównanie geja i pedofila jest co najmniej nadużyciem. Żeby nie powiedzieć o kimś takim (tak twierdzącym) dosadniej.
Z drugiej strony - widziałem też paru gejów, co to strasznie (na zewnątrz) walczyli właśnie z "pedałowaniem"...  :cheesy: :cheesy: :cheesy:
Przepraszam za OT, ale ta plakietka pancia (cóż za nick!  :cheesy: ) może kogoś - lub jego odczucia - obrażać.

Offline Damian91

• Global Moderator
  • Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #122 dnia: 25 Października 2013, 11:29:53 »
Cytuj (zaznaczone)
w zeszłym tygodniu Sprzedawcy byli na szkoleniu które organizował Castrol, czy to zbieg okoliczności?

Toyota od lat współpracuje z Castrolem i rekomenduje oleje tej firmy do swoich aut.

Offline Piotr Sas

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #123 dnia: 25 Października 2013, 12:15:45 »
Cytuj (zaznaczone)
Toyota od lat współpracuje z Castrolem i rekomenduje oleje tej firmy do swoich aut.

Tak nie do końca.
Teraz raczej wspólpracują z Valvoline ...
Obi

Offline paba

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #124 dnia: 25 Października 2013, 12:23:44 »
tańsze oleje Toyoty (5W30 Fuel Economy, Premium Fuel Economy) są prawdopodobnie produktami Pristy, a Prista robi m.in Valvoline oraz Texaco
droższe oleje Toyoty jak np. 0W20 są produktami Eneos, Mobil1

do takiego auta jak w tytule wątku mają lać 0W20 i tyle, te silniki tego chcą
« Ostatnia zmiana: 25 Października 2013, 12:26:21 wysłana przez paba »
TIIDA '09

Offline Horus

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #125 dnia: 26 Października 2013, 09:46:05 »
No raczej nie szanujesz naszego zdania - skoro każesz nam oglądać takie obrazki.
My nie każemu nikomu oglądać obrazków np. transwestytów, bo ich nie lubimy. Ty - zmuszasz nas do oglądania tego co sam nie lubisz.
Z pełnym szacunkiem, ale... to egoizm.

Offline dziadek_tadeusz

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #126 dnia: 26 Października 2013, 09:52:24 »
. Z pełnym szacunkiem, ale... to egoizm.

Leżę i nie mogę się podnieść  :laugh:

To Ty jesteś egoistą mówiąc, że CVT to dobra skrzynia, a ja mam inne zdanie.

Offline Horus

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #127 dnia: 26 Października 2013, 09:54:16 »
Ale nie każę Ci oglądać widoku skrzyni, której nie lubisz przy każdym spojrzeniu w Twojego posta. :-P   :cheesy: :laugh:

Offline Swoop

• Administrator
  • Toyot Spamer
« Odpowiedź #128 dnia: 26 Października 2013, 20:02:28 »
pozamiatałem. Proszę trzymać się tematu wątka

Swoop

Offline Robzak

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #129 dnia: 18 Stycznia 2014, 08:02:01 »
Może użytkownik Aurisa Hybrid napisze opinię o kilku miesięcznej eksploatacji samochodu.
Czy pierwsze często pozytywne wrażenia pozostały ?  :cool:

Offline dkc

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #130 dnia: 19 Stycznia 2014, 21:41:13 »
jakie wrażanie po 3 miesiącach i 3 tys km? na pewno nie żałuję wyboru, samochód rewelacyjny, mega plusy to PROWADZENIE, ZAWIESZENIE. Wg mnie bardzo dobre materiały, wykończenie, super nagłośnienei JBL, nawigacja sprawuje się bardzo dobrze (mam serwis min nawigacji wiec mam porównanie). No i ta płynnośc i wygoda za automatyczną skrzynią.... Wielki dach panoramiczny fajny gadzet szczególnie na zimę. Bardzo komfortowe fotele to jest znadnie min mojej żony która jest w 9 mcu ciaży....
A co mi przeszkadza no chyba nic, brakuje za to elektrycznie zamykanej klapy bagażnika, trochę wiecej miejsca na tylnej kanapie no i jakby minimalnie lepiej przyspieszał choć na prawde i tak jest niezle jak wlaczymy tryb power i uruchomia sie dwa silnika to można bezpiecznei i pewnei wyprzedzac no ale zawsze chciałoby sie wiekszej mocy.
A spalanie, to jak zawsze nie jest to katalogowe tzn teraz zimą pokazuje nam ok 6,3l ale od razu dodam że trybu eko to nie lubimy :) Podobno po ok 3-4 tys km kiedy silnik sie ułoży to ma być może z 0,5l mniej zobaczymy
jeżeli macie jakieś pytania piszcie chetnie odpowiem. Sam miałem mega dylematy przed zakupem tego samochodu. I chyba jest tylko jeden model który ewentualnei teraz bym wybrał Mazda cx5, może .....

Offline Horus

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #131 dnia: 19 Stycznia 2014, 22:06:57 »
Dach panoramiczny jest super nie tyle zimą, co w dni pochmurne lub nocą. Zimą ewidentnie od niego ciągnie zimno jak to od okna, normalne.
Ale faktycznie, mi się też podoba, nie tylko w Aurisie. :-)

Offline Robzak

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #132 dnia: 20 Stycznia 2014, 16:54:33 »
Pytanie związane z dzisiejszą pogodą (zamarzajacy deszcz na przedniej szybie tworzący powłokę lodu). Jak jest z nagrzewaniem wnętrza samochodu i rozmrażaniem szyb  :-(

Offline stephanie

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #133 dnia: 20 Stycznia 2014, 21:41:27 »
To może i ja słówko dorzucę.

Spalanie, mimo że używam stale trybu eco, w mieście o niebo wyższe niż w trasie. W trasie schodzę do 5,5 l.
Przy dużym obciążeniu trzeba uważać na progi, spowalniacze, bo nawet przy niskiej prędkości można zahaczyć podwoziem.

Podobno po ok 3-4 tys km kiedy silnik sie ułoży to ma być może z 0,5l mniej zobaczymy

Nie zauważyłam tego u siebie ;)

AurisBeast

• Gość
« Odpowiedź #134 dnia: 21 Stycznia 2014, 09:12:59 »
Ja też nie w moim benzynowcu. To układanie to jakaś legenda.

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl