Autor Wątek: Coś trzeszczy...  (Przeczytany 2614 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline zawieja1990

• Toyot Leżący
  • *
Coś trzeszczy...
« dnia: 19 Sierpnia 2013, 17:51:35 »
Witam, wczoraj byłem nad wodą z rodzinką i jechałem przez bardzo kurzącą się drogę prowadzącą na plażę, ok 200m. Jak wracałem nic się nie działo (ok 15km), jednak gdy  podjechałem pod blok zaczęło strasznie trzeszczeć prz skręcaniu kierownića w jedą i drugą stronę. Zgasiłem silnik i prubowałem bez wspomagania, to samo... Na początku myślałem że coś trze w kierownicy (zamknięte szyby) ale jak otwożyłem drzwi to okazało się że idzie po całym ukł. kierowniczym, ale na zewnątrz głośniej. Odstawiłem samochód na 1h i wróciłem, to samo...
Na natępny dzięń wpadłem na pomysł żeby przemyś na myjce... wsiadłe do samochodu, kręcę kierownicą i jest ok, nic nie słychąc...
O co chodzi, co to może być?

Offline Quadral20004

• Toyot Pełzający
  • **
Odp: Coś trzeszczy...
« Odpowiedź #1 dnia: 19 Sierpnia 2013, 22:56:49 »
może płyn od wspomagania ci sie konczy :)

Offline Problem

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #2 dnia: 19 Sierpnia 2013, 23:02:59 »
Może kamyki powpadały w bieżnik i szurały o asfalt...?

Offline zuoo

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #3 dnia: 19 Sierpnia 2013, 23:49:11 »
U mnie trzeszczało mocowanie amortyzatora górne z prawej strony. Przesmarowanie pomogło. Chociaż nie miałem tego przy kręceniu, a raczej przy dociskaniu auta do dołu.
cZŁOwiek  .. zło jest w każdym z Nas ..

Offline zawieja1990

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #4 dnia: 20 Sierpnia 2013, 17:04:40 »
A jak sprawdzić płyn do wspomagania?
Trzeszczenie było bardzo głośne więc napewno to nie wina opon czy też nawieszchni na której stał samochód :P

Offline Quadral20004

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #5 dnia: 20 Sierpnia 2013, 17:33:21 »
mowie o plynie bo gdy jest go malo to pompa wyje podczasz skrecania. zbiornik masz pod macha z lewej strony .jest na nim cold min cold max hot min i hot max. ja kiedys wjechałem w bloto i mocowanie gniazda amorka zawalilo mi sie blotem i tez trzeszczalo.pomogl wtedy kercher .zmylkem dokaldnie caly piasek z gniazda i przestalo trzeszczec:)

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl