Cześć,
Dlaczego zaraz skończy. Mam zagazowaną corollę4AFE (obecnie 200kkm gaz dołożony przy 110kkm) i starletkę4EFE (obecnie 140kkm, gaz załozony przy 80kkm). Obie nie biorą oleju, a same instalacje nie są źródłem jakichś dodatkowych problemów, pomijając oczywiście koło zapasowe w bagażniku i mniejszą moc. Rzecz jasna nie zaglądałem obu moim toyotkom w gniazda zaworowe i inne wnętrzności, ale wydaje mi się, ze gdyby miała tam miejsce jakaś destrukcja byłoby to wyczuwalne.
Byc może silnik 2EE jako starszy inaczej znosi zasilanie gazem??
Przy instalacji gazowej II generacji spalanie gazu będzie do 20% wyższe niz benzyny.
Instalacja taka może kosztowac ok 1500 pln. Nie warto wybierać najtańszego instalatora, tylko tego, o którym zbierzesz jak najwięcej pozytywnych recenzji.
Policz na spokojnie przy jakim przebiegu instalacja sięzwróci i czy na pewno warto. Instalacja w corolli zwróciła mi sie po 8 miesiącach (18kkm), natomiast starletkękupiłem z gazem bo sam bym go chyba nie dołozył, przy przebiegach rocznych 5kkm, zwróciłoby sięto po jakichs 4 latach, a to trochęodległa perspektywa.
pozdrawiam
zdenek