Witam, nie wiem czy wątki związane z tymi pytaniami były poruszane, ale wydaje mi się z tego co przeglądałem iż nie. Ponieważ może jestem wścibski co do mojego auta i każda dziwna rzecz mnie interesuje

mam kilka pytań
ad.1 Czy to prawda (wyczytałem na kilku innych forach tematycznych) że fotele grzane w toyocie mają "czujnik" co do temperatury fotela, tzn po prostemu że jeżeli fotel jest zimny to grzeją wiadomo, a jeżeli posiedzimy trochę, bądź temperatura zewnętrzna zadziała na fotel ogrzewanie mimo włączenia nie uaktywni się ? Ponoć że toyoty właśnie rzekomo mają coś takiego, że grzeją do pewnej temperatury, u mnie zauważyłem że grzeje na zupełnie zimnym fotelu ok 8-10min może a później już nic, z kolei gdy już jest lekko ciepły od siedzenia na przykład nie czuć grzania. Ponoć że np fordy nawet w upały potrafią załączyć ogrzewanie fotela co może skutkować przegrzaniem tego co u faceta najcenniejsze hehe;) Pytam z czystej ciekawości;)
ad.2 Wczoraj jadąc na sprawdzonej nawigacji trasą równe 100km/h zauważyłem przekłamania licznika ok 7-8km/h tj navi pokazywała 92-93km/h czy to w pełni normalne, nie mam seryjnych opon (195/65/15) (zegary ver v25 bodajże) a z kolei jadąc na tej samej navi bmw e34 2.0 opony 205/65/15 zegary w pełni pokrywały się z wartościami navi. Czy pozostaje więc kwestia opon czy w toyocie to normalne ?
ad.3 I najbardziej nurtujący mnie problem :/ wczoraj też kilkakrotnie zauważalny i niestety odczuwalny na trasie 300km, nawet pisałem do Marcina w tej kwestii, ale postanowiłem poruszyć na forum głównym temat, a mianowicie wachlowanie obrotów po "przegonieniu" auta...jadę autostradą ok 160-180km/h dojeżdżam do wahadełka i cóż...auto na wolnych chodzi jak...sieczkarnia :/ obroty jak na foto i spadają delikatnie poniżej
http://zapodaj.net/2bff7e898f2f0.jpg.html co skutkuje nierówną pracą silnika...a najgorsze że tak fotele jak i kierownica i tapicerka po prostu się trzęsą.... wkurza to niemiłosiernie. Dzieje się tak TYLKO i wyłącznie po solidnym przegonieniu auta przy spokojnej jeździe obroty są ok. Marcin stwierdził że to norma w 3vz, kurcze nie wiem czy inni użytkownicy też tak mają ? I czy jest jakiś sposób na to krokowy przeczyszczony przepustnica również proszę o jakiekolwiek porady.
Z góry dziękuję. Pozdrawiam