Autor Wątek: Lakier.  (Przeczytany 21798 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline MAREK100

• Toyot Zmotoryzowany
Lakier.
« dnia: 20 Września 2013, 14:55:12 »
Panowie,żeby nie truć,nie rozwodzić się zbyt szeroko:Czy w naszym kraju można zakupić lakier:4J1 Almond Beige Pearl.(Baza+ klar)(Mam na myśli spray)

Offline AGILESS

• Toyot Spamer
Odp: Lakier.
« Odpowiedź #1 dnia: 20 Września 2013, 15:08:29 »
Nie wszystkie sklepy i punkty lakiernicze mają sprzęt do robienia lakierów w sprayu, zależy co tam u Ciebie jest, trzeba pytać w punktach.
Dobierają lakier, robią korektę jak trzeba i pakują Ci to w puszkę z dodatkiem "bąka". Klar też jest dostępny.

Offline MAREK100

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #2 dnia: 20 Września 2013, 15:29:47 »
U mnie robią tylko pod pędzel albo pistolet. Ni w du..ni w oko."Pędzelem" to se mogę pomalować spławik na ryby. :wallbash: Potrzebuję raptem ze 100/150 gram. Nie narzekam,ale czasami wydaje mi się że jesteśmy u murzyna w "Ciemnym miejscu" nie w Europie.

Offline AGILESS

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #3 dnia: 20 Września 2013, 15:41:50 »
Nie narzekaj tylko niech Ci dorobią ten lakier a Ty przy okazji wycieczki do większego miasta pojedziesz i sobie nabijesz to w ten Twój ulubiony szprej. Nie wszystkim się opłaca kupować sprzęt dla kilku majsterkowiczów w okolicy. Tylko niech Ci dokładnie napiszą jaki typ bazy masz żeby ci odpowiedniego rozpuszczalnika dodali przed nabiciem.

Offline MAREK100

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #4 dnia: 20 Września 2013, 15:51:13 »
ulubiony szprej.
Bardziej "musowy" niż ulubiony.Prawie po 3 latach, biorę się za likwidacje pękniętej powłoki lakierniczej na lewym boku łaciatej. Poprzedni właściciel miał jakieś bliskie,boczne spotkanie.Drzwi wymieniłem już dawno(Przód i tył) teraz uporać się muszę z ostatnią pamiątką po tym zdarzeniu.

Robsajson

• Gość
« Odpowiedź #5 dnia: 20 Września 2013, 17:41:34 »
Marek zadzwoń tutaj:
http://www.wda.com.pl/sklep
Zawsze mają to co chcę i z tego co kojarzę lakier w spray-u też dorabiają.

Offline Swoop

• Administrator
  • Toyot Spamer
« Odpowiedź #6 dnia: 20 Września 2013, 17:44:18 »
odnośnie lakieru napisz do Pawła, dorobi ci zaprawkę albo spray z dowolnym kolorem, także z utwardzaczem.
Najczęściej dziś zamawiasz dziś wysyłka: http://www.pielegnowacauto.pl/

Offline MAREK100

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #7 dnia: 20 Września 2013, 17:57:44 »
Dzięki chłopaki. Nie omieszkam skorzystać z propozycji,jednej albo drugiej.

Offline bezel

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #8 dnia: 20 Września 2013, 19:16:57 »
Najlepiej żeby jednak dobrali na miejscu pod kolor błotnika. Praktycznie zawsze są jakieś korekty. Przy okazji możesz sam rzucić okiem czy jest dobrze czy żeby kolorysta bardziej się postarał.

Robsajson

• Gość
« Odpowiedź #9 dnia: 20 Września 2013, 20:29:07 »
Masz rację ale skoro na miejscu nie ma to trzeba kombinować inaczej.

Offline bezel

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #10 dnia: 23 Września 2013, 00:33:41 »
Marek opisz dokładniej najlepiej ze zdjęciami co i jak chcesz zrobić. Postaram się podpowiedzieć w miarę możliwości jak najlepiej to zrobić, ponieważ mam w tym kierunku doświadczenie.

Offline MAREK100

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #11 dnia: 23 Września 2013, 08:05:23 »
Po południu wrzucę foty. Jestem kompletna noga w tym temacie,i chyba dla tego biorę się za to, bez mała po 3 latach użytkowania auta.Ograniczałem się jedynie do sprawdzania, czy rdza nie wyłazi po drugiej stronie blachy.Jako że nigdy takich rzeczy nie robiłem,efekt mojego "lakiernictwa"na pewno będzie tragiczny wizualnie.Nie jeden gość widząc taką masakrę pomyśli:"Co za tępy łeb to robił" :laugh:

Offline marcin

• Moderator
  • Toyot Spamer
    • 3vz.pl
« Odpowiedź #12 dnia: 23 Września 2013, 08:57:24 »
Wyluzuj - lepiej samemu coś spartaczyć, niż zapłacić za to komuś. Grunt, żeby ruda nie chrupała.

Dobry lakiernik to martwy lakiernik... ewentualnie drogi lakiernik, acz i to niestety nie zawsze idzie w parze.
3VZ.pl

Offline Swoop

• Administrator
  • Toyot Spamer
« Odpowiedź #13 dnia: 23 Września 2013, 09:08:25 »
Marek, wysłałem PW, poza tym tak jak napisał Marcin, grunt żeby zrobić to dobrze i z głową to gorzej być nie powinno :)

Offline AGILESS

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #14 dnia: 23 Września 2013, 09:36:27 »
Tak wstępnie Marku. Przy dzisiejszej pogodzie i wilgotności powietrza musisz mieć ogrzewany garaż, to podstawa. Jeśli nie dysponujesz, to ogranicz się w tym roku do zrobienia zaprawek tylko tam gdzie są ogniska korozji. Jakieś większe malowania sobie odpuść, bo wylezie szybko.

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl