Witam wszystkich. Jestem tu nowy. Szukam jakiegoś trochę większego auta i dziś w komisie wpadła mi w oko właśnie Corolla verso. Oglądałem 2 diesle, 2007r. 177km. fajna i ładny swist silnika jak nie diesel. Czuć ze auto nowożytne i 2,0 116km. 2004r. auto starsze z klasycznym starszego typu dieslem terkoczącym ale dobrze i równiutko, panowie jeszcze nie zdążyli auta odpicować i niestety na rancie drzwi małę ale zawsze zalążki korozji, czy one rzeczywiście mają problem z korozją ? Sprawdzał przy mnie czujnikiem lakier i wszystko w okolicach 100 mikronów czyli wydaje się być oryginał. Natomiast to przeciągnęlo mnie w strone młodszego rocznika, jednak czytam tu na forum że te 177km ma spalanie tragiczne.
Lubię diesle, jeżdzę dieslem , wolę diesle ale czy przy przebiegach 12tkm jest to opłacalne?
Czy może szukać jakiejs benzyny? Czy któryś z silników benzynowych jest godny polecenia?
Nie mam 70 lat i chciałbym aby auto sprawiało radość z jazdy więc przyspieszenie jest dla mnie ważne. Wiem wiem coś za coś albo spalanie albo mniej koni i 6l/100km. Ale czy jest złoty środek?