Autor Wątek: Kamera-rejestrator  (Przeczytany 7135 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline OCT5

• Toyot Leżący
  • *
Kamera-rejestrator
« dnia: 21 Listopada 2013, 16:53:24 »
Witam, zastanawiam się nad założeniem kamerki rejestrującej co dzieje się podczas jazdy, no i gdy auto stoi, może ktoś z was ma jakieś doświadczenie jak rozwiązać to w verso, no i oczywiście jakie są dobre modele kamerek, bo jak przeglądam rodzaje kamerek to oczywiście każda najlepsza,  Pzdr.

Offline wojtasbbi

• Toyot Pełzający
  • **
Odp: Kamera-rejestrator
« Odpowiedź #1 dnia: 21 Listopada 2013, 17:24:18 »
Podpinam się pod temat.

Potrzebuję video rejestratora do busa... Jako że jest to moje codzienne narzędzie pracy potrzebuję kamerki.

Chodzi mi o dobrą jakość
Made In Japan

Offline Filu

• Toyot Spamer
    • Studio fotografii reklamowej, druk wielkoformatowy
« Odpowiedź #2 dnia: 21 Listopada 2013, 19:15:15 »
Miałem Larka FreeCam i odradzam. Jakość obrazu mocno przeciętna a sam rejestrator spalił się.
Tyle dobrego, że w ramach gwarancji zwrócili kasę.

Overmaxy mają bardzo dobre i opinię i właśnie chyba owej firmy niedługo zakupię.

www.FotoSzopa.pl

Offline mgenek

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #3 dnia: 21 Listopada 2013, 21:51:46 »
Ja mialem overmaxa i nie polecam. Wieszal  się przy włączaniu zasilania, jakość obrazu IMHO słaba.

* wytaptane tapatalkiem

pzdr.
Michał

Offline Filu

• Toyot Spamer
    • Studio fotografii reklamowej, druk wielkoformatowy
« Odpowiedź #4 dnia: 21 Listopada 2013, 21:57:28 »
No to teraz już nie wiem za czym się rozglądać  :-(

www.FotoSzopa.pl

Offline Swoop

• Administrator
  • Toyot Spamer
« Odpowiedź #5 dnia: 21 Listopada 2013, 22:03:19 »
z tego co się orientowałem, to bardzo dobre robi Mio model bodajże 588 czy jakoś tak. Niestety drogawy, ale poczytaj w necie i polukaj na filmiki

Robsajson

• Gość
« Odpowiedź #6 dnia: 21 Listopada 2013, 22:06:01 »

Offline Jarod84

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #7 dnia: 22 Listopada 2013, 11:48:10 »
Jak brać to taki z gpsem - ja się aktualnie zastanawiam między mio 388 (niestety 800zl) i prestigio 520.
Tylko chciałbym to zamontować na stałe - musiałbym dostać się gdzieś jakoś do prądu (może z podsufitki?), bo wiszący cały czas kabelek od zasilania zapalniczki to żadna ozdoba

Tego z linka wyżej mam, klasyczna chińszczyzna, ale działa. Nie wiesza się, ma czujnik ruchu. jedyne co to jakość obrazu beznadziejna i kolory zupełnie nieprawdziwe jak jest trochę ciemniej
« Ostatnia zmiana: 22 Listopada 2013, 11:50:18 wysłana przez Jarod84 »

Offline Swoop

• Administrator
  • Toyot Spamer
« Odpowiedź #8 dnia: 22 Listopada 2013, 14:20:47 »
mio 388

:good:

gdyby nie ta cena to też bym kupił

Offline MB222

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #9 dnia: 22 Listopada 2013, 17:21:39 »
Kiedyś kupiłem jakiś "no name" hd za 280zł nie warto, bardzo szybko uszkodził się soft, w ramach gwarancji wymiana na nowy i znów te same objawy. Później kupiłem GoClever, działa do tej pory ale bateria siadła. Uruchamia się od pojawienia się napięcia a więc po włączeniu kluczyka w I pozycję, wyłącza się po zaniku napięcia  a więc już w trakcie rozruchu, po rozruchu napięcie znów się pojawia a rejestrator potrzebuje kilku sekund na reakcję i w tym momencie się zawiesza. Można ustawić, że będzie się uruchamiał od wykrytego ruchu ale wtedy wyłącza się podczas postoju na skrzyżowaniach. Receptą jest nowa bateria, ale ja myślę o zmianie na MIO.
Moja córka kupiła MIO i działa rewelacyjnie, bardzo dobra jakość filmów nawet wtedy gdy zapomniała zdjąć fabrycznej folii z obiektywu. Osobiście polecam właśnie ten chociaż kosztuje ok 480zł.

Offline joujoujou

• Toyot Leżący
  • *
.
« Odpowiedź #10 dnia: 22 Listopada 2013, 21:20:37 »

Offline OCT5

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #11 dnia: 22 Listopada 2013, 21:33:32 »
Witam,dzięki za podpowiedzi , jeżeli założę coś wartego polecenia to dam znać. Pzdr.

Offline doprz

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #12 dnia: 26 Listopada 2013, 14:09:04 »
prosty, skuteczny i tani sposób to telefon z androidem i program Autoguard. Telefon ma gps i kamere, po nagraniu chowamy w kieszen i nie musimy sie martwic o zostawiony w samochodzie sprzet. Autoguard ma wiele opcji, lacznie z automatycznym dzwonieniem pod wskazany numer w razie wypadku. Mozna  wybrac rozdzielczosc, rozszerzenie pliku i wiele innych ustawien. Niektore dostepne tylko w wersji pro, ktora jest platna, ale ja osobiscie uzywam wersji free i mi wystarcza. W platnej wersji mozna nagrywac jednoczesnie korzystajac np z nawigacji, w darmowej program autoguard musi byc na wierzchu :(

Offline krisr77

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #13 dnia: 26 Listopada 2013, 20:00:22 »
Tez od jakiegos czasu stoje przed podobnym pytaniem. I w zasadzie nie byloby tego pytania - telefon i Autoguard jest bezkonkurencyjny bo: jest darmowy (tzn juz go masz), ma gps, ma najczesciej duzo lepsza rozdzielczość apartau, mnogość opcji, mobilność - dobra baterie. W moim przypadku to rozwiazanie ma tylko jedna wade: uchwyt :(
Posiadam taki http://allegro.pl/mocny-uniwersalny-uchwyt-samochodowy-do-telefonow-i3676262044.html czyli w cale nie najtanszy wyglada na stabilny jednak nagrania za pomoca tego uchwytu starsznie sie trzesa - nawet na w miare prostej drodze, na jakis wybojach jest juz tragicznie. Niestety do mojego telefonu nie znalazlem uchwytu oryginalnego ktory ma fabryczne wyciecie na kamere i jest regulowany w tylko jednej płaszczyźnie przez co jest jak mniemam bardzo stabilny.

Z kamerek biore pod uwage  cytowanego tu Overmaxa (cena jakies 240pln) oraz Mio 338.
Overmax z tego co sie zoorientowalem ma jednka slaba optyke - to HD to mocno interpolowane jest.
Mio ma swoja cene jednak bylbym w stanie zaplacic ta cene za dobry soft wsparcie producenta oraz calkiem dobre nagrania jednka i jedna i druga kamerka ma cos czego zdaje sie nie mozna przestawic a wg mnie jest bezsensem - dzieli nagrania na 1-5 minutowe nagrania :(

Kamerki zamierzam uzywac stale a nie w chwili wystapienia wydazenia drogowego wiec na 2h trasie te kamerki stworza mi kilkadziesiat nagran co jest wg idiotyzmem.

Chyba ze da sie to wylaczyc obejsc whatever :)

Wtedy Mio stalby sie  moim wlasnym prezentem gwiazdkowym.. albo jakies inne urzadzenie o podobnej cenie jakosci obrazu i posiadajce mozliwosc ustawnie dluzszego (1-2h) czasu nagrania

Offline MB222

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #14 dnia: 29 Listopada 2013, 23:35:30 »
Większość rejestratorów dzieli film na odcinki, ale pozwala też na ciągły zapis. Zaletą dzielenia na odcinki jest to, że nazwą pliku jest data, godzina i minuta nagrania, łatwo więc odszukać interesujący fragment i np. wysłać go znajomemu. Ja korzystam właśnie z takiego trybu. Poza tym rejestratory przeważnie mają możliwość zabezpieczania nagrań przed nadpisaniem jeżeli wydarzyło się coś ważnego łatwo taki fragment odnaleźć, korzystając jedynie z ekranu rejestratora. Spróbuj a może się przekonasz. :-)

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl