Autor Wątek: Wymiana zegarów w Aurisie  (Przeczytany 14982 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline thefocus

• Toyot Leżący
  • *
Wymiana zegarów w Aurisie
« dnia: 04 Stycznia 2014, 14:56:31 »
Witajcie mam pytanie odnośnie wymiany zegarów w Aurisce.
Obecnie posiadam jakies takie dziwne zegary, a nadarzyła się okazja by je wymienić na te ładniejsze.
i teraz czy ktos orientuje sie czy to bedzie wszystko działało ?
zegary które mam:

a chcę takie:
Moje autka: VW Touareg 2010 4.2 TDI, Citroen C4 Grand Picasso 2010 2.0 HDI, Toyota Auris 2010 1.6

AurisBeast

• Gość
Odp: Wymiana zegarów w Aurisie
« Odpowiedź #1 dnia: 04 Stycznia 2014, 19:38:20 »
Coś mi się wydaje że chcesz zegary z uboższej wersji Aurisa do bogatszej która posiadasz. Poza tym te które dałeś na zdjęciu powyżej (te które Ci się podobają) są sprzed liftu. Po FL cyfry km/h były białe a tu jest prawie wszystko żółte. A tak przy okazji, mógłbyś porównać jeśli się da, jak się ma Auris 1.6 w porównaniu do innych Twoich autek. Tak pytam z ciekawości bo jestem ciekaw czy zjedziesz Toyotę czy nie :)
pozdrawiam

Offline palec00

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #2 dnia: 04 Stycznia 2014, 19:43:40 »
 Ciekawy pomysł, interesuję się tym tematem dłuższym czas, ja mam zegary te które Tobie się podobają :-) a chciałbym zmienić na te które się Tobie nie podobają :-), ja mam diesla, widziałem zegary od 1.6 benzyny i końcówki przewodów były inne niż u mnie, po za tym nie będzie zgadzał się przebieg auta. :-(
Jestem bardzo ciekawy czy komuś taki pomysł urodził się w głowie i go zrealizował !!! :o

pozdrawiam Arek
Arek

Offline Stivo

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #3 dnia: 04 Stycznia 2014, 20:06:55 »
Zegary będą działać. Wystarczy kupić z rozbitka na allegro ;) Wymiary są podobno takie same.

Offline bis24

• Toyot Spamer
  • Samochód:: Lexus LBX
« Odpowiedź #4 dnia: 04 Stycznia 2014, 20:26:51 »
Zegary będą działać.
a na jakiej podstawie tak sądzisz?

volti

• Gość
« Odpowiedź #5 dnia: 04 Stycznia 2014, 20:36:12 »
Można spróbować przełożyć kostkę na tą z przed liftu. Schemat kostki się przyda i będzie wszystko wiadomo czy zadziałają te zegary.

Offline polkop555

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #6 dnia: 04 Stycznia 2014, 22:42:01 »
Gdzie są wskazania komputera pokładowego w zegarach z pierwszego zdjecia?

volti

• Gość
« Odpowiedź #7 dnia: 04 Stycznia 2014, 22:57:37 »
Gdzie są wskazania komputera pokładowego w zegarach z pierwszego zdjecia?
Zapewne na radiu jak w corollach  :)

Offline thefocus

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #8 dnia: 05 Stycznia 2014, 00:27:49 »
Poza tym te które dałeś na zdjęciu powyżej (te które Ci się podobają) są sprzed liftu. Po FL cyfry km/h były białe a tu jest prawie wszystko żółte. A tak przy okazji, mógłbyś porównać jeśli się da, jak się ma Auris 1.6 w porównaniu do innych Twoich autek. Tak pytam z ciekawości bo jestem ciekaw czy zjedziesz Toyotę czy nie :)
pozdrawiam

Akurat fotka brana z aurisa po lifcie ;) ale faktycznie znalazlem tez aurisa z 2011 biale takze juz nie wiem.

Powiem tak Touarega nie ma co porownywac do Aurisa bo to nie ta klasa ;) Cytrynka ma tez dosyc duzo bajerow ktorych auris nie ma. Chodzby zazadzanie autem z komputera. No ale mam obywda auta w najbogatrzych wersjach wyposarzenia takze ;)
Ale zlego slowa na Aurisa nie powiem, swietne auto zrywny az tak bardzo nie jest, chodz zle tez nie jest, brakuje mi paru bajerow ale da sie przyzwyczaic i bez nich ;)

Wytaptane z mojego Galaxy S IV ;)

Moje autka: VW Touareg 2010 4.2 TDI, Citroen C4 Grand Picasso 2010 2.0 HDI, Toyota Auris 2010 1.6

Offline patkrz

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #9 dnia: 05 Stycznia 2014, 00:44:59 »
Każde z tych 3 aut jest chyba po prostu inne :) Pozazdrościć możliwosci utrzymania 3 aut w tych czasach :D

Wysyłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2

Offline Stivo

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #10 dnia: 05 Stycznia 2014, 01:59:05 »
Że będą działać sądzę to po oglądnięciu filmu na YT. Ludzie tam wszystko wymieniają.

Offline bis24

• Toyot Spamer
  • Samochód:: Lexus LBX
« Odpowiedź #11 dnia: 05 Stycznia 2014, 12:57:06 »
Że będą działać sądzę to po oglądnięciu filmu na YT.
to poprosimy film jeśli to nie problem

Offline kingcin

• Moderator
  • Toyot Chodzacy
    • Auris
« Odpowiedź #12 dnia: 05 Stycznia 2014, 22:52:12 »
generalnie to zegary z wersji bieda, więc jak masz niby sol tak jak piszesz w galerii to znaczy to tyle ze coś ktoś kombinował, wkładając takie, więc pewno i normalne da się włożyć ;) 

btw te które dałeś na 2 foto są z wersji przed FL, dla pewności szukałbym takich z wersji po FL

Auris E15 1.6 '07 SOL + w rodzinie: Avensis T27  Wagon '12 1.8 Executive,  Yaris P1 FL '03 1.0 Luna

AurisBeast

• Gość
« Odpowiedź #13 dnia: 06 Stycznia 2014, 10:10:05 »
Takie zegary po lifcie Classica były montowane jak mówisz od wersji "bieda" do środkowej wersji "premium" czyli jak ja kupowałem była to wersja Auris 2010. A tak na marginesie mi tez bardziej podobają się od wersji skromniejszych. Wskazówkowe prościdła ma każdy samochód. Aurisa wyświetlacz jest wyjątkowy.

Offline tomery

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #14 dnia: 06 Stycznia 2014, 10:27:15 »
Takie zegary po lifcie Classica były montowane jak mówisz od wersji "bieda" do środkowej wersji "premium" czyli jak ja kupowałem była to wersja Auris 2010.
Beast , zdjęcie dolne wskaźników optitron pokazuje "zegary" Aurisa I przed FL (tak zgaduję od początku produkcji do 2009 lub początku 2010 roku).
Jeżeli twój jest po FL i z 2010 roku (w tzw. wersji Auris 2010 - podobnie jak i u mnie ) to te wskaźniki z dolnego zdjęcia mają mniej kolorystyki żółtej/pomarańczowej a więcej białej (np. indeksy prędkości obrotowej silnika i prędkości jazdy).
« Ostatnia zmiana: 06 Stycznia 2014, 10:36:55 wysłana przez tomery »

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl