Autor Wątek: Automatyczne światła mijania  (Przeczytany 19583 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline beneke

• Toyot Leżący
  • *
Odp: Automatyczne światła mijania
« Odpowiedź #15 dnia: 11 Stycznia 2014, 17:26:40 »
a ja tylko chciałem zamontować światła do jazdy dziennej w miejscu halogenów. :-(
Zmień może serwis. U mnie też światła mijania załączały się po zapaleniu silnika, potem serwis założył mi ledy w miejsce halogenów i teraz po zapaleniu silnika załączają się na sekundę światła mijania, nastepnie przełączają się na dzienne led.

Offline palec0

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #16 dnia: 11 Stycznia 2014, 18:51:48 »
Mimo wszystko na sekundę się zapalają, mam obawy co do żywotności żarówek. Jak długo Masz zamontowane światła do jazdy dziennej, jeśli długo to czy Wymieniałeś choć raz żarówki mijania ?

Offline beneke

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #17 dnia: 11 Stycznia 2014, 20:42:18 »
Dzienne mam od roku. Montowane w salonie Toyoty. Żarówek mijania jeszcze od nowości nie wymieniałem, a auto ma już 3 lata.

Offline victus

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #18 dnia: 30 Maja 2015, 21:35:48 »
Tym razem ja odgrzeję kotleta. Też szukałem tego parszywego modułu ale nie znalazłem, a nie wiem jak się dostać do miejsca za zegarami aby nie rozbierać połowy auta. Zauważyłem, że przy manetce odchodzą kable i są jakby maźnięte niebieskim markerem, z drugiej strony, w nogach kierowcy, po lewej wiązka się kończy i idzie do komory silnika. W tamtym miejscu niektóre kable też są na niebiesko maźnięte. Tylko bądź mądry i wiedz jak to zrobić aby było mądrze. Dałem auto do serwisu Nowakowski Bielany Wrocławskie i stwierdzili, że w komputerze nie dadzą tego zmodyfikować, że jest tam moduł a nie chcieli mi kokpitu rozbierać i szukać i narażać mnie na dodatkowe koszta. Podobno wysyłali zapytanie gdzieś ale nie uzyskali w miarę szybkiej odpowiedzi i wydali mi auto. Dowiedzieli się tylko, że te moduły były montowane gdzieś na składzie celnym, zanim wjechały do UE.
Podpowie ktoś, jak się dobrać do tego dziadostwa?

RobRoberto

• Gość
« Odpowiedź #19 dnia: 01 Czerwca 2015, 21:38:07 »
Jest. Musisz przeciąć kabel który idzie do świateł mijania dokładnie aż jeden. Ale który Ci nie powiem to wiedzą Panowie w aso którzy za taką usługę krzyczą sobie bagatela 600zł.
W warsztacie u Twojego Pana Janka robią to za browar?

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl