Autor Wątek: Jaką Auris-kę posiadasz  (Przeczytany 372199 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Nika

• Toyot Zmotoryzowany
Odp: Jaką Auris-kę posiadasz
« Odpowiedź #75 dnia: 29 Marca 2014, 08:20:21 »
Witam. Od kilku dni nowy Auris Active 1,33

I jak się sprawuje? Jesteś zadowolony z zakupu?
Żyj i daj żyć innym.

Offline JurekL

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #76 dnia: 29 Marca 2014, 12:00:07 »
Mówią, że nowa Toyota jest jak kobieta. Jak ci się spodoba musisz ją mieć. Jestem na razie zauroczony. Pomimo podstawowej wersji z najsłabszym silnikem sprawuje się jak na moje potrzeby dobrze. Ale zawsze chciało by się mieć więcej i lepiej. Myślę, że dopiero sezon wakacyjny sprawdzi jej możliwości. Na razie tylko jazdy do pracy, głównie miasto.
Gdy ci smutno, gdy ci źle
wsiądź do auta, przejedź się.

Offline Nika

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #77 dnia: 29 Marca 2014, 12:27:35 »
Mówią, że nowa Toyota jest jak kobieta

Hehe, a dla mnie Auris to mężczyzna  :cheesy:
A kiedy fotki do galerii wrzucisz?
Żyj i daj żyć innym.

Offline tomery

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #78 dnia: 29 Marca 2014, 13:08:53 »
Witam. Od kilku dni nowy Auris Active 1,33

I jak się sprawuje?

A jak ma się sprawować ? 
Witam. Od kilku dni nowy Auris

44hisname

• Gość
« Odpowiedź #79 dnia: 31 Marca 2014, 20:05:24 »
Moja pierwsza Toyota i to Auris TS Active 1.6, rocznik 2013.

Offline Swoop

• Administrator
  • Toyot Spamer
« Odpowiedź #80 dnia: 01 Kwietnia 2014, 07:46:20 »
Moja pierwsza Toyota i to Auris TS Active 1.6, rocznik 2013.

:good:

Zadowolony? Czym wcześniej jeździłeś i jak wrażenia?

44hisname

• Gość
« Odpowiedź #81 dnia: 01 Kwietnia 2014, 08:27:21 »
Wcześniej miałem Peugeota 407 SW 136 KM w dieslu. Tych samochodów nie da się łatwo porównać, a już całkiem nie da się porównać jazdy z silnikiem diesla a benzynowym. Wybór był jednak w pełni świadomy, wiedziałem, że chcę coś japońskiego i w benzynie. Bagażnik w Aurisie TS jest ogromny i bije na głowę ten w Peugeocie, chociaż to klasa wyżej. Bryła nowego Aurisa bardzo mi się spodobała, natomiast wnętrze jest surowe, chociaż ponoć to typowe dla samochodów japońskich. Kilka rzeczy mnie denerwuje (np: wyciszenie wnętrza), ale generalnie jestem zadowolony - mam nadzieję, że wybrałem samochód, który posłuży mi kilkoma latami bezawaryjnej jazdy, czego niestety nie mogłem powiedzieć o Peugeocie, którego nękały często awarie osprzętu silnika HDI.

Offline teodorcool

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #82 dnia: 08 Kwietnia 2014, 10:26:35 »
Witam wszystkich, od 10 dni jestem szczęśliwym posiadaczem Auriski 1,6 rok 2011 wersja Premium. W rażenia ogólnie pisząc świetne, jest kilka niedociągnięć, po pierwsze dobrze je znacie, po drugie to nie wady tylko niedociągnięcia więc nie warto... Wcześniej miałem Peugeota 206 1,1, rok 2000, straszna lipa awaryjny jak polonez. Później nauczony doświadczeniem uparłem się na Toyotę, i kupiłem używaną Toyotę Corollę 1,4 vvti, rok 2004, smignąłem nią ponad 170tyś km (!) sprzedałem jak miała 242000km i jestem w szoku autko totalnie bezawaryjne. Po mojej Cororlli naturalnym wyborem stał się Auris i mam nadzieję że w tej dziedzinie na której mi najbardziej zależy (bezawaryjność), nie ustąpi pola Corolli. Na razie jest super, Pozdrawiam..
"Z Toyota trzeba się mierzyć. To jest skala
porównawcza. Kto ja ignoruje, ten już teraz przegrał"

Offline franekisimba

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #83 dnia: 08 Kwietnia 2014, 11:06:08 »
Corolli chyba nic nie przebije ale jakby co to życzę powodzenia.

AurisBeast

• Gość
« Odpowiedź #84 dnia: 09 Kwietnia 2014, 20:02:08 »
teodorcool.
Jeśli nie masz pecha tak jak ja to jestem pewien, że przez kilka dobrych lat kompletnie nic nie będziesz musiał dotykać jeśli chodzi o awarie benzynowca. Ja przez ponad 3 lata użytkowania, wymieniłem tylko żarówkę STOP za 2 zł. Reszta chodzi jak w szwajcarskim zegarku.

Offline bis24

• Toyot Spamer
  • Samochód:: Lexus LBX
« Odpowiedź #85 dnia: 09 Kwietnia 2014, 20:11:26 »
Ja przez ponad 3 lata użytkowania, wymieniłem tylko żarówkę STOP za 2 zł.
czyżby?

Offline teodorcool

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #86 dnia: 10 Kwietnia 2014, 21:08:44 »
Powiem tak: choc Auris taka jaka kupilem, bardzo mi sie podoba, wlasnie Toyote chciałem (dlaczego akurat Toyote, pisalem 2 posty wyzej). Choc w tych pieniadzach (nawet taniej) moglem miec golfa TSI, Astrę (w nowej budzie), juz nie wspominając o Bravo, tylko te wszystkie autka były z turbodoladowanymi silnikami benzynowymi. Osiagi maja ciut lepsze od Aurisa 1,6 i mniej palą,  ale boje się takich silnikow, chodzi o ewentualne awarie. Dlatego mimo ze drozszy, technologicznie gorszy? (Bo bez turbo), dla wielu (choć nie dla mnie, ale np dla zony tak) gorzej wygladajacy, to zakupiem jednak Auriske, mam nadzieje ze mnie nie zawiedzie...
"Z Toyota trzeba się mierzyć. To jest skala
porównawcza. Kto ja ignoruje, ten już teraz przegrał"

AurisBeast

• Gość
« Odpowiedź #87 dnia: 11 Kwietnia 2014, 14:21:56 »
Bis. Nie chwytaj mnie za słówka. Wszyscy wiedzą, że oleje i inne takie nie bierze się pod uwagę. Jeśli zresztą żarówka jest częścią eksploatacyjną to nie zrobiłem przy Aurisie kompletnie nic. Poczytaj sobie np o Peugeocie 206, że ludzie co 3 miesiące systematycznie wymieniają żarówki i nie stopu, a przednich świateł.
teodorcool
Osiągi TSi są ciut lepsze od V-matica ale w czasie do setki, ale te które potrzebujemy na codzień są dużo ciut lepsze nież ciut :) Co do awaryjności V-matic a TSi, to ten drugi nie ma podskoku. Jest oczywiste że japoniec pojeździ dłużej i bezawaryjniej.
« Ostatnia zmiana: 11 Kwietnia 2014, 14:23:58 wysłana przez AurisBeast »

Offline bis24

• Toyot Spamer
  • Samochód:: Lexus LBX
« Odpowiedź #88 dnia: 11 Kwietnia 2014, 15:18:59 »
Bis. Nie chwytaj mnie za słówka
czytałem ze zrozumieniem :-)

Jest oczywiste że japoniec pojeździ dłużej i bezawaryjniej.
oczywiste, na jakiej podstawie tak sądzisz?
. Poczytaj sobie np o Peugeocie 206, że ludzie co 3 miesiące systematycznie wymieniają żarówki i nie stopu, a przednich świateł.
na TK wyczytałem, że w Aurisie jest podobnie
« Ostatnia zmiana: 11 Kwietnia 2014, 15:26:16 wysłana przez bis24 »

Offline robikon

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #89 dnia: 11 Kwietnia 2014, 16:38:28 »
Cytat: AurisBeast w Dzisiaj o 14:21:56 . Poczytaj sobie np o Peugeocie 206, że ludzie co 3 miesiące systematycznie wymieniają żarówki i nie stopu, a przednich świateł. na TK wyczytałem, że w Aurisie jest podobnie
Nie wiem jak u innych, ale jeżdżę od roku Aurisem z 2007 i (jak na razie  :) ) nic nie musiałem w nim robić. Wymiany żarówek również nie było konieczności.

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl