Autor Wątek: Jaką Auris-kę posiadasz  (Przeczytany 372430 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline wolkis

• Toyot Pełzający
  • **
Odp: Jaką Auris-kę posiadasz
« Odpowiedź #90 dnia: 19 Kwietnia 2014, 21:57:31 »
Moja druga Toyota i to Auris TS Premium + Comfort 1.6, rocznik 2013 ze skyrznią automatyczną CVT.

Offline akaraf

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #91 dnia: 28 Kwietnia 2014, 21:17:24 »
Witam.
Dziś mija dwa lata jak kupiłem moją - Auris Premium 2.0 d4d bez dpf - salon PL - jestem drugim właścicielem.  Jak na razie spisuje się bez zarzutu. Ostatnio otrzymała nowy komplet opon Michelin oraz nowe klocki BREMBO. Przebieg 73 000km.  :-)

Offline franekisimba

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #92 dnia: 28 Kwietnia 2014, 22:16:13 »
@akaraf: mozesz cos wiecej napisac o klockach?

Offline wencslaw

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #93 dnia: 05 Maja 2014, 12:38:08 »
Witam,
Jestem nowy na Forum. Od lutego 2014r. posiadam Toyotę Auris II TS, 1,6 132 kM, wersja Dynamic, kolor szary.
Auto z 2014 r. , przejechało do tej pory 10 200 km bez żadnych problemów . Jest to moja pierwsza Toyota.
Wcześniej miałem Opla Vectrę C, 2.2 DTI. Pozdrawiam

Offline Swoop

• Administrator
  • Toyot Spamer
« Odpowiedź #94 dnia: 05 Maja 2014, 17:15:10 »
Jest to moja pierwsza Toyota. Wcześniej miałem Opla Vectrę C, 2.2 DTI. Pozdrawiam

witamy na forum :)... jakieś opinie po zmianie?

Offline wencslaw

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #95 dnia: 05 Maja 2014, 19:28:08 »
Vectrą przejechałem 330 000 km. To całkiem przyjemne auto, zdecydowanie do jazdy w trasie (tak ją też użytkowałem).
Postanowiłem, że czas przesiąść się z diesla na benzynę (nowoczesne diesle generują ogromne koszty, które nie zwracają się nawet przy moich przebiegach - 70 000 km/rok). Brałem pod uwagę - Mazda 3, Kia Ceed, no i Toyota Auris (chciałem auto benzynowe bez doładowania z łańcuchem rozrządu - na rynku nie ma wielkiego wyboru). Po przetestowaniu i dokładnym obejrzeniu ww. aut wybrałem Toyotę. Przejechałem ponad 10 kkm i stwierdzam, że to dobry samochód. Precyzyjny w prowadzeniu, z dobrze zestrojonym zawieszeniem, w porównaniu z Vectrą w kabinie jest bardzo cicho. Przyjemnie jeździ się z tyłu (mam 175 cm), zwłaszcza z otwartym panoramicznym dachem. Motor mógłby mieć więcej koni, ale nie jest źle.

Offline Jarod84

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #96 dnia: 05 Maja 2014, 19:35:05 »
Wybrałeś aurisa a nie mazde 3 ? Co o tym zadecydowało?

Offline patkrz

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #97 dnia: 05 Maja 2014, 19:35:36 »
Przyjemnie czytać takie opinie ;) Przyznaję, że Vectra C, to całkiem fajne auto, Rodzice jeździli ponad 3 lata 2.0 dieslem po liftingu  i chyba szczególnie nie płakali :) Miło gdybyś wstawił zdjęcia autka do Aurisowej galerii, link: http://forum.toyotaklub.org.pl/index.php?board=238.0

Offline wencslaw

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #98 dnia: 05 Maja 2014, 20:12:12 »
Mazda nie ma bagażnika (auto prywatne, wykorzystuję do celów służbowych i potrzebuję przestrzeń bagażową). Brak wersji kombi.
Po dokładnym obejrzeniu stwierdziłam (trochę się na tym znam), że spasowanie i wykonanie poszczególnych elementów jest lepsze w Toyocie. Mazda świetnie jeździ, nieźle wygląda (pod warunkiem, że nie patrzę na koła 205/60/16 - śmieszne balony, lepsze można mieć za ok. 3,6 tyś,). Siedzenia nie grzeszą trwałością, choć nieźle trzymają w zakrętach. Mazda nie ma nalepki na tylnej szybie (LIDER NIEZAWODNOŚCI), a to mnie uspokaja.  Ta ostatnia uwaga to oczywiście żart (słaby).

Offline KoralK

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #99 dnia: 05 Maja 2014, 20:24:47 »
Mazda nie ma bagażnika (auto prywatne, wykorzystuję do celów służbowych i potrzebuję przestrzeń bagażową). Brak wersji kombi. Po dokładnym obejrzeniu stwierdziłam (trochę się na tym znam), że spasowanie i wykonanie poszczególnych elementów jest lepsze w Toyocie. Mazda świetnie jeździ, nieźle wygląda (pod warunkiem, że nie patrzę na koła 205/60/16 - śmieszne balony, lepsze można mieć za ok. 3,6 tyś,). Siedzenia nie grzeszą trwałością, choć nieźle trzymają w zakrętach. Mazda nie ma nalepki na tylnej szybie (LIDER NIEZAWODNOŚCI), a to mnie uspokaja.  Ta ostatnia uwaga to oczywiście żart (słaby).

Spasowanie i wykonanie elementów jest lepsze w Toyocie to chyba żart :wallbash: Natomiast w kwestii kombi  faktycznie trójki w tym nadwoziu nie ma.

Offline wencslaw

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #100 dnia: 05 Maja 2014, 20:41:14 »
Spasowanie i wykonanie to nie tylko wnętrze. Zadaj sobie trochę trudu i zajrzyj pod spód samochodu np. zobacz tłumik końcowy, jego wykonanie i montaż.

Offline KoralK

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #101 dnia: 05 Maja 2014, 20:51:55 »
Miałem do tej pory trzy Mazdy CX9 i w firmie trójkę z silnikiem 2,2 i później z silnikiem 1.6 którą odkupiłem po przejechaniu 124tyś i aktualnie użytkują ją mój syn w tej chwili ma przejechane ponad 180tyś.
Nie interesowało mnie podwozie w sensie wyglądu, ani mocowanie i wykonanie tłumika nie leżę pod autem każdego dnia natomiast siedzę w nim każdego dnia i bardzo mnie interesuje jakość jego wykonania.
Może dodam, że wszystkie Mazdy jakie miałem nigdy nie zepsuły się tłumiki nie zardzewiały i nie odpadły a środki nie trzeszczały nawet przy 120tyś. Tak więc myślę a wręcz jestem pewny, że i w nowej trójce tłumik wytrzyma tyle samo co ten w Toyocie - nawet jak niejest tak doskonale zamocowany.

Oczywiście każdy może wybrać co uważa i to jest jego indywidualny wybór natomiast nikt mi nie powie, że Mazda w środku jest gorzej wykonana od nowego Aurisa ponieważ i jedno i drugie stoi pod moim domem, Mazda z przebiegiem 183 tyś wygląda w środku lepiej niż nowy Auris. Oczywiście nie mam na myśli designu bo to kwestia gustu a ten jak wiadomo każdy ma swój.

Offline patkrz

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #102 dnia: 05 Maja 2014, 21:19:51 »
Koral, w tym Twoim Active'ie musi być chyba masa wpadek. Często jeżdżę Mazdą 3 Siostry - zarówno po stronie kierowcy, jak i pasażera i zgrzeszyłabym mówiąc, że jest lepiej wykonana, niż Nowy Auris  :o

Offline Nika

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #103 dnia: 05 Maja 2014, 21:54:16 »
Koralku, szkoda, że mieszkasz tak daleko. Podjechałabym, żeby była możliwość ocenić, czy tylko ten TS active jest takim bublem, czy każdy inny auris. Nie wiem, być może tak zakochałam się w moim aucie, że nie widzę rzeczy, które widzisz Ty? Co nie zmienia faktu, że takie rzeczy nie powinny dziać się nawet w najtańszej wersji. Trzeszczenia, skrzypienia, gwizdy i dziury są niedopuszczalne i oddałabym wszystko do reklamacji na gwarancji. Niech ktoś, kto wypuścił taką fatalna serię na światło dzienne ma szansę wylecieć z pracy.
Żyj i daj żyć innym.

Offline Damian91

• Global Moderator
  • Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #104 dnia: 05 Maja 2014, 21:57:18 »
Kolega pewnie z miłą chęcią by im tam życie zatruł ale Pewnie nie może sobie na to pozwolić przez taki a nie inny charakter pracy (dużo jeździ). :)

Wysłane z mojego iPad przez Tapatalk

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl