Autor Wątek: Jaką Auris-kę posiadasz  (Przeczytany 372594 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline bardos.1979

• Toyot Zmotoryzowany
  • Samochód:: Mazda CX-30 2.0
Odp: Jaką Auris-kę posiadasz
« Odpowiedź #525 dnia: 11 Listopada 2020, 21:15:45 »
https://allegro.pl/ogloszenie/1-8-vvt-i-hybrid-67-tys-km-navi-led-bluetooth-9802439223
Tak.Przeglądałem takie ogłoszenia (niektóre stoją do dzisiaj) ale to są auta od handlarzy z teoretyczną gwarancją.Poza tym na tym ogłoszeniu jest wersja wyposażenia activ ja kupiłem z Premium i tak jak pisałem przepłaciłem ale chciałem kupić auto z programu Toyota plus.

Też jestem zwolennikiem przepłacić przy zakupie a kupić lepszą wersję, pewniejszą w lepszym stanie z mniejszym przebiegiem itp.

PS. To przed liftingiem Auris Activ miał skórzaną kierownicę, składane aut. lusterka, podgrzewane siedzenia navi ? Czy to faktycznie Activ ale z dodatkami za dopłatą ?  :o
Mazda CX-30 2.0 SKYACTIV MHEV 186KM 6AT HIKARI

Offline sas

• Toyot Leżący
  • *
    • Motostat.pl
  • Samochód:: Auris II HSD
« Odpowiedź #526 dnia: 11 Listopada 2020, 21:23:06 »
PS. To przed liftingiem Auris Activ miał skórzaną kierownicę, składane aut. lusterka, podgrzewane siedzenia navi ? Czy to faktycznie Activ ale z dodatkami za dopłatą ?
To fakt może i tak.W każdym bądź razie wersja,którą kupiłem posiada skórzaną kierownice,podgrzewane fotele,podgrzewane i elektrycznie składane lusterka,czujniki parkowania przód-tył oraz asystent parkowania.

Offline bardos.1979

• Toyot Zmotoryzowany
  • Samochód:: Mazda CX-30 2.0
« Odpowiedź #527 dnia: 11 Listopada 2020, 21:55:40 »
PS. To przed liftingiem Auris Activ miał skórzaną kierownicę, składane aut. lusterka, podgrzewane siedzenia navi ? Czy to faktycznie Activ ale z dodatkami za dopłatą ?
To fakt może i tak.W każdym bądź razie wersja,którą kupiłem posiada skórzaną kierownice,podgrzewane fotele,podgrzewane i elektrycznie składane lusterka,czujniki parkowania przód-tył oraz asystent parkowania.

Ta srebrna ma jeszcze światła przeciwmgielne i tylne szyby elektryczne czujnik deszczu to na pewno nie jest Activ. Ale może ktoś potwierdzi. No gdyby była idealna i bezwypadkowa to cena jest atrakcyjna i nawet tą gwarancję by można sobie darować. W końcu to lider niezawodności.  :grin:
Mazda CX-30 2.0 SKYACTIV MHEV 186KM 6AT HIKARI

Offline sas

• Toyot Leżący
  • *
    • Motostat.pl
« Odpowiedź #528 dnia: 11 Listopada 2020, 22:03:08 »
Ta srebrna ma jeszcze światła przeciwmgielne i tylne szyby elektryczne czujnik deszczu to na pewno nie jest Activ. Ale może ktoś potwierdzi. No gdyby była idealna i bezwypadkowa to cena jest atrakcyjna i nawet tą gwarancję by można sobie darować. W końcu to lider niezawodności.
No właśnie
Ta srebrna ma jeszcze światła przeciwmgielne i tylne szyby elektryczne czujnik deszczu to na pewno nie jest Activ. Ale może ktoś potwierdzi. No gdyby była idealna i bezwypadkowa to cena jest atrakcyjna i nawet tą gwarancję by można sobie darować. W końcu to lider niezawodności. 
No właśnie coś mi tu nie pasuje..bo miejsca gdzie powinny być przyciski do podgrzewania siedzeń są zaślepione,a i czujnika deszczu też nie mogę się dopatrzeć.

Offline Robinson

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #529 dnia: 12 Listopada 2020, 00:08:05 »
A czy po kupnie auta w programie Toyota Plus byliście może w ASO spytać o historię pojazdu i stłuczki, w których brał udział? :)
Auris II HSD Touring Sports 2015

Offline sas

• Toyot Leżący
  • *
    • Motostat.pl
« Odpowiedź #530 dnia: 12 Listopada 2020, 07:45:22 »
A czy po kupnie auta w programie Toyota Plus byliście może w ASO spytać o historię pojazdu i stłuczki, w których brał udział?
Bez komentarza.

Offline tomsan

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #531 dnia: 12 Listopada 2020, 14:14:40 »
To juz lepiej. Ja chciałem tak kupić rok temu, moze polepszyli warunki.
Zdradzisz kwotę zakupu a jeśli nie to o ile była droższa od tych z rąk prywatnych?
Oczywiście, to żadna tajemnica 49000 drogo ale w tej cenie miałem wymieniony olej wraz z filtrami test układu hybrydowego,gwarancja na 12miesięcy lub 20000tys.km.(na układ hybrydowy do 10 lat pod warunkiem płatnego corocznego testu baterii) i transport do domu w cenie auta bo kupowałem 400km. od miejsca zamieszkania.Ogólnie jestem zadowolony samochód z takim przebiegiem wygląda jak nowy, w środku zero zużycia.

Ja dałem 58000 ale mam kombi hsd po lifcie i z lipca 2016 no i przebieg 64000km jak kupowałem. Auto od spodu jak nowe. Dwa nowe komplety opon, wersja z tempomatem i grzanymi fotrlami. Auto miało robione przeglądy hsd co roku więc mam 10lat gwarancji na baterie.  Pzdr

Offline Robinson

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #532 dnia: 12 Listopada 2020, 14:44:04 »
A czy po kupnie auta w programie Toyota Plus byliście może w ASO spytać o historię pojazdu i stłuczki, w których brał udział?
Bez komentarza.
Dlaczego bez komentarza?
Uważasz, że te auta są bezwypadkowe? To się mylisz.

Offline mbauris

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #533 dnia: 12 Listopada 2020, 17:44:30 »
@Robinson chyba źle zadałeś pytanie, bo pytanie po kupnie auta jest bez sensu.

Offline Robinson

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #534 dnia: 12 Listopada 2020, 19:28:23 »
Chodzi mi tylko o to, że ktoś sobie wyobraża, że te auta w Toyota Plus są lepsze, bezwypadkowe, zadbane, a to nieprawda.
Są po prostu ładnie "odrestaurowane", że tak powiem. :)

Offline sas

• Toyot Leżący
  • *
    • Motostat.pl
« Odpowiedź #535 dnia: 12 Listopada 2020, 20:19:23 »
Chodzi mi tylko o to, że ktoś sobie wyobraża, że te auta w Toyota Plus są lepsze, bezwypadkowe, zadbane, a to nieprawda.
Owszem może i są auta po przejściach nawet w salonie Toyoty ale przy zakupie muszą Cię o tym powiadomić.Chodzi o to że przy kupnie auta używanego z salonu dostajesz protokół kontroli jakości i protokół zdawczo-odbiorczy, w którym (w moim przypadku) pisze,że dealer odkupił samochód w obecnym stanie,serwisowany zgodnie z dokumentacją ASO.

Offline Zbig

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #536 dnia: 12 Listopada 2020, 21:42:48 »
No ale to możesz sprawdzić.  Czy grubość lakieru nie budzi podejrzeń, czy szyby i opony są od kompletu, jakie jest pochodzenie pojazdu. 

Offline TGR_RS

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #537 dnia: 15 Grudnia 2020, 21:11:11 »
Witam wszystkich  :-) Auris TS II FL 1.6 2017, 93 tyś. przelotu, polski salon  :-)

Offline Rauxel

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #538 dnia: 09 Stycznia 2021, 00:08:54 »
Cześć. Auris Hybrid FL TS '15 Prestige + Executive + Skyview. Nalot 133 tys. Polski salon, pełna historia serwisowa z ASO.

Żona chce mnie pogonić z domu, bo dużo zapłaciłem ale nie żałuję... ;)

Offline Zajaczek90

• Prawie Toyot
« Odpowiedź #539 dnia: 14 Stycznia 2021, 14:19:30 »
Witajcie, jestem posiadaczem mój pierwszy Japończyk, Toyota Auris Touring Sports 1.4 D4D 90 KM 2014 rocznik ( nie mam pojęcia o wersji wyposażenia auta ) Może ktoś z Was ma katalog z tego roku albo odczyt z VIN-u ? Samochód po rodzinie

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl