Autor Wątek: Piasta tylnego koła z łożyskiem - rekomendacja...  (Przeczytany 11701 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline smokofilidanek

• Toyot Chodzacy
Odp: Piasta tylnego koła z łożyskiem - rekomendacja...
« Odpowiedź #15 dnia: 04 Sierpnia 2023, 16:34:32 »
Wymień złe, dobre zostaw.
Co do piasty to ja bym kupił SNR <tam siedzie japońskie lozysko, albo KANACO - jesli jest w sprzedaży> jak kupowałem x lat wstecz było KOYO.
Nie wiem co jest w FAG ale raczej nie Japonia.
Ciekawe w jakim stanie masz tarcze kotwiczne,czy nie"wysypią się" przy demontażu. Wymiana piast w tych autach odrywa ich feler pon nazwą "TOTALNA KOROZJA" chyba że masz ITALIANO car:)

Offline Marioosz

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #16 dnia: 04 Sierpnia 2023, 17:35:45 »
No właśnie ja mam POLISH car :D  To Koyo też chyba będzie ok? https://allegro.pl/oferta/piasta-lozysko-kola-tyl-koyo-toyota-yaris-99-05-7015722592

Offline smokofilidanek

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #17 dnia: 04 Sierpnia 2023, 23:07:26 »
No właśnie ja mam POLISH car :D  To Koyo też chyba będzie ok? https://allegro.pl/oferta/piasta-lozysko-kola-tyl-koyo-toyota-yaris-99-05-7015722592

To jest prawa strona dla wersji z tarczo-bębnami wiec będzie ok. Takie samo siedziało p pudełku KANACO.
W Tej Toyocie i nie tylko w 90% uszkodzonych łożysk jest układ hamulcowy> jego przegrzewanie na skutek nieprzesuwającego się tłoczka lub zapieczonych pinów w jarzmie. U mnie stanął tłoczek w lewym tylnym kole > na stacji diagnostycznej wykazało na rolkach opór <siłę hamującą> przy swobodnym toczeniu kół... Po naprawie miesiąc pozniej poszło łożysko > od wysokiej temperatury wytopił się smar:)? Także warto tam zaglądać. pozdrawiam
« Ostatnia zmiana: 04 Sierpnia 2023, 23:09:15 wysłana przez smokofilidanek »

Offline Marioosz

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #18 dnia: 05 Sierpnia 2023, 12:10:14 »
No właśnie mechanik robił mi w zeszłym roku z tym prawym hamulcem, bo coś tam było właśnie nie tak.

Offline Marioosz

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #19 dnia: 17 Sierpnia 2023, 17:33:30 »
Zamówiłem łożysko z tej aukcji:
https://allegro.pl/oferta/piasta-lozysko-kola-tyl-koyo-toyota-yaris-99-05-7015722592

Natomiast  przyszło takie, bez tego napisu Koyo:

Teraz nie wiem czy odsyłać, czy zostawić? Ktoś wie co to za łożysko?

Offline smokofilidanek

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #20 dnia: 17 Sierpnia 2023, 20:58:22 »
Zamówiłem łożysko z tej aukcji:
https://allegro.pl/oferta/piasta-lozysko-kola-tyl-koyo-toyota-yaris-99-05-7015722592

Natomiast  przyszło takie, bez tego napisu Koyo:

Teraz nie wiem czy odsyłać, czy zostawić? Ktoś wie co to za łożysko?

jakaś podróba
Powinno być opisane na tej czarnej obudowie od czujnika abs. A to może być jakiś kombinator, bo w tym kraju mało uczciwych sprzedawców - wiekszość kombinuje jak "zaczarować".  Ja bym oddał.  Masz takie prawo bez podania powodu. I najlepiej z niego skorzystać bo w tej cenie powinien być oryginał. 

Offline Marioosz

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #21 dnia: 17 Sierpnia 2023, 21:40:04 »
No ja odpisałem mu, że to nie Koyo. Ciekawe jak zareaguje i co odpisze. Znasz może jakąś pewną stronę, gdzie mogę dostać Koyo, czy inne dobre łożysko?
« Ostatnia zmiana: 17 Sierpnia 2023, 21:41:58 wysłana przez Marioosz »

Offline smokofilidanek

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #22 dnia: 17 Sierpnia 2023, 21:56:56 »
No ja odpisałem mu, że to nie Koyo. Ciekawe jak zareaguje i co odpisze. Znasz może jakąś pewną stronę, gdzie mogę dostać Koyo, czy inne dobre łożysko?
Na pewno w SNR siedzi oryginalne japońskie łożysko tylko trzeba sprawdzić jakie. Możliwe że NTN, NSK.
https://allegro.pl/oferta/snr-lozysko-kola-tyl-toyota-yaris-verso-13357674680
Najlepiej zadzwonić do sprzedawców i zapytać, chociaż znając życie będą pisać że trzeba zamówić i ściągną na sklep bo większość sprzedawców z dobrymi cenami to "pseudo firmy". U mnie w 4 cars po zniżkach kosztuje 535PLN

Offline dzejdzej007

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: Lexus GS350
« Odpowiedź #23 dnia: 18 Sierpnia 2023, 09:10:27 »

https://2407.pl/koyo-brand/zespol-piasty-3dacf026f-23s-am-42700075/

Offline Marioosz

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #24 dnia: 18 Sierpnia 2023, 16:13:49 »
Dostałem taką odpowiedz odnośnie tego łożyska :D
Łożysko oczywiście odesłałem.

Dzień dobry
faktycznie mógł wkraść się błąd w magazynie, za który bardzo przepraszamy. W tej sytuacji najszybszym rozwiązaniem. zwłaszcza, że dostawa była do paczkomatu, będzie zwrot produktu na nasz adres za który zwrócimy środki po otrzymaniu towaru wraz z kosztem przesyłki oraz ponowny zakup. Jeszcze dziś będziemy w stanie nadać właściwą piastę do Państwa.
« Ostatnia zmiana: 18 Sierpnia 2023, 16:19:35 wysłana przez Marioosz »

Offline smokofilidanek

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #25 dnia: 18 Sierpnia 2023, 16:19:26 »
Dostałem taką odpowiedz odnośnie tej piasty :D
Piastę oczywiście odesłałem.

Dzień dobry
faktycznie mógł wkraść się błąd w magazynie, za który bardzo przepraszamy. W tej sytuacji najszybszym rozwiązaniem. zwłaszcza, że dostawa była do paczkomatu, będzie zwrot produktu na nasz adres za który zwrócimy środki po otrzymaniu towaru wraz z kosztem przesyłki oraz ponowny zakup. Jeszcze dziś będziemy w stanie nadać właściwą piastę do Państwa.

Taka polska rzeczywistość "kowalskiego" oszukają, a inny sprawę będzie drążył.  Ciężko znać się na wszystkim ale w tym kraju warto bo w każdej dziedzinie "życia" robią nas w bambuko

Offline Marioosz

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #26 dnia: 18 Sierpnia 2023, 16:21:30 »
Na pewno w SNR siedzi oryginalne japońskie łożysko tylko trzeba sprawdzić jakie. Możliwe że NTN, NSK.
Najlepiej zadzwonić do sprzedawców i zapytać, chociaż znając życie będą pisać że trzeba zamówić i ściągną na sklep bo większość sprzedawców z dobrymi cenami to "pseudo firmy". U mnie w 4 cars po zniżkach kosztuje 535PLN
Widzę że do tego łożyska z Allegro są dołączone jeszcze śruby, to chyba nie jest reguła że dołączają?

Offline smokofilidanek

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #27 dnia: 18 Sierpnia 2023, 17:02:42 »
Widzę że do tego łożyska z Allegro są dołączone jeszcze śruby, to chyba nie jest reguła że dołączają?

Tego nie wiem czy do SNR dorzucają śruby. Przy Koyo w Kanaco ich nie było.

Offline Marioosz

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #28 dnia: 18 Sierpnia 2023, 18:53:45 »
Czyli rozumiem że ta aukcja to "pewniak"? Że można śmiało wziąć to SNR?

Offline smokofilidanek

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #29 dnia: 18 Sierpnia 2023, 22:20:09 »
Czyli rozumiem że ta aukcja to "pewniak"? Że można śmiało wziąć to SNR?

Nie wiem czy pewniak bo sprzedający ma sporo negatywów więc pewnie jakiś "leśny zbunkrowany skrzat" ale ma SMARTA więc w ciulki Cię nie zrobi. Chciałem rozeznać temat tej piasty ale nikt z osób które je sprzedają nie ma jej fizycznie :)

A z tego  swojego zakupu to zrezygonowałeś ? Przecież mięli Ci wysłać tym razem koyo? Nie lepiej z nimi to załatwić zawsze to trochę taniej.

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl