Witajcie,
Na początek krótkie info o aucie - rocznik 2005 wersja US, mam ją ok 1.5roku i przejechałem w tych czasie ok 30kkm. Jak na razie jestem zachwycony autem i licze, że tak pozostanie

Jak kupowałem auto to szukałem info o Priusach, ale nie wiedzieć dlaczego tego forum nie znalazłem. A tu widzę, że nawet sporo się dzieje i dużo ciekawych info można znaleźć

Z wad, jakie auto posiada:
- niedziałający sterownik poziomowania świateł - byłem tego świadomy przy kupnie, poprzedni właściciel próbował naprawiać, ale po nieudanych próbach ustawił światła na sztywno i odłączył. Jednak cały czas świeci mi się kontrolka ostrzegawcza i mam info o problemie na wyświetlaczu. Chciałem to nawet zrobić, ale koszt u nas to ok 2tyś, taniej można podobno ze stanów ściągnąć. Widziałem tez raz używkę na allegro za 700zł, ale z tego co czytałem na jakimś forum US ten czujnik ponoć często ulega awarii z uwagi na niefortunne umiejscowienie (gdzień na becle pod autem z tyłu - podatna na działanie wody itp, co powoduję korozję i awarię). Ale jak pisałem tak już kupiłem.
- ostatnio przestały działać kontrolki załączające ogrzewanie szyb przód/tył i cyrkulacji (te po prawej stronie). Czy ktoś z Was spotkał się z podobnym problemem i wie jak to można rozwiązać?
Poza ww. aut śmiga, jeździ mi się nim super, większośc to miasto i okolice, ale miałem już kilka dłuższych zagranicznych wypadów (po 3-5kkm) latem i zimą i też dawał radę.
Średnie spalanie z całego okresu 5.3, w lecie ok 4.5, zima w granicach 5.5-6. Najwięcej spalił na trasie na ferie ok 6.5-7, ale jazda non stop autostradą (125-130kmh), 4os plus box na dachu, więc się nie dziwię. Latem, bez boxa a klima non stop, wyszło mi 5.3 na blisko 5kkm z wyjazdu do Włoch, co mnie pozytywnie zaskoczyło.
Poza tym start, ruch paluszkiem w górę i jazda i cisza, spokój...