Byłem w tej firmie i oglądałem model 6311 (6301 sprzedali wszystkie, ale mają mieć jeszcze 5 sztuk - ogólnie ten model wychodzi z produkcji). Radio wygląda bardzo przyjemnie i sprawia wrażenie dość dobrze wykonanego (ogólna jakość wykonania chyba lepsza niż deski rozdzielczej w Yarisie

). Co do wyposażenia jednostki jest wszystko to co mnie interesuje: odtwarzacz CD, slot kart pamięci (+ dodatkowy slot na kartę do nawigacji), Polskie menu, bluetooth oraz oczywiście navi. Samo menu dość przejrzyste, ekran dotykowy działał dość dobrze. Jakość kolorów w pomieszczeniu również dobra. Co do ceny to zaproponowano mi za GMS 6301 + montaż wraz ze wszystkimi potrzebnymi akcesoriami + wymontowanie obecnie zamontowanego zestawu bluetooth 1250 PLN. Wydaje mi się, że cena znośna. Jakbym się znał na montażu to pewnie po zakupie wszystkich potrzebnych rzeczy u mechu wyszło by ze 100 PLN taniej, ale uznałem że nie będę eksperymentował. Co do wad urządzenia to nie można do niego podłączyć zewnętrznego mikrofonu (dotyczy zarówno 6301 jak i 6311) więc pewnie jakość rozmów przez bluetooth będzie po prostu słaba (podejrzewam, że i tak na poziomie mojego obecnego Nokia CK-200) oraz w przypadku 6301, gdy podłączy się kabelek od świateł w celu automatycznego przyciemniania podświetlenia po ich włączeniu nie będzie działać regulacja podświetlenia (będzie na sztywno - gdy światła są zgaszone to mocne podświetlenie, gdy zapalone to słabe). Co do różnić 6311 ma jeszcze przycisk NAVI na panelu oraz podobno trochę nowsze oprogramowanie. Różnica jeszcze jest w kolorach podświetlenia przycisków. A dość ważne: 6311 czyta FLAC a 6301 nie (dla mnie kompletnie bez znaczenia). U nich 6311 jest droższe 200 zł od 6301, więc uznałem że nie warto dopłacać. Jestem praktycznie zdecydowany na montaż tego urządzenia, choć obawiam się czy jak zostawię gdzieś samochód to czy mi jakiś chłystek nie wyjmie tego radia robiąc przy okazji spustoszenie w samochodzie. Zapomniałem się tylko zapytać czy złącze AUX, które znajduje się obok hamulca ręcznego w moim samochodzie będzie się dało podłączyć do tego radia. Pytałem jeszcze o gwarancje to ten koleś odpowiedział mi, że patrząc na inne chińczyki to serwis i obsługa gwarancyjna jest bardzo dobra. Podobno importer w Kielcach żyje i ma się dość dobrze i jak radio się popsuje to nie ma problemów się z nimi porozumieć i zlecić naprawę. Twierdził również, że sprzedali kilkadziesiąt sztuk tych urządzeń i awarie bardzo rzadko się przytrafiają. Myślałem jeszcze nad montażem kamery cofania, ale uznałem że jeżeli ramka rejestracji jest w zderzaku to kamera będzie nisko i będzie się brudzić i nie spełni swojej funkcji. Może miał ktoś jakieś doświadczenie z tak zamontowaną kamerą cofania i podzieli się swoimi przemyśleniami?