Autor Wątek: dziwne  (Przeczytany 9460 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

adi

• Gość
dziwne
« dnia: 03 Lipca 2004, 13:20:00 »
hellow!

mam pytanie...czy ktos z was ma podobny problem..od jakiegos czasu pali mi sie lampa "awaria silnika" taka pomaranczowa rysunek silnika uff jak to wytlumaczyc heh;)

:evil:  :?:  :?:  :?:  :?:  :bojjjjjjjjjj

Nikolas

• Gość
Re: dziwne
« Odpowiedź #1 dnia: 03 Lipca 2004, 13:25:08 »
Cytat: adi
hellow!

mam pytanie...czy ktos z was ma podobny problem..od jakiegos czasu pali mi sie lampa "awaria silnika" taka pomaranczowa rysunek silnika uff jak to wytlumaczyc heh;)

:evil:  :?:  :?:  :?:  :?:  :bojjjjjjjjjj

Może być wiele przyczyn.... - ale miałem tak kiedyś i okazało sięze mam coś z katalizatorem, więc wcale nie musi to być nic poważnego...sprawdz olej w silniku i jak masz w normie - jedz do ASO!

adi

• Gość
dziwne
« Odpowiedź #2 dnia: 03 Lipca 2004, 13:28:43 »
bylem w ASO resetuja mi kompa i chwile jest oki i znowu;p wiec teraz sam co jakis czas resetuje sobie kompa:)))) cos mowili o spalinach wiec moze cos z katalizatorem albo benzyna,.... :bojjjjjjjjjj

Nikolas

• Gość
dziwne
« Odpowiedź #3 dnia: 03 Lipca 2004, 13:35:38 »
No więc własnie - też jak za 1 razem pojechałem do ASO zresetowali i pojechałem, po 20 km znowu sięzapaliło, więc pojechałem znowu do nich - oni popatrzyli, podłączyli komp. i okazało sięze to katalizator {może być też sonda} (jak by co to powiedz że tankujesz Shell V-Pover 99+!!!), no i zamówili, ale trzeba było czekać tydzien, więc wyjeli mi biespecznik i nic sięnie paliło za tydzien, wymienili katalizator, wsadzili biespecznik spowrotem i jest Ok :wink:

p.s. Pamiętaj o V-Pover Racing - to na nich działą (u mnie w  ASO Marki, oni nawet swoje auta (toyotki do jazd próbnych it.d. tylko na Shellu tankują) :wink:

Pozdrawiam

a i po wizycie u nich, napisz co i jak :wink:

adi

• Gość
dziwne
« Odpowiedź #4 dnia: 03 Lipca 2004, 13:41:16 »
No tak tylko ile kosztuje taki katalizator:) moja yariska ma juz 5 lat prawie(w sierpniu rowno 5 lat) i 90 000 na koncie:))))... jakos sie pomecze z ta lapka...

tylko hymmm cos slyszalem ze silnik przechodzi w jakis inny tryb jak sie ta lapka pali...jakos tego ne izauwazylem moze to plotka tylko???

serwisSJ

• Gość
dziwne
« Odpowiedź #5 dnia: 03 Lipca 2004, 14:23:39 »
A może oznaczac równie dobrze groźna usterke w silniku;), sprawdz to lepiej i nie ignoruj... A silnik wtedy pracuje w tzw. trybie pracy awaryjnej gdyż komputer nie umie podjąćdecyzji na temat tej usterki. On tylko Cie informuje. W tej chwili silnik nie jest sterowany na podstawie biezacych sygnałow z czujników tylko na podstawie uśrednionych wartosci pobieranych z zapasowej pamięci. Gorsze parametry i wiecej pali:)

wwtcka

• Gość
dziwne
« Odpowiedź #6 dnia: 04 Lipca 2004, 14:44:42 »
lepiej pojedź do ASO i wymuś na nich zlokalizowanie usterki bo od tego oni są a resetować kompa każdy może :roll:

El_Chueco

• Gość
dziwne
« Odpowiedź #7 dnia: 05 Lipca 2004, 00:45:29 »
nawet nie musze tego czytac. Yaris jest bardzo wrazliwy na czystosc benzyny - pewnie zatankowales jakis syf - proponuje wyjezdzic to wszystko - zatankowac do pelna Vpowera 99 - wyjezdzic i dopiero tankowac 95 - tak pzeczysicsz dobrze silnik.

Artur

• Gość
dziwne
« Odpowiedź #8 dnia: 05 Lipca 2004, 08:50:23 »
Ja siędołączam do pytania o cenękatalizatora do Yarisa. Czy ktoś już sam wymieniał (nie na gwarancji)? Wiecie, że katalizator jest wspawany do wydechu środkowego i wymienia sięgo razem z tym wydechem... Ile to kosztuje?

MaLy_RaDeK

• Gość
dziwne
« Odpowiedź #9 dnia: 12 Października 2004, 20:18:30 »
Dziwna sprawa z ta lampka...
Ostatnio swiecila sie przez jeden dzien, a na drugi bylo juz ok.
W serwisie powiedzieli, ze przyczyn moze byc wiele,
ale prawdopodobnie byla to wina kiepskiego paliwa.

adi

• Gość
dziwne
« Odpowiedź #10 dnia: 12 Października 2004, 22:00:45 »
mi to sie stalo po przygodzie z brakiem paliwa...mysle ze caly syf sie gdzies dostal i teraz mam klopot :cry:

MaLy_RaDeK

• Gość
dziwne
« Odpowiedź #11 dnia: 13 Października 2004, 14:00:23 »
Sa rozne dodatki do paliwa ( fuel treatment )...
Podobno czyszcza caly uklad paliwowy.
Testowal to ktos ?

adi

• Gość
dziwne
« Odpowiedź #12 dnia: 13 Października 2004, 14:59:55 »
wlewalem v pover 99+.......... moze znacie jakis dobry oczyszczacz??

Hicks

• Gość
dziwne
« Odpowiedź #13 dnia: 13 Października 2004, 15:10:24 »
Nie bardzo rozumiem co chcesz oczyszczać ale jeśli zawory wylotowe i np. wtryskiwacze to najlepszą opinią cieszą sięprodukty firmy Liqui Molly.

Hicks

• Gość
dziwne
« Odpowiedź #14 dnia: 13 Października 2004, 15:19:25 »
Np. tu:
link

wybierz INJECTION REINIGER

Powodzenia.

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl