[....] Pamiętaj, że do 200 km przejechanych na liczniku możesz uaktualnić mapy w ASO za darmo[......]
Nie wiem skąd masz takie info.... ale auto ma wyjechać z salonu do klienta z najnowszą mapą. Wszelkie tłumaczenia salonów co do jakichś tam przejechanych km mogą sobie na papierze toaletowym wypisać.
Auto ma wyjechać z salonu czy warsztatu naprawione a zdarza się, że na papierze jest tylko naprawione.
W ASO pracują ludzie i każdy może się pomylić lub o czymś zapomnieć. Dlatego, gdyby sie okazało, że mamy sa nieaktualne a wg info z sieci są nowsze, to tak jak pisałem można to jeszcze uaktualnić do przejechanych 200 km.
System jest tak ustawiony, że stacja sprawdza z licznika ilośc przejechanych km i jak jest więcej niż 200, to nie przyjmie kodu.
Takie info mam od znajomego z ASO i to nie takiego co się przyucza do zawodu i zajmuje się myciem aut po serwisie, czy sprzątaniem stanowisk pracy.
Nie mam podstaw, by mu nie wierzyć.
Przed odbiorem auta sam prosiłem, by mi sprawdzili czy mapy są aktualne i gdyby nie były, to mieli je aktualizować. NIe wiem, czy ASO w standardzie o tym pamięta, czy nie. NIe pytałem jaką mają praktykę.