Autor Wątek: Na co zwócić uwagę odbierając samochód z salonu?  (Przeczytany 124174 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline patkrz

• Toyot Zmotoryzowany
Odp: Na co zwócić uwagę odbierając samochód z salonu?
« Odpowiedź #90 dnia: 04 Kwietnia 2014, 13:32:53 »
W Lodzi zamiast EL jest E0 np.EO AURIS, jak jest zajety to nastepny jest E1 AURIS itd. W tych indywidualnych litera jest chyba tylko pierwsza od wojewodztwa :)

Wysyłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2

AurisBeast

• Gość
« Odpowiedź #91 dnia: 04 Kwietnia 2014, 13:34:24 »
Jak golca miałaś brać ? Bez alusów Auris ? NIeeeeeeee

Offline patkrz

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #92 dnia: 04 Kwietnia 2014, 13:36:24 »
Od gołego do Dynamica to jest chyba z 20 tysiecy przepasci, a nie 10.

Offline Nika

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #93 dnia: 04 Kwietnia 2014, 13:36:42 »
Kolega specjalnie brał w leasing motor w gdańsku, żeby mieć z przodu "G0"  :grin:

Golca z alusami chciałam  :cheesy:   To znaczy myslałam brać gołego i ubrać w alusy. Tyle, że z góry brałam pod uwagę tylko silnik 1.6 valvematic. Ale pani mnie nakusiła, że przy takim wydatu 10 tys w te czy wewte nie robi różnicy... :laugh:

Edit:
Auris 1.6 valvematic w golasie (active) kosztuje 66 400 a w wersji dynamic 74 900, więc niecałe 10 różnicy, tylko że navi dodatkowo wzięłam i wychodzi dycha.
« Ostatnia zmiana: 04 Kwietnia 2014, 13:48:27 wysłana przez Nika »
Żyj i daj żyć innym.

Offline patkrz

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #94 dnia: 04 Kwietnia 2014, 13:39:54 »
Fajny pomysł :D. GO AURIS :D

Offline felicjator

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #95 dnia: 04 Kwietnia 2014, 14:13:20 »
[....] Pamiętaj, że do 200 km przejechanych na liczniku możesz uaktualnić mapy w ASO za darmo[......]
Nie wiem skąd masz takie info.... ale auto ma wyjechać z salonu do klienta z najnowszą mapą. Wszelkie tłumaczenia salonów co do jakichś tam przejechanych km mogą sobie na papierze toaletowym wypisać.
Auto ma wyjechać z salonu czy warsztatu naprawione a zdarza się, że na papierze jest tylko naprawione.
W ASO pracują ludzie i każdy może się pomylić lub o czymś zapomnieć. Dlatego, gdyby sie okazało, że mamy sa nieaktualne a wg info z sieci są nowsze, to tak jak pisałem można to jeszcze uaktualnić do przejechanych 200 km.
System jest tak ustawiony, że stacja sprawdza z licznika ilośc przejechanych km i jak jest więcej niż 200, to nie przyjmie kodu.
Takie info mam od znajomego z ASO i to nie takiego co się przyucza do zawodu i zajmuje się myciem aut po serwisie, czy sprzątaniem stanowisk pracy.
Nie mam podstaw, by mu nie wierzyć.
Przed odbiorem auta sam prosiłem, by mi sprawdzili czy mapy są aktualne i gdyby nie były, to mieli je aktualizować. NIe wiem, czy ASO w standardzie o tym pamięta, czy nie. NIe pytałem jaką mają praktykę.

Offline bis24

• Toyot Spamer
  • Samochód:: Lexus LBX
« Odpowiedź #96 dnia: 04 Kwietnia 2014, 15:39:38 »
SG0, gdy nikt inny wcześniej nie zamówił takiej samej tablicy lub od SGx, gdzie x od 1-9
Sx gdzie x od 0-9 :-)

Offline paul_krakow

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #97 dnia: 04 Kwietnia 2014, 16:54:31 »
[....] Pamiętaj, że do 200 km przejechanych na liczniku możesz uaktualnić mapy w ASO za darmo[......]
Nie wiem skąd masz takie info.... ale auto ma wyjechać z salonu do klienta z najnowszą mapą. Wszelkie tłumaczenia salonów co do jakichś tam przejechanych km mogą sobie na papierze toaletowym wypisać.
Auto ma wyjechać z salonu czy warsztatu naprawione a zdarza się, że na papierze jest tylko naprawione.
W ASO pracują ludzie i każdy może się pomylić lub o czymś zapomnieć. Dlatego, gdyby sie okazało, że mamy sa nieaktualne a wg info z sieci są nowsze, to tak jak pisałem można to jeszcze uaktualnić do przejechanych 200 km.
System jest tak ustawiony, że stacja sprawdza z licznika ilośc przejechanych km i jak jest więcej niż 200, to nie przyjmie kodu.
Takie info mam od znajomego z ASO i to nie takiego co się przyucza do zawodu i zajmuje się myciem aut po serwisie, czy sprzątaniem stanowisk pracy.
Nie mam podstaw, by mu nie wierzyć.
Przed odbiorem auta sam prosiłem, by mi sprawdzili czy mapy są aktualne i gdyby nie były, to mieli je aktualizować. NIe wiem, czy ASO w standardzie o tym pamięta, czy nie. NIe pytałem jaką mają praktykę.

U mnie aktualizacja trwała 4 miesiące, dwa dni po odebraniu auta zgłosiłem że mapy są z przed prawie dwóch lat. ASO nie mogło sobie poradzić z aktualizacją przez 4 miesiące, więc nie jest tak do końca tak jak piszesz z tymi 200 km. W ciągu 4 miesięcy zrobiłem 6000 km. Wina była po stronie ASO wydali auto ze starymi mapami ;-) a oczywiście zapewniali że są najnowsze hahahaha  ;-) gdybym nie sprawdził sam to sądzę że później był by problem !

Offline felicjator

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #98 dnia: 04 Kwietnia 2014, 20:45:44 »
Zawsze są jakieś wyjątki, podobnie jak w ortografii.
Ponadto z tego co pamiętam u Ciebie problem był specyficzny i samo ASO miało problem z aktualizacją. Nie wiesz przecież, czy za aktualizację mapy nie musieli zapłacić za Ciebie?
Ponadto ta reguła może dotyczyć sytuacji, kiedy odbierasz auto, mapy masz aktualne na moment wydania i akurat po wyjeździe z ASO Toyota wypuszcza aktualizacje?

Offline Colin

• Toyot Spamer
    • KURO.pl
  • Samochód:: Made in Japan
« Odpowiedź #99 dnia: 04 Kwietnia 2014, 20:52:59 »

i tak jest jak piszesz, nie ma czegoś takiego o czym F pisze
黒 KURO 2.0 - Certyfikowany Niezależny Serwis TOYOTA & Lexus / SERMI Certified TOYOTA & Lexus Independent Repairer

Offline felicjator

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #100 dnia: 04 Kwietnia 2014, 20:58:05 »
Proponuję zadzwonić do ASO i zapytać, zamiast snuć fantasmagorie.
Ponadto, gdzie jest napisane lub z czego to wynika, że ASO ma wypuścić auto z aktualnymi mapami? Jesli jest taki zapis to mnie uświadomcie.
No chyba, ze sobie ktoś to wyraźnie wpisał w umowę przedwstępną?

ps. Colin jak Ci się nie chce pisać to nie pisz w ogóle. Nie ma F. Panie C.

Offline paul_krakow

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #101 dnia: 04 Kwietnia 2014, 22:37:31 »
należy w trakcie podpisywania umowy kupna zastrzec sobie że auto musi posiadać najnowsze mapy i sprawa załatwiona

Offline Nika

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #102 dnia: 04 Kwietnia 2014, 22:43:20 »
No załatwiona, dzwoniłam po południu. Obiecali, że wyjadę z najnowszą mapą, więc nie ma co dzielić już tego włosa na czworo.
Wiem, że niektórych wydudkali na strychu w salonie, ale to nie znaczy, że w każdym tak klienta traktują.

Ale tak z czystej ciekawości zapytam w poniedziałek jak to jest z tymi 200 km.
Żyj i daj żyć innym.

AurisBeast

• Gość
« Odpowiedź #103 dnia: 04 Kwietnia 2014, 23:27:45 »
Nka, ach. Ty żyjesz tym samochodem od kilku tygodni. Musisz być sympatyczną osobą.

Robsajson

• Gość
« Odpowiedź #104 dnia: 04 Kwietnia 2014, 23:40:43 »
Nka, ach. Ty żyjesz tym samochodem od kilku tygodni. Musisz być sympatyczną osobą.
Bo tak jest  :good:

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl