Autor Wątek: Jakie głośniki w drzwi przednie do Cariny E ? (F)  (Przeczytany 32106 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Red_Point

• Toyot Spamer
    • www.RedPoint.ilto.pl > ZAPRASZAM > Yaris, Yaris FL, Avensis ...
Jakie głośniki w drzwi przednie do Cariny E ? (F)
« Odpowiedź #15 dnia: 18 Lipca 2004, 15:19:15 »
no na temat sprzetu mozna naprawde duzo dyskutowac!!
fakt faktem jest ze najlepiej sluchac tego co zamierza sie kupowa - ale co do Mac Audio to i tak mam swoje zdanie - a jeszcze nie spotkalem sie z zadna seria godna uwagi!! z tego co wiem najwyzsza seria MA sepoarowanych 2u droznych zestawuw to wydatek ok 1600 zl i chodz go nie sluchalem to moge smialo powiedziec ze za ta kase napewno kupi sie cos leprzego!! - ale mowie tu o labolatorium oczywiscie - b wiele zalezy od tego w jakim auci to ma grac, czym ma byc zasilane i jaka muzyke ma odtwarzac!
co do cen sprzetu i teoretycznego efektu dzwiekowego jkai powinny dawac to oczywiste ze sprzet to nie wszystko!!
glosniki za 10 tys bez poprawnego montarzu (mowie o CA bo o sprzecie domowym nie mam pojecia) zagraja gorzej od glosnikow za 2 tys prawidlowo zamontowanych!q
« Ostatnia zmiana: 23 Kwietnia 2008, 08:55:55 wysłana przez Swoop »
Niech prąd bedzie z Wami !!!

" ... objazd miasta na 18"stkach. Nie przestać! Wrócić na 20"stkach ... " Tede

Offline Piwalek

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #16 dnia: 02 Września 2004, 14:14:02 »
Witam
Jakiej wielkości ( srednica i głębokość ) głośniki można wsadzić do Cariny bez przeróbek w przednie drzwi ?
Pozdrawiam
« Ostatnia zmiana: 23 Kwietnia 2008, 08:56:04 wysłana przez Swoop »
Carina E Sportswagon 1.6

Offline Perzan

• Toyot Zmotoryzowany
    • http://www.perzan.com
« Odpowiedź #17 dnia: 02 Września 2004, 20:21:34 »
Cytat: Piwalek
Witam
Jakiej wielkości ( srednica i głębokość ) głośniki można wsadzić do Cariny bez przeróbek w przednie drzwi ?
Pozdrawiam

Nie pamiętam. Jakieś małe i mają dziwny rozstaw śrub w prostokącie :(
Nic prostszego jak zdjąć osłonęgłośnika - jest na zatrzaskach - i zmierzyć :)
Od razu śrubokręt krzyżak PH2, 4 śrubki i zobaczysz ile miejsca jest pod głośnikiem.
Pozdro.
« Ostatnia zmiana: 23 Kwietnia 2008, 08:56:13 wysłana przez Swoop »
*
*** Czytając forum często odnoszę wrażenie, że ludzie nie chcą aby im pomóc, choć wydaje się że pomocy potrzebują. ***
*
*
*** Try not. Do or do not. There is no try. ***
*

Offline Piwalek

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #18 dnia: 06 Września 2004, 21:44:56 »
Cytat: Perzan
Cytat: Piwalek
Witam
Pozdrawiam

Nie pamiętam. Jakieś małe i mają dziwny rozstaw śrub w prostokącie :(
Nic prostszego jak zdjąć osłonęgłośnika - jest na zatrzaskach - i zmierzyć :)
Od razu śrubokręt krzyżak PH2, 4 śrubki i zobaczysz ile miejsca jest pod głośnikiem.
Pozdro.
Witam
Rozkręciłem i wstawiłem. Standartowo są to chyba 10 na bardzo dużych blachach.
Zmieszczą siębez przeróbek ( tylko wiercenie nowych otworków pod śruby ) głośniki których rozmiary nie przekraczają : średnica dziury 145 mm , głębokość 60 mm , średnica magnesu 80 mm  . Głośnik nie może mieć też dużego "rantu" bo przy maksymalnej średnicy nie zmieści siępod taki próg w plastikowej kształtce do której jest mocowany głośnik oryginalny.
Mnie weszły na styk Magnat Bull Power 162.
« Ostatnia zmiana: 23 Kwietnia 2008, 08:56:24 wysłana przez Swoop »
Carina E Sportswagon 1.6

Darus

• Gość
« Odpowiedź #19 dnia: 07 Września 2004, 09:17:35 »
Mysle ze podobnym tematem jest:

¤ Jakie glosniki do Toyoty Avensis 98.
« Ostatnia zmiana: 23 Kwietnia 2008, 08:56:36 wysłana przez Swoop »

piwo

• Gość
« Odpowiedź #20 dnia: 09 Września 2004, 11:38:07 »
Cytat: jaari
Pytanie j.w.  Osobiście mam teraz jakieś belgijskie cuda  :cry: .
Grają niby OK, ale przydałoby sięwięcej czadu. Zakładam, że nie rzucęsięna subwoofery i inne wynalazki - bo potrzebny mi duży bagażnik. Czy ktoś z Was ma doświadczenia w tym temacie?

Tez mialem ten sam problem - "belgijskie cuda"  :lol:  mi muzycznie nie odpowiadaly natomiast brak kasy tez nie pozwalal na wymyslna instalacje audio.
Zrobilem tak - kupilem zestaw Tonsil SC 2161 - kosztowaly mnie 130 zl/komplet, membrana 16cm z tkaniny szklanej no i efektywnosc 91dB.  Zamontowalem (wchodza bez problemu - trzeba tylko zrobic otworki w innych miejscach) i teraz jestem bardzo zadowolony. Graja naprawde fajnie - zwazywszy na cene. Oczywiscie purytysci dzwiekowi zaraz powiedza ze Tonsil to szajs i beznadzieja ale uwazam ze w tej cenie nie dostaniesz produktu lepszego. A co do samych glosnikow Tonsilu - moze nie wszyscy wiedza ale na liniach produkcyjnych powstaje duzo glosnikow(i zestawow glosnikowych) ktore pozniej duzo drozej sprzedawane sa pod inna marka - oczywiscie wtedy sie tamtymi zachwycaja... :D
Nie ukrywam ze zastanawialem sie nad MacAudio - zreszta w tej samej cenie, ale wybralem membrane z tkaniny szklanej - na pewno bardziej sztywna i wytrzymala.
« Ostatnia zmiana: 23 Kwietnia 2008, 08:56:50 wysłana przez Swoop »

qnaro

• Gość
« Odpowiedź #21 dnia: 13 Grudnia 2004, 01:33:13 »
Tak sięprzyglądam i chciałbym swoje 3 grosze tutaj wtrącić,jeśli można  :D  Otórz chciałem zauważyć że jeżeli chodzi o głośniczki w przednie drzwi,to ja,mając na uwadze ograniczone fundusze zawitałem do NORAUTO. Zakupiłem tam głośniki NORAUTO N1-165 i po delikatnym "tuningu" tylnej części wnęki na głośnik,umocowałem je we właściwym miejscu.Odpaliłem i zwariowałem.Po prostu za tą cene BEZKONKURENCYJNE!!! To trzeba usłyszeć aby wiedzieć o czym mówie.Generalnie później zacząłem wnikać kto dla Norauto te głośniczki klepie,no i sięokazało że FOCAL! Ten sam model głośników pod ich szyldem kosztuje około 560 zeta za parę,natomiast "wersja" z Norauto-139 zeta (!!!) Według mnie chodza naprawdęZAJE...CIE!Acha.Głośniczki sa dwudrożne,z możliwością zmiany kąta nachylenia tweetera.
« Ostatnia zmiana: 23 Kwietnia 2008, 08:57:01 wysłana przez Swoop »

Offline Kryspin

• Toyot Spamer
    • Toyota Klub
« Odpowiedź #22 dnia: 31 Stycznia 2005, 15:22:15 »
qnaro jak duże dziury robiłeś w drzwiach przednich pod te głośniki? Co konkretnie wycinałeś???
« Ostatnia zmiana: 23 Kwietnia 2008, 08:57:13 wysłana przez Swoop »
TK Automobile - serwis, naprawa , diagnostyka

qnaro

• Gość
« Odpowiedź #23 dnia: 31 Stycznia 2005, 16:52:02 »
Jak zdejmiesz osłony na głośniki to Twoim oczom ukaże siędziura,a w niej takie plastykowe wzmocnienie.Głośniki (te z Norauto) mają niestety zbyt duży magnes ,no i niestety trzeba to wzmocnienie ,przy pomocy noża do tapet (w moim przypadku) dorzeźbić  :wink:   Ja rzeźbiłem po kawałku aż cały głośnik ładnie wszedł a ile tego było?Hmmm .... No troszkę.Cała operacja-2 głośniki 45 minut. :athunbsup
« Ostatnia zmiana: 23 Kwietnia 2008, 08:57:25 wysłana przez Swoop »

Offline Kryspin

• Toyot Spamer
    • Toyota Klub
« Odpowiedź #24 dnia: 03 Lutego 2005, 12:02:19 »
Ja to wszystko także wyciąłem, ale niestety blacha drzwi jest taka, że przez nią ledwo co przechodzi magnes. I przez to nie bardzo grają. Muszępodziałać chyba szlifierką.
« Ostatnia zmiana: 23 Kwietnia 2008, 08:57:37 wysłana przez Swoop »

qnaro

• Gość
« Odpowiedź #25 dnia: 03 Lutego 2005, 17:01:07 »
O cholercia. :? Ja tam nie działałem szlifierą,ale fakt jest troszkęciasnawo.Masz ten sam model głośniczkow?Pod jaki sprzęcik to podpinasz?U mnie "chodzą" pod Beckerem i jest miodzio  :athunbsup
« Ostatnia zmiana: 23 Kwietnia 2008, 08:57:48 wysłana przez Swoop »

Offline Kryspin

• Toyot Spamer
    • Toyota Klub
« Odpowiedź #26 dnia: 05 Lutego 2005, 18:55:18 »
mam wzmacniaczyk 4x250w ale głośniki są narazie podpięte pod radia, może czas to zmienić
« Ostatnia zmiana: 23 Kwietnia 2008, 08:57:59 wysłana przez Swoop »

tstenzel

• Gość
« Odpowiedź #27 dnia: 23 Marca 2005, 23:19:29 »
a ja do swojej cari wsadziłem w drzwi 4 głośniki 16 cm. nie bójcie sie przeróbek.
zdejmujecie tapicerke, wykrecacie stare, mierzycie głosniki ktore kupiliscie przy pomocy flexa lub nozyc do metalu powiekszacie otwor wiercicie pare dziurek i mocujecie nowe głośniki. 16 cm miesci sie napewno- sam sprawdziłem. dodatkowo wyciąlem otwory w tapicerce i przymocowałem do niej bardzo estetyczne maskownice.    ladny basik, fajne brzmienie, zadnych rezonasów!!!! polecam ten sposób.
« Ostatnia zmiana: 23 Kwietnia 2008, 08:58:13 wysłana przez Swoop »

topol

• Gość
« Odpowiedź #28 dnia: 04 Czerwca 2005, 13:46:09 »
czy wiecie może jakie głośniki wejdą w tylne drzwi Carinki? Tak, aby jak najmniej rzeźbić...
« Ostatnia zmiana: 23 Kwietnia 2008, 08:58:27 wysłana przez Swoop »

Offline Deeno

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #29 dnia: 04 Czerwca 2005, 21:21:23 »
Cytat: topol
czy wiecie może jakie głośniki wejdą w tylne drzwi Carinki? Tak, aby jak najmniej rzeźbić...

16,5 ale o tym juz byyyyyyyyylo
SZUKAJ
« Ostatnia zmiana: 23 Kwietnia 2008, 08:58:39 wysłana przez Swoop »
Przykumaj te kocie ruchy - coco jumbo i do przodu.
Carina E + Nissan Micra K11 (Balbinka)
Moja Carina E - wykres z hamowni

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl