Autor Wątek: Face - lifting w 1996 (F)  (Przeczytany 28102 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Slawektoyo

• Toyot Chodzacy
Odp: Face - lifting w 1996 (F)
« Odpowiedź #45 dnia: 01 Grudnia 2011, 18:41:00 »
Dodam jeszcze inne przeguby zewnętrzne plus grubsza półoś ( ja mam od Camry 2,2 większa ilość zębów na frezie półosi wchodzącej do przegubu zewnetrznego , Carina 1994 marzec 1,6 Lb) . Pozdro.

Offline Rockeller

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #46 dnia: 01 Grudnia 2011, 21:24:25 »
Dodam jeszcze inne przeguby zewnętrzne plus grubsza półoś ( ja mam od Camry 2,2 większa ilość zębów na frezie półosi wchodzącej do przegubu zewnetrznego , Carina 1994 marzec 1,6 Lb) . Pozdro.
Potwierdzam, mam takie półosie.

Offline Sterciu

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #47 dnia: 25 Grudnia 2011, 19:30:20 »
To tak jeszcze w temacie:

Tak jak koledzy napisali w związku z cechami zewnętrznymi pojazdów. Dodam od siebie ponadto:
- lampy przednie: przedliftowe Koito, a poliftowe Carello, Magneti-Marelli czyli Carello montowane są od 1994 roku więc nie są to poliftowe ;)
- halogeny: przedliftowe Koito, poliftowe Hella, halogeny  Koito , Carello , Hella  montowane od 1994 roku juz
- maglownica: przedliftowa Toyoda, poliftowa ZF, maglownica ZF montowana juz w rocznikach 1996 przed liftem jeszcze
- drążki kierownicze (nie do końca jestem pewien): przedliftowe fi 14 i fi 13(rzadkość), poliftowe fi 15 (jak Avensis T22),
- zawieszenie ogólnie: przedliftowe niżej zawieszone w stosunku do poliftowych,
- mc persony przednie: inny rozstaw śrub mocujących górnych poduszek, poliftowe takie same jak Avensis T22, no tutaj ja mam dwie 1,6 , jedna 1998 rok , druga 1994 rok i obie mają rozstaw ten sam śrub ;), więc zalezy od wersji
- przedliftowe poduszki powietrzne tylko mechaniczne, polifowe tylko poduszki powietrzne elektryczne jak Avensis T22,
- zwrotnice przedliftowe i poliftowe mają różne numery katalogowe, sam już nie jestem pewien czy są różnice w wymiarach,
- inny kąt wyprzedzenia sworznia zwrotnicy w przed i polifcie,
- drążki tylne mają różne numery w przedliftowych i poliftowych, wiem, że wkłady w wersjach japońskich mogą być inne,
- tuleje duże wahaczy przednich: przedliftowe z okrągłą tuleją rozprężną, poliftowe z kwadratową jak Avensis T22,
- tapicerka inna w po i przed, kolory/wzory/boczki/wyprofilowanie siedzeń/półka tylna,
- inne harmonijki zgniotu pasa przedniego obu wersji,
- inne miejsca blokad oparć tylnej kanapy przed położeniem,
- diesel przedliftowy dostał turbo po lifcie,
- w silnikach benzynowych jest ponoć różnica, ale ja się nie znam.

Chyba wsio. Zdjęć nie mam, mogę porobić. Mam trochę gratów.

jak coś to prośba o poprawki ;)

Dodam jeszcze ze przed liftem tylne lampy produkcja Koito oraz Valeo a  po lifcie tylko Valeo , będący bardziej w temacie powinni wiedziec ze w wersjach przed liftowych tez występowały kierunkowskazy w kolorze pomarańczowym , układ rozłozenia lamp się nie zmieniał i był taki sam ale kolorystyka była inna (częste w Coronach do zobaczenia).  Warto tez wspomniec ze wersje kombi po lifcie wsumie tylko grillem się z przodu rózniły i emblematem umieszczonym na masce z zewnątrz na pierwszy rzut oka.

Przednie kierunkowskazy po lifcie miały bardziej intensywniejszej bawy pomarańczowej bańkę w kloszu kierunkowskazu.

Kolejna rzecz , inna instalacja elektryczna , inne wyłączniaki awaryjnych , przeciwmgłowych ogrzewania tylnej szyby (z wyglądu prawie identyczne ale tylko z wyglądu) , inne przełączniki pod kierownicą od  kierunków/swiateł/wycieraczek...
« Ostatnia zmiana: 25 Grudnia 2011, 19:33:22 wysłana przez Sterciu »
Pozdrowionka  . :D

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl